Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jaka patelnia nierdzewna

Grupy

Szukaj w grupach

 

Jaka patelnia nierdzewna

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 22


« poprzedni wątek następny wątek »

21. Data: 2012-05-01 14:37:31

Temat: Re: Jaka patelnia nierdzewna
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

On 28 Kwi, 23:13, KRZYZAK <k...@k...pl> wrote:
> Dnia Sat, 28 Apr 2012 13:47:37 -0700 (PDT), Ikselka napisał(a):
>
> > To, czy będzie przywierać, zależy tylko od umiejętności, nie od
> > patelni :-)
>
> No to moze podziel sie wiedza, przeciez do tego ta grupa jest.
> Najlepiej jakis film instruktarzowy:)
> Mi na nierdzewce po smazeniu jajecznicy zostawala warstwa jajka, albo
> przyklejala sie panierka z ryby.

Trudno będzie się podzielić wiedzą, ponieważ tutaj nie wiedza, a
jedynie praktyka odgrywa główną rolę. Powiem tylko, że kluczową sprawą
jest grubość dna patelni, stan nagrzania patelni i tłuszczu, nawet
ilość tłuszczu - i możesz uchwycić właściwy moment na wrzucenie jajek
czy mięsa itp.
Moment i sposób mieszania też jest ważny. Nawet temperatura wrzucanego
na patelnię produktu.
Po pewnym czasie ma się już wyczucie, po prostu. Trzeba próbować, bo
jak powiedziałam warunki i parametry są różne.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


22. Data: 2012-05-01 15:58:25

Temat: Re: Jaka patelnia nierdzewna
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

On 1 Maj, 16:37, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
> On 28 Kwi, 23:13, KRZYZAK <k...@k...pl> wrote:
>
> > Dnia Sat, 28 Apr 2012 13:47:37 -0700 (PDT), Ikselka napisał(a):
>
> > > To, czy będzie przywierać, zależy tylko od umiejętności, nie od
> > > patelni :-)
>
> > No to moze podziel sie wiedza, przeciez do tego ta grupa jest.
> > Najlepiej jakis film instruktarzowy:)
> > Mi na nierdzewce po smazeniu jajecznicy zostawala warstwa jajka, albo
> > przyklejala sie panierka z ryby.
>
> Trudno będzie się podzielić wiedzą, ponieważ tutaj nie wiedza, a
> jedynie praktyka odgrywa główną rolę. Powiem tylko, że kluczową sprawą
> jest grubość dna patelni, stan nagrzania patelni i tłuszczu, nawet
> ilość tłuszczu - i możesz uchwycić właściwy moment na wrzucenie jajek
> czy mięsa itp.
> Moment i sposób mieszania też jest ważny. Nawet temperatura wrzucanego
> na patelnię produktu.
> Po pewnym czasie ma się już wyczucie, po prostu. Trzeba próbować, bo
> jak powiedziałam warunki i parametry są różne.

Np kiedy chcesz przewrócić mięso/kotlety na rozgrzanej patelni na
drugą stronę, a masz wrazenie, ze nieco przywarło/y, wystarczy na czas
przewracania zdjąć patelnię z ognia - moment odczekać, aż nieco
oziębione dno "puści" i /mięso/kotlety możesz spokojnie przewrócić.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . 2 . [ 3 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Pomysły na rybne konserwy
Niebezpieczne związki.
AD: ~~** Two Unique Floral Embroidery Designs for F.REE !! **~~
Jedzcie kiwi :-)
Co w Portugalii?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »