Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jeszcze o salatki prosze

Grupy

Szukaj w grupach

 

Jeszcze o salatki prosze

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-10-25 09:17:01

Temat: Re: Jeszcze o salatki prosze
Od: Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de> szukaj wiadomości tego autora

i...@y...com wrote:
>
> > > 3 lyzeczki tumeriku (dla koloru)
> >
> > Moze na nieobyta wyjde, ale co tam, wazne zeby sie czegos nowego nauczyc:
> > Co to ten tumerik, ktory dla koloru dodawac trzeba? Ja do zabarwiania ryzu
> > uzywam szafranu.
>
> tumerik, to przyprawa b.popularna w kuchniach arabskich i azjatyckich, dodaje
> koloru i ponoc smaku, ale roznica (brak tegoz mam na mysli) jest prawie
> niewyczuwalna

po naszemu kurkuma, główny składnik proszku curry sprzedawanego w
krajach demokracji ;-))
Jest duużo tańszy od szafranu. Szafranu wystarczy kilka nitek. Aha, w
Hiszpanii i Marokko sprzedają kurkumę jako jakiś szafran.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-10-25 17:12:13

Temat: Re: Jeszcze o salatki prosze
Od: b...@d...com.pl (Herbatka) szukaj wiadomości tego autora

----- Original Message -----
From: <i...@y...com>
To: <p...@n...pl>
Sent: Thursday, October 25, 2001 1:01 AM
Subject: Re: Jeszcze o salatki prosze



> tumerik, to przyprawa b.popularna w kuchniach arabskich i azjatyckich,
dodaje
> koloru i ponoc smaku, ale roznica (brak tegoz mam na mysli) jest prawie
> niewyczuwalna
>
> z moich lektur wynika, ze uzywac je mozna zamiennie, aczkolwiek tumerik
jest
> wielokrotnie tanszy
> iza
>
tumeric to po polsku kurkuma
Herbatka
galeria grupy kulinarnej: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
jesli chcesz dodac do niej swoje zdjecie - przeslij je na adres:
b...@d...com.pl


--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-25 17:26:56

Temat: Re: Jeszcze o salatki prosze
Od: waldemar <w...@t...de> szukaj wiadomości tego autora


>> tumerik, to przyprawa b.popularna w kuchniach arabskich i azjatyckich,
> dodaje
>> koloru i ponoc smaku, ale roznica (brak tegoz mam na mysli) jest prawie
>> niewyczuwalna
>>
>> z moich lektur wynika, ze uzywac je mozna zamiennie, aczkolwiek tumerik
> jest
>> wielokrotnie tanszy
>> iza
>>
> tumeric to po polsku kurkuma
> Herbatka

nie widać mnie? Przecież już to napisałem!

Waldek, malućki....


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-25 18:21:11

Temat: Re: Jeszcze o salatki prosze
Od: b...@d...com.pl (Herbatka) szukaj wiadomości tego autora

----- Original Message -----
From: "waldemar" <w...@t...de>
To: <p...@n...pl>
Sent: Thursday, October 25, 2001 7:26 PM
Subject: Re: Jeszcze o salatki prosze


> nie widać mnie? Przecież już to napisałem!
>
> Waldek, malućki....
>
widac, Waldek widac - ale ja czytam posty dopiero wieczorem i zaczynam od
tych najwczesniejszych, wiec zdarza mi sie udzielic odpowiedzi na pytanie,
na ktore ktos juz dal odpowiedz - ot meki czlowieka czytajacego grupe
dopiero wieczorem - sorry :-)
Herbatka
galeria grupy kulinarnej: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
jesli chcesz dodac do niej swoje zdjecie - przeslij je na adres:
b...@d...com.pl


--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-25 19:02:22

Temat: Re: Jeszcze o salatki prosze
Od: "Jerzy" <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

> > Waldek, malućki....
> widac, Waldek widac -
Ale upierdliwy, nawet herbaty nie dopił a już dopił. ;-)))
pozdr. Jerzy


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-25 20:20:25

Temat: Re: Jeszcze o salatki prosze
Od: waldemar <w...@t...de> szukaj wiadomości tego autora



>> > Waldek, malućki....
>> widac, Waldek widac -
> Ale upierdliwy, nawet herbaty nie dopił a już dopił. ;-)))
> pozdr. Jerzy

fakt, nawet małej Herbatki nie dopiłem ;-))

Ach, dzisiaj miałem spaghetti z torebki ale z żywym parmezanem świeżo
tarkowanym, mogę półdupkiem za słup?

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . 2 . [ 3 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Przekladanka
mielone
Zrazy zawijane w sosie mysliwskim
[Fwd: lasagne--co z tym zrobić]
danie smaczne nieslychanie

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »