| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-04-15 10:04:48
Temat: Jutro na obiadBędzie inauguracja nowej kuchni i kuchenki z piekarnikiem :)
Na obiad z przepisu Michała Różańskiego parę wątków poniżej dzwonki łososia
w sosie serowym z pieczonymi ziemniaczkami i różyczkami brokułów, do tego
biały Riesling półwytrawny. Na deser sok ze świeżych pomarańczy i ciastka z
kleiku ryżowego z powidłami.
Już nie mogę się doczekać :)
K
ze ślinotokiem
--
KingAM
'just one year of love is better than a lifetime alone'
[Freddie Mercury]
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-04-15 10:09:38
Temat: Re: Jutro na obiad
Użytkownik "Kinga 'Słowotok' Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl>
napisał w wiadomości
>
> Na obiad z przepisu Michała Różańskiego parę wątków poniżej dzwonki
łososia
Ciekawe są te dzwonki.
Hehehe chyba myślisz o jednym dzwonku. To a propos przepisy rozala
> w sosie serowym z pieczonymi ziemniaczkami i różyczkami brokułów, do tego
> biały Riesling półwytrawny.
Pólwytrawny do dzwonka? Nie pasuje. Do dzwonka to ja bym podała szampana...
miki
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-15 10:18:03
Temat: Re: Jutro na obiad
>> Na obiad z przepisu Michała Różańskiego parę wątków poniżej dzwonki
> łososia
> Ciekawe są te dzwonki.
> Hehehe chyba myślisz o jednym dzwonku. To a propos przepisy rozala
Tak! Złapałaś mnie na bardzo wiosennych myślach :) Dzwonki, bo myślałam, że
jak upiekę jeden dzwonek, to nie starczy ;)
>> w sosie serowym z pieczonymi ziemniaczkami i różyczkami brokułów, do tego
>> biały Riesling półwytrawny.
> Pólwytrawny do dzwonka? Nie pasuje. Do dzwonka to ja bym podała
> szampana...
Zamówiłam już Rieslinga, najwyżej wypijemy dzisiaj, a do dzwonKA podam coś
innego.
Z kolei szampan nie bardzo mi pasuje, bo to obiad... A może to taki nasz
rodzimy stereotyp, że szampana podaje się na wieczór i do hucznych okazji? A
jeśli nie szampan, to co?
--
KingAM
'just one year of love is better than a lifetime alone'
[Freddie Mercury]
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-15 10:26:36
Temat: Re: Jutro na obiad
Użytkownik "Kinga 'Słowotok' Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl>
napisał w wiadomości
>
>Tak! Złapałaś mnie na bardzo wiosennych myślach :)
To tak mocno przebijało z Twego posta.:-)))
> Zamówiłam już Rieslinga, najwyżej wypijemy dzisiaj, a do dzwonKA podam coś
> innego.
> Z kolei szampan nie bardzo mi pasuje, bo to obiad... A może to taki nasz
> rodzimy stereotyp, że szampana podaje się na wieczór i do hucznych okazji?
A
> jeśli nie szampan, to co?
>
No niestety pole manewru jest moim zdaniem ograniczone.
Ryba jednoznacznie kojarzy się z białym winem. Mnie tylko ta półwytrawnośc
zastanawia. Natomiast wytrawne wino białe nie każdemu smakuje. Ja jestem
fanką czerwonego wytrawnego i w białym kolorze zupełnie się nie wyznaję.
Choć bardzo lubię białe wytrawne wina sycylijskie. Ponoć korzenie winorośli
sięgają do 50 m w głąb ziemi. Bo smak wina pochodzi od ziemi i od słońca.
miki
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-15 10:34:52
Temat: Re: Jutro na obiad
> No niestety pole manewru jest moim zdaniem ograniczone.
> Ryba jednoznacznie kojarzy się z białym winem. Mnie tylko ta półwytrawnośc
> zastanawia. Natomiast wytrawne wino białe nie każdemu smakuje. Ja jestem
> fanką czerwonego wytrawnego i w białym kolorze zupełnie się nie wyznaję.
> Choć bardzo lubię białe wytrawne wina sycylijskie. Ponoć korzenie
> winorośli
> sięgają do 50 m w głąb ziemi. Bo smak wina pochodzi od ziemi i od słońca.
Wytrawne białe bardziej, ten szampan mi zgrzytał. Nie wiem, czy słusznie.
Ale nic na siłę, będzie białe, szampana się kiedyś na coś innego zostawi.
Dziękuję za porady.
K
baaaardzo wiosennie
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-15 10:39:15
Temat: Re: Jutro na obiad
Użytkownik "Kinga 'Słowotok' Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl>
napisał w wiadomości
>
> Wytrawne białe bardziej, ten szampan mi zgrzytał.
Ten szampan to było pite do Twych myśli :-), choć właśnie się zaczęłam
zastanawiać, czy wytrawny szampan nie pasowałby do łososia. No nie wiem,
nigdy nie próbowałam takiej kombinacji. Trzeba wypróbować. Ot, jak rozmowa
poszerza horyzonty - sama bym tego nie wymyśliła.
miki
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-15 11:41:04
Temat: Re: Jutro na obiad
Użytkownik "leszek" <l...@w...pl> napisał w wiadomości
news:d3o5t7$nhv$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Kinga 'Słowotok' Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl>
> napisał w wiadomości
>>
>> Wytrawne białe bardziej, ten szampan mi zgrzytał.
> Ten szampan to było pite do Twych myśli :-), choć właśnie się zaczęłam
> zastanawiać, czy wytrawny szampan nie pasowałby do łososia. No nie wiem,
> nigdy nie próbowałam takiej kombinacji. Trzeba wypróbować. Ot, jak rozmowa
> poszerza horyzonty - sama bym tego nie wymyśliła.
Kiedyś robiłam łososia w szampanie ze strony bodajże wkn, pycha, postaram
się odgrzebać.
Margola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-15 11:45:49
Temat: Re: Jutro na obiad> Kiedyś robiłam łososia w szampanie ze strony bodajże wkn, pycha, postaram
> się odgrzebać.
>
Poproszę o przepis! :)
--
KingAM
'just one year of love is better than a lifetime alone'
[Freddie Mercury]
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-15 12:22:16
Temat: Re: Jutro na obiad
Użytkownik "Margola" <m...@s...precz.kafeteria.pl> napisał w wiadomości
news:d3o9hb$kvb$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Kiedyś robiłam łososia w szampanie ze strony bodajże wkn, pycha, postaram
> się odgrzebać.
Tu jest przepis: http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis1316.html
Margola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-15 12:46:40
Temat: Re: Jutro na obiad
Użytkownik "Margola" <m...@s...precz.kafeteria.pl> napisał w wiadomości
news:d3obuv$8s8
>
> Tu jest przepis: http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis1316.html
>
"Podlać szampanem wymieszanym ze śmietaną "
Co ja czytam, co ja czytam...
A piszą, że tu ktoś tłamsi grupę...
toto
---
A ja lubię Olę!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |