| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-01-10 22:36:32
Temat: Re: Jeszcze raz Kurczak z KFC> co to jest Aga?
Coś takiego?
http://www.agasales.com/images/2_stove_color.jpg
Hania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-01-10 22:44:58
Temat: Re: Jeszcze raz Kurczak z KFCOn Sat, 10 Jan 2004 22:26:36 -0000, "Hanna Burdon"
<h...@n...com> wrote:
>> ja nie gotuje bo nie mam Agi i zaluje. moj tylko 2 godziny w
>> piekarniku. dobry byl....
>No w?a?nie, podejrzane mi si? wydawa?o to zostawianie na ca?? noc... :-) A
>co to jest Aga?
>
>Hania
>
taka kuchnia weglowa/na olej/na drewno- duze i wyglada starodawno
i ma przykrywane plyty, na ktorych sie stawia sagany. piekarnikow
ma to zazwyczaj ze trzy i jest swietne i zeliwne i drogie
(najtansze sa tak od tysiaca)...zawsze chcialam miec takie, ale
jak z kart wychodzi ze jesli to juz na zupelna starosc ;) zajrz
do gugla. w sumie nie jest bardzo rozne od starodawnych kuchni w
Polsce. aaa - i pomalowane sa one na rozne twarzowe kolorki ;)
trys
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-10 22:47:30
Temat: Re: Jeszcze raz Kurczak z KFCOn Sat, 10 Jan 2004 22:36:32 -0000, "Hanna Burdon"
<h...@n...com> wrote:
>> co to jest Aga?
>Co? takiego?
>http://www.agasales.com/images/2_stove_color.jpg
>
>Hania
>
dokladnie to. Babcia mojego meza miala wersje z dwoma
piekarnikami, szwagierka ma wieksza. mozna dolaczyc do
centralnego ogrzewania. piekarniki sa COOL!!!
trys
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-11 09:31:43
Temat: Re: Jeszcze raz Kurczak z KFCIn article <btp4ao$iuq$1@atlantis.news.tpi.pl>, Waldi <w...@w...pl>
wrote:
> To po co ta grupa jak nie można zdobyć jakiegoś tam przepisu ???
Jeżeli to "jakiś tam przepis", to po co fatygujesz innych chcąc go
zdobyć?
> czy tak trudno napisać parę słow .
Czy to trudno poszukać samemu na www? Przeglądnąć książki? Popróbować
samemu?
Ktoś kto zadaje grupie jakiekolwiek pytanie powinien zdawać sobie
sprawę, że po drugiej stronie nie ma botów, które automatycznie
generują właściwe odpowiedzi, lecz żywi ludzie, którzy włożyli już
jakiś wysiłek w zdobycie wiedzy w dyskutowanej dziedzinie, lecz
niekoniecznie muszą znać szczegółową, konkretną odpowiedź na jego
pytanie, więc by odpowiedzieć muszą w to włożyć swoją pracę. Nawet,
jeżeli tę odpowiedź znają, muszą poświęcić swój czas, by to co wiedzą
napisać. Daltego uważam, że keżeli ktoś chce się czegoś od grupy
dowiedzieć, to wypada by sam włożył najpierw trochę wysiłku w
poszukanie jakichś informacji, a także, by sformułował swój problem
tak, by ci, którzy się daną dziedziną inteesują uznali problem za
ciekawy i wart poświęcenia mu czasu.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-11 09:31:47
Temat: Re: Jeszcze raz Kurczak z KFCIn article <1cho17d2gwpu8$.vvjn9qqb81wz$.dlg@40tude.net>, Evunia
<h...@n...year.pl> wrote:
D
> Ja tam nie wiem, czemu nie chcą podać życzliwie i cierpliwie tego przepisu
> ;) Choćby milionowy raz ;)
Między innymi dlatego, że pytanie o kurczaka z KFC niedobrze świadczy o
gustach kulinarnych pytającego oraz o jego rzeczywistym zainteresowaniu
kuchnią. Ktoś taki słabo też rokuje jako przyszły aktywny uczestnik
grupy. Zada pytanie grupie, bo to łatwiej niż samemu poszukać
odpowiedzi, uzyska odpowiedź albo nie, i zniknie, a przepis może
wykorzysta raz albo wcale. Jeszcze podejrzewam, że jeżeli uzyskany
efekt z jakiegoś powodu nie będzie w jego opinii zgodny z tym co
oczekiwał, to będzie miał pretensję do gupy, nie do siebie.
W końcu, jeżeli komuś to świństwo smakuje, i chce to mieć w domu, to
"kejefsi" może mu to dostarczyć.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-11 09:31:50
Temat: Re: Jeszcze raz Kurczak z KFCIn article <1...@y...com>, siostra Ani
<n...@y...com> wrote:
> Le samedi 10 janvier 2004 ŕ 19:44:33, Evunia a écrit :
>
> W domowych warunkach zrobienie KFC jest niemozliwe (KFC smazy
> skrzydelka pod cisnieniem, itp)
Tak mówi legenda, lecz wydaje mi się, że już się tego nie stosuje.
Ponadto mam wątpliwości, czy smażenie pd wysokim ciśnieniem coś
istotnie zmienia w efekcie końcowym, tak jak to jest w przypadku
gotowania.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-11 10:46:18
Temat: Re: Jeszcze raz Kurczak z KFC
Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:110120041031473691%wlalos@onet.pl...
> Między innymi dlatego, że pytanie o kurczaka z KFC niedobrze świadczy
o
> gustach kulinarnych pytającego oraz o jego rzeczywistym
zainteresowaniu
> kuchnią.
...bo mój gust jest jedynym słusznym gustem, a "de gustibus non
disputandum est" wymyślili anarchiści i cykliści; ktoś kto ma taki gust
jest więc co najmniej podejrzany, a już na pewno nie pasuje do naszego
towarzystwa
> Ktoś taki słabo też rokuje jako przyszły aktywny uczestnik
> grupy. Zada pytanie grupie, bo to łatwiej niż samemu poszukać
> odpowiedzi, uzyska odpowiedź albo nie, i zniknie, a przepis może
> wykorzysta raz albo wcale. Jeszcze podejrzewam, że jeżeli uzyskany
> efekt z jakiegoś powodu nie będzie w jego opinii zgodny z tym co
> oczekiwał, to będzie miał pretensję do gupy, nie do siebie.
mówiłem- podejrzany; źle mu z oczu patrzy
> W końcu, jeżeli komuś to świństwo smakuje, i chce to mieć w domu, to
> "kejefsi" może mu to dostarczyć.
a jak będzie chciał przepis na Fondue, to niech pisze do ambasady
Szwajcarii, a nie marnuje mojego cennego czasu
g.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-11 12:17:35
Temat: Re: Jeszcze raz Kurczak z KFCIn article <btr9k3$ktc$1@SunSITE.icm.edu.pl>, gautama
<g...@p...pl> wrote:
> Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:110120041031473691%wlalos@onet.pl...
>
> > Między innymi dlatego, że pytanie o kurczaka z KFC niedobrze świadczy
> o
> > gustach kulinarnych pytającego oraz o jego rzeczywistym
> zainteresowaniu
> > kuchnią.
>
> ...bo mój gust jest jedynym słusznym gustem,
Nie, mój gust jest moim gustem, a kategorii "słuszności" lub
"niesłuszności" do ludzkich gustów raczej się nie stosuje. Mówi się
natomiast zwykle o "dobrym" i "złym", "wyrobionym" lub "niewyrobionym"
etc. etc. guście
> a "de gustibus non
>"
"de gustibus" jak najbardziej "disputandum est", czego dowodzi fakt, że
dyskusja na ten temat stanowi poważną gałąź estetyki. Ostatnio np.
dowodził możliwości oceny gustów Roger Scruton w "The Aesthetics of
Architecture".
> a jak będzie chciał przepis na Fondue, to niech pisze do ambasady
> Szwajcarii, a nie marnuje mojego cennego czasu
przepis na fondue łatwo znaleźć w tysiącach źródeł. Jednak jeżeli ktpś
ma jakiś szczególny z tym problem, to myślę, że mu tu wiele osób
chętnie pomoże.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-11 13:33:45
Temat: Re: Jeszcze raz Kurczak z KFC
Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:110120041317350620%wlalos@onet.pl...
> Nie, mój gust jest moim gustem, a kategorii "słuszności" lub
> "niesłuszności" do ludzkich gustów raczej się nie stosuje. Mówi się
> natomiast zwykle o "dobrym" i "złym", "wyrobionym" lub "niewyrobionym"
> etc. etc. guście
więc oto poczułeś się powołany do tego, żeby orzec, że przedpiśca ma zły
gust i nie należy mu odpowiadać?
g.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-11 18:11:57
Temat: Re: Jeszcze raz Kurczak z KFC
Użytkownik "Anka Łazowska" <a...@c...pl> napisał w wiadomości
news:btpnqo$46e$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "Waldi" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:btph58$d5b$1@atlantis.news.tpi.pl...
[ciach]
> Masz przepis:
>
> Kurczak KFC
> Składniki: 1 kurczak, 1/2 l mleka, 1 ząbek czosnku, tymianek lub bazylia,
> sól, pieprz, 3/4 szklanki tartej bułki, papryka w proszku, 1 i 1/2
szklanki
> oleju,
>
> Kurczaka sprawić, umyć, włożyć do miski, zalać mlekiem z dodatkiem
czosnku,
> tymianku i soli, odstawić na kilka godzin. Tartą bułkę, sól, pieprz i
> paprykę wsypać do foliowej torebki. Olej mocno podgrzać na patelni z
> pokrywą. Kurczaka odsączyć, podzielić na porcje, wkładać każdy do torebki
z
> tartą bułką, wstrząsnąć kilka razy. Ukłaść na gorącym tłuszczu i smażyć
ok.
> 8-10 min, obrócić i nadal smażyć przez ok.12 min. Podawać z frytkami.
[ciach]
Aniu - serdeczne dzięki za przepis. :)
Poczytałam sobie Waszą dyskusję wokół tematu i szczególnie doceniam Twoją
pomoc.
Jeszcze raz dzięki.
Pzdr
KS
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |