| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-04-23 14:39:54
Temat: Re: Jogurt made in homeUżytkownik "Waldemar Krzok" <w...@u...fu-berlin.de>
> > > powinno ich mieć za dużo, ale ma. Przez pasteryzację są one usuwane.
> > > Mleko znajdujące się w handlu jest pasteryzowane. UHT to specjalny
> > > rodzaj pasteryzacji. Jak nastawisz jogurt na mleku niepasteryzowanym,
to
> > > bakterie gnilne mogą wygrać z kulturami jogurtu i masz wtedy
śmierdzącą
> > > bryję.
> >
> > A nie kwaśne mleko?
> > Błe...
>
> nie. Jak gnilne wygrają, to masz bryję śmierdzącą lepiej niż
> sfermentowane rzygowiny.
>
> Waldek
Obrazowe. Zapamiętam. Jeśli nie utzrymam obiadu - zapamiętam ci jeszcze
bardziej.
Edede
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-04-23 15:19:46
Temat: Re: Jogurt made in home
>>
>> A nie kwa?ne mleko?
>> B?e...
>
>nie. Jak gnilne wygraj?, to masz bryj? ?mierdz?c? lepiej ni?
>sfermentowane rzygowiny.
>
>Waldek
a tak na marginesie, skad taka znajomosc _sfermentowanych_
rzygowin?
Krysia, odporna jak nie wiem co
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeeds.com The Largest Usenet Servers in the World!
------== Over 100,000 Newsgroups - Ulimited downloads - 19 servers ==-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-23 18:14:35
Temat: Re: Jogurt made in home OT
> a tak na marginesie, skad taka znajomosc _sfermentowanych_
> rzygowin?
>
> Krysia, odporna jak nie wiem co
>
po pierwsze byłem studentem w Polsce i mieszkałem w akademiku. Po drugie
pracuję w szpitalu i tam to (może świeże) bywa. No i trzeba mieć mocny
żołądek, bo w stołówce padają teksty w stylu: apropos kaszanki,
wyłyżeczkowałeś wrzód u pacjenta XY?
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-23 18:29:15
Temat: Re: Jogurt made in home OT
>
>> a tak na marginesie, skad taka znajomosc _sfermentowanych_
>> rzygowin?
>>
>> Krysia, odporna jak nie wiem co
>>
>
>po pierwsze by?em studentem w Polsce i mieszka?em w akademiku. Po drugie
>pracuj? w szpitalu i tam to (mo?e ?wie?e) bywa. No i trzeba mie? mocny
>?o??dek, bo w sto?ówce padaj? teksty w stylu: apropos kaszanki,
>wy?y?eczkowa?e? wrzód u pacjenta XY?
>
>Waldek
dobra, dobra, juz wystarczy, juz rozumiem, poddaje sie ;)
Krysia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeeds.com The Largest Usenet Servers in the World!
------== Over 100,000 Newsgroups - Ulimited downloads - 19 servers ==-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-23 19:29:12
Temat: Re: Jogurt made in homeOn Tue, 23 Apr 2002 16:19:46 +0100, Krysia Thompson
<K...@h...fsnet.co.uk> wrote:
>a tak na marginesie, skad taka znajomosc _sfermentowanych_
>rzygowin?
>
>Krysia, odporna jak nie wiem co
>
>K.T. - starannie opakowana
>
Jedna z tych imprez gdzie rano siegasz po szklanke z woda a tam...
;-)))
Art(Gruby)
Abyssus abyssum invocat.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |