Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jogurt made in home

Grupy

Szukaj w grupach

 

Jogurt made in home

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-04-23 14:39:54

Temat: Re: Jogurt made in home
Od: "Dred" <w...@d...art.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Waldemar Krzok" <w...@u...fu-berlin.de>

> > > powinno ich mieć za dużo, ale ma. Przez pasteryzację są one usuwane.
> > > Mleko znajdujące się w handlu jest pasteryzowane. UHT to specjalny
> > > rodzaj pasteryzacji. Jak nastawisz jogurt na mleku niepasteryzowanym,
to
> > > bakterie gnilne mogą wygrać z kulturami jogurtu i masz wtedy
śmierdzącą
> > > bryję.
> >
> > A nie kwaśne mleko?
> > Błe...
>
> nie. Jak gnilne wygrają, to masz bryję śmierdzącą lepiej niż
> sfermentowane rzygowiny.
>
> Waldek
Obrazowe. Zapamiętam. Jeśli nie utzrymam obiadu - zapamiętam ci jeszcze
bardziej.

Edede


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-04-23 15:19:46

Temat: Re: Jogurt made in home
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>>
>> A nie kwa?ne mleko?
>> B?e...
>
>nie. Jak gnilne wygraj?, to masz bryj? ?mierdz?c? lepiej ni?
>sfermentowane rzygowiny.
>
>Waldek

a tak na marginesie, skad taka znajomosc _sfermentowanych_
rzygowin?

Krysia, odporna jak nie wiem co

K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeeds.com The Largest Usenet Servers in the World!
------== Over 100,000 Newsgroups - Ulimited downloads - 19 servers ==-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-23 18:14:35

Temat: Re: Jogurt made in home OT
Od: waldemar z domu <w...@t...de> szukaj wiadomości tego autora



> a tak na marginesie, skad taka znajomosc _sfermentowanych_
> rzygowin?
>
> Krysia, odporna jak nie wiem co
>

po pierwsze byłem studentem w Polsce i mieszkałem w akademiku. Po drugie
pracuję w szpitalu i tam to (może świeże) bywa. No i trzeba mieć mocny
żołądek, bo w stołówce padają teksty w stylu: apropos kaszanki,
wyłyżeczkowałeś wrzód u pacjenta XY?

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-23 18:29:15

Temat: Re: Jogurt made in home OT
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>
>> a tak na marginesie, skad taka znajomosc _sfermentowanych_
>> rzygowin?
>>
>> Krysia, odporna jak nie wiem co
>>
>
>po pierwsze by?em studentem w Polsce i mieszka?em w akademiku. Po drugie
>pracuj? w szpitalu i tam to (mo?e ?wie?e) bywa. No i trzeba mie? mocny
>?o??dek, bo w sto?ówce padaj? teksty w stylu: apropos kaszanki,
>wy?y?eczkowa?e? wrzód u pacjenta XY?
>
>Waldek


dobra, dobra, juz wystarczy, juz rozumiem, poddaje sie ;)

Krysia
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeeds.com The Largest Usenet Servers in the World!
------== Over 100,000 Newsgroups - Ulimited downloads - 19 servers ==-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-23 19:29:12

Temat: Re: Jogurt made in home
Od: "Art(Gruby)" <j...@p...net> szukaj wiadomości tego autora

On Tue, 23 Apr 2002 16:19:46 +0100, Krysia Thompson
<K...@h...fsnet.co.uk> wrote:


>a tak na marginesie, skad taka znajomosc _sfermentowanych_
>rzygowin?
>
>Krysia, odporna jak nie wiem co
>
>K.T. - starannie opakowana
>
Jedna z tych imprez gdzie rano siegasz po szklanke z woda a tam...
;-)))

Art(Gruby)
Abyssus abyssum invocat.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

wtopa z ciastem jogurtowym
OT! Ewa Niesz!!
Sa rozne zdjecia - niby OT ale czy rzeczywiscie?
Słoiczki z przyprawami-jak rozpoznać?
tiramisu wyszlo :)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »