Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jutro na obiad

Grupy

Szukaj w grupach

 

Jutro na obiad

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-04-15 10:04:48

Temat: Jutro na obiad
Od: Kinga 'Słowotok' Macyszyn <k...@b...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Będzie inauguracja nowej kuchni i kuchenki z piekarnikiem :)

Na obiad z przepisu Michała Różańskiego parę wątków poniżej dzwonki łososia
w sosie serowym z pieczonymi ziemniaczkami i różyczkami brokułów, do tego
biały Riesling półwytrawny. Na deser sok ze świeżych pomarańczy i ciastka z
kleiku ryżowego z powidłami.

Już nie mogę się doczekać :)

K
ze ślinotokiem


--
KingAM

'just one year of love is better than a lifetime alone'
[Freddie Mercury]

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2005-04-15 10:09:38

Temat: Re: Jutro na obiad
Od: "miki" <m...@x...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Kinga 'Słowotok' Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl>
napisał w wiadomości
>
> Na obiad z przepisu Michała Różańskiego parę wątków poniżej dzwonki
łososia
Ciekawe są te dzwonki.
Hehehe chyba myślisz o jednym dzwonku. To a propos przepisy rozala

> w sosie serowym z pieczonymi ziemniaczkami i różyczkami brokułów, do tego
> biały Riesling półwytrawny.
Pólwytrawny do dzwonka? Nie pasuje. Do dzwonka to ja bym podała szampana...
miki

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-15 10:18:03

Temat: Re: Jutro na obiad
Od: Kinga 'Słowotok' Macyszyn <k...@b...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora


>> Na obiad z przepisu Michała Różańskiego parę wątków poniżej dzwonki
> łososia
> Ciekawe są te dzwonki.
> Hehehe chyba myślisz o jednym dzwonku. To a propos przepisy rozala
Tak! Złapałaś mnie na bardzo wiosennych myślach :) Dzwonki, bo myślałam, że
jak upiekę jeden dzwonek, to nie starczy ;)

>> w sosie serowym z pieczonymi ziemniaczkami i różyczkami brokułów, do tego
>> biały Riesling półwytrawny.
> Pólwytrawny do dzwonka? Nie pasuje. Do dzwonka to ja bym podała
> szampana...
Zamówiłam już Rieslinga, najwyżej wypijemy dzisiaj, a do dzwonKA podam coś
innego.
Z kolei szampan nie bardzo mi pasuje, bo to obiad... A może to taki nasz
rodzimy stereotyp, że szampana podaje się na wieczór i do hucznych okazji? A
jeśli nie szampan, to co?


--
KingAM

'just one year of love is better than a lifetime alone'
[Freddie Mercury]

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-15 10:26:36

Temat: Re: Jutro na obiad
Od: "miki" <m...@x...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Kinga 'Słowotok' Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl>
napisał w wiadomości
>
>Tak! Złapałaś mnie na bardzo wiosennych myślach :)
To tak mocno przebijało z Twego posta.:-)))

> Zamówiłam już Rieslinga, najwyżej wypijemy dzisiaj, a do dzwonKA podam coś
> innego.
> Z kolei szampan nie bardzo mi pasuje, bo to obiad... A może to taki nasz
> rodzimy stereotyp, że szampana podaje się na wieczór i do hucznych okazji?
A
> jeśli nie szampan, to co?
>
No niestety pole manewru jest moim zdaniem ograniczone.
Ryba jednoznacznie kojarzy się z białym winem. Mnie tylko ta półwytrawnośc
zastanawia. Natomiast wytrawne wino białe nie każdemu smakuje. Ja jestem
fanką czerwonego wytrawnego i w białym kolorze zupełnie się nie wyznaję.
Choć bardzo lubię białe wytrawne wina sycylijskie. Ponoć korzenie winorośli
sięgają do 50 m w głąb ziemi. Bo smak wina pochodzi od ziemi i od słońca.
miki

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-15 10:34:52

Temat: Re: Jutro na obiad
Od: Kinga 'Słowotok' Macyszyn <k...@b...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora


> No niestety pole manewru jest moim zdaniem ograniczone.
> Ryba jednoznacznie kojarzy się z białym winem. Mnie tylko ta półwytrawnośc
> zastanawia. Natomiast wytrawne wino białe nie każdemu smakuje. Ja jestem
> fanką czerwonego wytrawnego i w białym kolorze zupełnie się nie wyznaję.
> Choć bardzo lubię białe wytrawne wina sycylijskie. Ponoć korzenie
> winorośli
> sięgają do 50 m w głąb ziemi. Bo smak wina pochodzi od ziemi i od słońca.

Wytrawne białe bardziej, ten szampan mi zgrzytał. Nie wiem, czy słusznie.
Ale nic na siłę, będzie białe, szampana się kiedyś na coś innego zostawi.
Dziękuję za porady.

K
baaaardzo wiosennie

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-15 10:39:15

Temat: Re: Jutro na obiad
Od: "leszek" <l...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Kinga 'Słowotok' Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl>
napisał w wiadomości
>
> Wytrawne białe bardziej, ten szampan mi zgrzytał.
Ten szampan to było pite do Twych myśli :-), choć właśnie się zaczęłam
zastanawiać, czy wytrawny szampan nie pasowałby do łososia. No nie wiem,
nigdy nie próbowałam takiej kombinacji. Trzeba wypróbować. Ot, jak rozmowa
poszerza horyzonty - sama bym tego nie wymyśliła.

miki

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-15 11:41:04

Temat: Re: Jutro na obiad
Od: "Margola" <m...@s...precz.kafeteria.pl> szukaj wiadomości tego autora



Użytkownik "leszek" <l...@w...pl> napisał w wiadomości
news:d3o5t7$nhv$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Kinga 'Słowotok' Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl>
> napisał w wiadomości
>>
>> Wytrawne białe bardziej, ten szampan mi zgrzytał.
> Ten szampan to było pite do Twych myśli :-), choć właśnie się zaczęłam
> zastanawiać, czy wytrawny szampan nie pasowałby do łososia. No nie wiem,
> nigdy nie próbowałam takiej kombinacji. Trzeba wypróbować. Ot, jak rozmowa
> poszerza horyzonty - sama bym tego nie wymyśliła.

Kiedyś robiłam łososia w szampanie ze strony bodajże wkn, pycha, postaram
się odgrzebać.

Margola


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-15 11:45:49

Temat: Re: Jutro na obiad
Od: Kinga 'Słowotok' Macyszyn <k...@b...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Kiedyś robiłam łososia w szampanie ze strony bodajże wkn, pycha, postaram
> się odgrzebać.
>
Poproszę o przepis! :)


--
KingAM

'just one year of love is better than a lifetime alone'
[Freddie Mercury]

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-15 12:22:16

Temat: Re: Jutro na obiad
Od: "Margola" <m...@s...precz.kafeteria.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Margola" <m...@s...precz.kafeteria.pl> napisał w wiadomości
news:d3o9hb$kvb$1@nemesis.news.tpi.pl...

> Kiedyś robiłam łososia w szampanie ze strony bodajże wkn, pycha, postaram
> się odgrzebać.

Tu jest przepis: http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis1316.html


Margola


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-15 12:46:40

Temat: Re: Jutro na obiad
Od: "Salvatore czyli toto" <t...@x...px> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Margola" <m...@s...precz.kafeteria.pl> napisał w wiadomości
news:d3obuv$8s8
>
> Tu jest przepis: http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis1316.html
>
"Podlać szampanem wymieszanym ze śmietaną "
Co ja czytam, co ja czytam...
A piszą, że tu ktoś tłamsi grupę...

toto

---
A ja lubię Olę!

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Zapytanie
Co zrobić ze śliwowicą?
olej z pestek moreli
smacznego...
alternatywa masla, jakie tluszcze do smarowania?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »