Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jak zrobic dobry chrzan

Grupy

Szukaj w grupach

 

Jak zrobic dobry chrzan

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-04-07 05:34:41

Temat: Jak zrobic dobry chrzan
Od: b...@m...com szukaj wiadomości tego autora

Przyrzadzenie chrzanu, wydaje sie bardzo proste. Niestety tak nie jest.
Nie udalo mi sie dotychczas przyrzadzic chrzanu tak smacznego i mocnego,
jakiego przed laty (14lat)kupowalem w malenkiej budce z warzywami na ul.
Radarowej (Ochota). Prosze o przepisy, zblizaja sie Swieta, tradycyjna
potrawa na stol Wielkanocny.
Pozdrowienia, K.
:-)


Sent via Deja.com http://www.deja.com/
Before you buy.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-04-07 07:46:54

Temat: Re: Jak zrobic dobry chrzan
Od: Bogusław Kempny <k...@s...com.pl> szukaj wiadomości tego autora



b...@m...com wrote:
>
> Przyrzadzenie chrzanu, wydaje sie bardzo proste. Niestety tak nie jest.
> Nie udalo mi sie dotychczas przyrzadzic chrzanu tak smacznego i mocnego,
> jakiego przed laty (14lat)kupowalem w malenkiej budce z warzywami na ul.
> Radarowej (Ochota). Prosze o przepisy, zblizaja sie Swieta, tradycyjna
> potrawa na stol Wielkanocny.
> Pozdrowienia, K.
Moj przepis na dobry chrzan jest bardzo prosty, a to dlatego, ze
lubie
bardzo ostry.
Bierzesz chrzan, najlepiej swiezo wykopany z ziemi (teraz to
bedzie trudne),
trzesz na tarce (trzeba duzo samozaparcia), dodajesz soli do
smaku, octu
winnego, zeby byla wlasciwa konsystencja i do sloika. Uwazaj,
jak go
odkrecisz na drugi dzien, nie wachaj, bo Ci pluca rozerwie.
Jesli nie lubisz bardzo ostrego, po starciu sparz go wrzatkiem.

BK

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-04-08 21:12:48

Temat: Re: Jak zrobic dobry chrzan
Od: "Michal R. Hoffmann" <m...@k...org.pl> szukaj wiadomości tego autora

Bogusław Kempny wrote:
[]
> Moj przepis na dobry chrzan jest bardzo prosty, a to dlatego, ze
> lubie bardzo ostry.
> Bierzesz chrzan, najlepiej swiezo wykopany z ziemi (teraz to
> bedzie trudne), trzesz na tarce (trzeba duzo samozaparcia),
mozna latwiej :))) Bierzesz maszynke do mielenia miesa, zakladasz na wlot
i wylot woreczki foliowe i mlesz. :))))
[]

pozdrawiam,
--
misiek

*** IRC: nbrasil ICQ UIN: 3620591 | Michal R. Hoffmann ***
*** <mailto:misiek@knm.org.pl> | PO Box 41 ***
*** http://www.kki.net.pl/mis | 71-119 Szczecin 35 ***
*** -= member of: KNM, ZUKiH, HCKU =- | POLAND ***
----------- Money sometimes oils the wheel of justice -------------


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Firmowa sałatka
Wok+wolowina
gyros
Jakie środki odchudzjace??
Odkurzacz - jaki ?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »