| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-08-21 10:55:59
Temat: Jakie garnki?Cześć,
Wkrótce wprowadzam się do własnego nowego mieszkanka.
Przyszła pora na kupno garów.
Ostatnio modne zrobiły się naczynia ze stali nierdzewnej.
Na rynku jest sporo wyrobow różnych firm, ale co do jakości
trudno uzyskać wiarygodne informacje o jakości.
Można oczywoście kupić Zeptera, ale to wydatek około 3 000 PLN
za komplet na dwie osoby. Myślę, że to lekka przesada.
Chciałbym zapytać doświadczone Gospodynie i Gospodarzy co by polecili.
Mam kuchnię z ceramiczną płytą grzejną.
Pozdrawiam,
Zbigniew Jaworski
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-08-21 11:21:15
Temat: Re: Jakie garnki?Mogę się tylko wypowiedzieć na temat poczciwej kuchenki gazowej. Otóż używam
zwykłych emaliowanych garnków, które wymieniam zazwyczaj co 1,5 - 2 lata i
sprawują się doskonale. Patelnia TEFAL - godna polecenia. Oprócz tego mam
kilka rondelków stalowych, raczej do podgrzewania, gdyż mają cienkie dno.
Pozdrawiam
ER EN
----- Original Message -----
From: Zbigniew Jaworski <z...@i...pw.edu.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Monday, August 21, 2000 12:55 PM
Subject: Jakie garnki?
> Cześć,
>
> Wkrótce wprowadzam się do własnego nowego mieszkanka.
> Przyszła pora na kupno garów.
> Ostatnio modne zrobiły się naczynia ze stali nierdzewnej.
> Na rynku jest sporo wyrobow różnych firm, ale co do jakości
> trudno uzyskać wiarygodne informacje o jakości.
> Można oczywoście kupić Zeptera, ale to wydatek około 3 000 PLN
> za komplet na dwie osoby. Myślę, że to lekka przesada.
> Chciałbym zapytać doświadczone Gospodynie i Gospodarzy co by polecili.
> Mam kuchnię z ceramiczną płytą grzejną.
>
>
> Pozdrawiam,
>
> Zbigniew Jaworski
--
Chcesz otrzymywac newsy poczta elektroniczna ? Sprawdz http://www.newsgate.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-08-21 11:36:56
Temat: Re: Jakie garnki?>Ostatnio modne zrobiły się naczynia ze stali nierdzewnej.
>Na rynku jest sporo wyrobow różnych firm, ale co do jakości
>trudno uzyskać wiarygodne informacje o jakości.
Mam rowniez blat ceramiczny, a gary kupilam od ruskich na bazarku (te ze
stali nierdzewnej, z potrojnym dnem). Sprawuja sie idealnie od ponad pol
roku. Moja mama ma oryginalne niemieckie (cena jest 2 razy wyzsza), ale
uzywa ich od okolo 3 lat na kuchence gazowej (z zastosowaniem plytki) i tez
nie moze na nie narzekac. Osobiscie bardzo polecam takie gary. Dodatkowo
polecam rowniez do tej kuchenki szklane garnki zaroodporne, oraz wszelkie
teflonowe (najlepiej Tefal - drogie, ale najlepsze). Wazne, zeby dno garnkow
bylo gladkie, bez zadnych ostrzejszych krawedzi itp. Mozna sobie w ten
sposob niezle zorac blat !
A wczoraj w Ikei widzialam, ze maja w sprzedazy tzw. "Zestaw Startowy", w
ktorym jest kilka garnkow (nie pamietam jakich), jakies lopatki i inne
sprzety do kuchni. W sumie za wszystko chca ok. 350zl. Gdyby nie to, ze
wszystko juz mam, to bym sie skusila. Warto zobaczyc i te propozycje.
Przy okazji radze na poczatek oswoic sie z sama kuchenka. Pamietaj, ze plyta
grzejna po zagrzaniu trzyma jeszcze dosc dlugo cieplo. Jezeli chcesz np.
ugotowac jajka na twardo, to wystarczy zagotowac je i wylaczyc pole grzejne.
Bedzie gorace na tyle dlugo, ze jajka i tak sie ugotuja. Garnki z potrojnym
dnem dodatkowo podtrzymuja to cieplo.
Pozdrowienia
Ala
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-08-21 19:05:43
Temat: Re: Jakie garnki?
----- Original Message -----
From: Zbigniew Jaworski <z...@i...pw.edu.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Monday, August 21, 2000 12:55 PM
Subject: Jakie garnki?
> Cześć,
>
> Wkrótce wprowadzam się do własnego nowego mieszkanka.
> Przyszła pora na kupno garów.
> Ostatnio modne zrobiły się naczynia ze stali nierdzewnej.
> Na rynku jest sporo wyrobow różnych firm, ale co do jakości
> trudno uzyskać wiarygodne informacje o jakości.
> Można oczywoście kupić Zeptera, ale to wydatek około 3 000 PLN
> za komplet na dwie osoby. Myślę, że to lekka przesada.
> Chciałbym zapytać doświadczone Gospodynie i Gospodarzy co by polecili.
> Mam kuchnię z ceramiczną płytą grzejną.
>
Po ślubie zaopatrzyłem się z żoną (za pieniądze z prezentów ślubnych) w
garnki, a także noże i inne takie.
Korzystałem z poradnika "Gotowanie dla opornych", którą to książkę polecam.
Może mniej dla przepisów, a bardziej dla takich więcej technicznych
instrukcji.
Krótko mówiąc, zalecają tam firmowe:
- patelnie i rondle: Tefal, Bellorini, Lagostina
- garnki: KELOmat, Lagostina, Tescoma
- noże: Richardson Sheffield, Solingen Avagarde, Fackelmann, Gerlach (a ja
kupiłem Victorinoxa, tego od szwajcarskich scyzoryków)
Poza tym odradzają kupno zestawów (bo wtedy się kupi to, co niepotrzebne,
wraz z rzeczami potrzebnymi).
Ponadto zainteresowanych uprzedzam: jeśli kupować malakser i blender, to
należy się zastanowić, czy nie lepiej kupić takie "dwa w jednym" (sensowne
wykorzystanie miejsca, zwłaszcza w małych kuchniach). Nie wiedziałem, że są
takie, więc kupiłem osobno i troszkę żałuję (stoją obok zamiast jedno na
drugim).
---
Pozdrawiam wszystkich: Marek
--
!!! Najlepszy ZEWNETRZNY modem w Polsce !!!
Modem ZyXEL Omni 56K za 272,95 zl http://www.promocja.kki.pl
--
Chcesz otrzymywac newsy poczta elektroniczna ? Sprawdz http://www.newsgate.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |