Data: 2000-04-15 16:42:19
Temat: Jogurt a Lakcid
Od: "Marian Sosnowski" <m...@p...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witajcie,
Interesuje mnie dostępny arsenał do przywracania prawidłowej flory barteryjnej
jelit (w związku z podejrzeniem o grzybicę).Typowy yogurt sklepowy zawiera
Bifidobacterium i L.Acidophilus.Amerykańscy profesorowie (z Tufts University) użyli
bakterii którym nadali nazwę Lactobacillus GG - co znacznie zwiększyło skuteczność
jogurtu w zwalczaniu ciężkich przypadków biegunki.Ciekaw jestem jak się ma do tego
liofilizowana zawiesina pałeczek Lactobacillus acidophilus sprzedawana u nas jako
LAKCID? Które baktrie "działają" na jaki odcinek przewodu pokarmowego? Jak w tym
świetle wygląda jogurt sojowy i jak się go robi? Podobież kupuje się gdzieś jakieś
drożdże jogurtowe...
Najdrobniejsza podpowiedź mile,bardzo mile widziana.
Pozdrawiam,
M S
|