| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-10-20 13:02:48
Temat: bakłażanyMacie jakies fajne pomysly na przyrzadzenie bakłażanów. I prosze o dokladne
opisanie jak z tym odstawianiem pokrojonego bakłażana zeby nie bylo gorzki. I
jeszcze jak sie robi faszerowany to sie zjada skorke ?
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-10-21 00:31:11
Temat: Re: bakłażanyjammarta wrote:
> Macie jakies fajne pomysly na przyrzadzenie bakłażanów. I prosze o dokladne
> opisanie jak z tym odstawianiem pokrojonego bakłażana zeby nie bylo gorzki. I
> jeszcze jak sie robi faszerowany to sie zjada skorke ?
>
Z tym odstawianiem bakłażana żeby nie było gorzki to jest tak, że się
bakłażana kroi na plastry, soli, odstawia na jakieś 20 minut, potem
opłukuje plastry pod zimną wodą, osącza na papierowym ręczniku i pichci
dalej.
mojra, co nie lubi bakłażanów
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-10-21 05:03:38
Temat: Re: bakłażany
Użytkownik "mojra" <m...@o...pl> napisał w wiadomości
news:dj9cti$bqj$1@nemesis.news.tpi.pl...
> jammarta wrote:
> > Macie jakies fajne pomysly na przyrzadzenie bakłażanów. I prosze o
dokladne
> > opisanie jak z tym odstawianiem pokrojonego bakłażana zeby nie bylo
gorzki. I
> > jeszcze jak sie robi faszerowany to sie zjada skorke ?
> >
>
> Z tym odstawianiem bakłażana żeby nie było gorzki to jest tak, że się
> bakłażana kroi na plastry, soli, odstawia na jakieś 20 minut, potem
> opłukuje plastry pod zimną wodą, osącza na papierowym ręczniku i pichci
> dalej.
>
>
>
> mojra, co nie lubi bakłażanów
Mojra dokladnie Ci opisala co i jak z soleniem baklazanow
Co do przyrzadzania osobiscie tez za nimi nie przepadam a jedyny przepis
ktory znam to baklazany z grilla
Po wlasnie osoleniu i "odgorzknieniu" ich smarujesz je oliwa z oliwek
kladziesz na grillu i podpiekasz z obu stron po 5-10 minut (na oko musisz
piec-sam nigdy nie robilem)
Pozwyszego baklazana mozna jesc "bez niczego", z maselkiem czosnkowym lub
innym, lub tez zastosowac jako dodatek do salatek
Skory osobiscie bym nie polecal ale wiem ze sa tacy ktorzy zjadaja razem ze
skora
Zamiast na grillu mozesz tak samo w piekarniku, lub na patelni zrobic
Ja w podobny sposob (z grilla) robilem cukinie i smakowala mi
Mozna rowniez przed smazeniem w glebokim oleju obtoczyc w ciescie (np.
nalesnikowym)
Tez cukinie tak robuilem i byla pyszna
Pozdrawiam
Kondziorek
p.s. http://poprostugotuj.onet.pl/content/index.php?nav1=
wyszukiwarka
Tu wpisz bakłażan i wyszuka Ci 10 tematów jego dotyczących
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-10-22 07:34:33
Temat: Re: bakłażany
Użytkownik "Kondziorek" <p...@g...pl> napisał w wiadomości
news:dj9sr7$kr5$1@polsl.gliwice.pl...
>
> Użytkownik "mojra" <m...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:dj9cti$bqj$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> jammarta wrote:
> Mozna rowniez przed smazeniem w glebokim oleju obtoczyc w ciescie (np.
> nalesnikowym)
> Tez cukinie tak robuilem i byla pyszna
>
> Pozdrawiam
> Kondziorek
>
Smażenia w głębokim oleju nie polecam - bakłażan pije olej, w
przeciwieństwie do cukini. Kondziorku - jakim cudem Tobie nie pije???
Pozdrawiam,
Agnieszka T.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-10-24 05:47:25
Temat: Re: bakłażany
Użytkownik "Fama" <f...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:djcq1t$pic$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> > Mozna rowniez przed smazeniem w glebokim oleju obtoczyc w ciescie (np.
> > nalesnikowym)
> > Tez cukinie tak robuilem i byla pyszna
> >
> > Pozdrawiam
> > Kondziorek
> >
>
> Smażenia w głębokim oleju nie polecam - bakłażan pije olej, w
> przeciwieństwie do cukini. Kondziorku - jakim cudem Tobie nie pije???
>
> Pozdrawiam,
>
> Agnieszka T.
>
Pije pije
Ale jesli jest w dobrym ciescie obtoczony to wcale duzo tego tluszczu nie
wypije
Zreszta ja lubie tluste heh
POzdrawiam
Kondziorek
p.s. najpierw w mace obtoczyc
Od maki zaczynac Wtedy najmniej wypije
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-10-24 11:55:32
Temat: Re: bakłażanyPoznać że usmażony bo olej oddaje na patelnię.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |