« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-10-21 07:53:23
Temat: Jaki sos do schabu nadziewanego śliwkamiNo właśnie. Coś naszła mnie dzisiaj ochota na coś takiego na obiad,
wcześniej robiłam taki schab jako "wędlinę" do chleba i sos nie był
potrzebny, co najwyżej chrzan. I teraz stoję przed dylematem co do tego
pasuje.
Anet
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-10-21 08:09:05
Temat: Re: Jaki sos do schabu nadziewanego śliwkamiIn article <dja6sc$66c$1@nemesis.news.tpi.pl>, "Anet" <a...@a...pl>
wrote:
> No właśnie. Coś naszła mnie dzisiaj ochota na coś takiego na obiad,
> wcześniej robiłam taki schab jako "wędlinę" do chleba i sos nie był
> potrzebny, co najwyżej chrzan. I teraz stoję przed dylematem co do tego
> pasuje.
Może waniliowy?
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-10-21 08:16:47
Temat: Re: Jaki sos do schabu nadziewanego śliwkami
>
> Może waniliowy?
>
> Władysław
Może i tak gdybym szarlotkę na deser planowała.
Anet
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-10-21 08:21:44
Temat: Re: Jaki sos do schabu nadziewanego śliwkamiIn article <dja888$agr$1@nemesis.news.tpi.pl>, "Anet" <a...@a...pl>
wrote:
> >
> > Może waniliowy?
> >
> > Władysław
>
> Może i tak gdybym szarlotkę na deser planowała.
Ale przecież mówimy o sosie do schabu. To może rumowy?
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-10-21 08:28:17
Temat: Re: Jaki sos do schabu nadziewanego śliwkami
>> >
>> > Może waniliowy?
>> >
>> > Władysław
>>
>> Może i tak gdybym szarlotkę na deser planowała.
>
> Ale przecież mówimy o sosie do schabu. To może rumowy?
>
> Władysław
Waniliowy z deserami mi się kojarzy, rumowy brzmi rozsądniej do schabu, jak
dla mnie przynajmniej. Jeszcze jakbyś mógł zapodać przepis byłabym
niezmiernie wdzięczna
Anet
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-10-21 08:34:56
Temat: Re: Jaki sos do schabu nadziewanego śliwkamiIn article <dja8tq$cpg$1@nemesis.news.tpi.pl>, "Anet" <a...@a...pl>
wrote:
> >> >
> >> > Może waniliowy?
> >> >
> >> > Władysław
> >>
> >> Może i tak gdybym szarlotkę na deser planowała.
> >
> > Ale przecież mówimy o sosie do schabu. To może rumowy?
> >
> > Władysław
>
> Waniliowy z deserami mi się kojarzy, rumowy brzmi rozsądniej do schabu, jak
> dla mnie przynajmniej. Jeszcze jakbyś mógł zapodać przepis byłabym
> niezmiernie wdzięczna
przeprasza, że się z Tobą droczę, ale zafrapowało mnie to, po co
dodatkowy sos do pieczonego schabu?
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2005-10-21 08:45:10
Temat: Re: Jaki sos do schabu nadziewanego śliwkami
>
> przeprasza, że się z Tobą droczę, ale zafrapowało mnie to, po co
> dodatkowy sos do pieczonego schabu?
>
> Władysław
Bo schab sam w sobie jest raczej "suchym" mięsem i jakoś wydawało mi się, że
sos do tego by pasował. O ile dobrze zrozumiałam słowo "dodatkowy" w Twojej
wypowiedzi to powinnam poprzestać na sosie który powstanie w trakcie
pieczenia.
Anet
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2005-10-21 09:39:17
Temat: Re: Jaki sos do schabu nadziewanego ?liwkami
>> >> >
>> >> > Mo?e waniliowy?
>> >> >
>> >> > W?adys?aw
>> >>
>> >> Mo?e i tak gdybym szarlotk? na deser planowa?a.
>> >
>> > Ale przecie? mówimy o sosie do schabu. To mo?e rumowy?
>> >
>> > W?adys?aw
>>
>> Waniliowy z deserami mi si? kojarzy, rumowy brzmi rozs?dniej do schabu, jak
>> dla mnie przynajmniej. Jeszcze jakby? móg? zapoda? przepis by?abym
>> niezmiernie wdzi?czna
>
>przeprasza, ?e si? z Tob? drocz?, ale zafrapowa?o mnie to, po co
>dodatkowy sos do pieczonego schabu?
>
>W?adys?aw
Moze ona, tak jak ja, nie lubi suchych dan
Pierz, co lubi sosy
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2005-10-21 09:58:03
Temat: Re: Jaki sos do schabu nadziewanego śliwkamiIn article <dja9te$g06$1@nemesis.news.tpi.pl>, "Anet" <a...@a...pl>
wrote:
> >
> > przeprasza, że się z Tobą droczę, ale zafrapowało mnie to, po co
> > dodatkowy sos do pieczonego schabu?
> >
> > Władysław
>
> Bo schab sam w sobie jest raczej "suchym" mięsem i jakoś wydawało mi się, że
> sos do tego by pasował. O ile dobrze zrozumiałam słowo "dodatkowy" w Twojej
> wypowiedzi to powinnam poprzestać na sosie który powstanie w trakcie
> pieczenia.
Powinnaś, to oeże przesada. Rób jak uważasz. Ja zwykle tak robię --
przecież to pieczeń -- najwyżej dogrzewając dodaję trochę wody i
tłuszczu. W ostatecności można spróbować zrobić taki fałszywy sos
pieczeniowy -- ciemną zasmażkę na cebuli rozprowadzić jakimś bulionem,
lub wodą, wymieszać to z resztką sosu spod pieczeni, doprawić do smaku.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2005-10-21 09:59:44
Temat: Re: Jaki sos do schabu nadziewanego ?liwkamiIn article <8...@4...com>,
Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote:
>
> Moze ona, tak jak ja, nie lubi suchych dan
Ale od kiedy schab ze śliwkami jest suchy?! A ponadto jest sos spod
pieczeni.
>
> Pierz, co lubi sosy
Łoś co też lubi sosy.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |