| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-08-30 20:12:08
Temat: Kabaczek mrożonyZrobiłam to.......
zamroziłam kabaczka, pokrojonego w kosteczkę i siup w folię. Najpierw
próbnie, czy aby mi się mazią nie zrobi, po tygodniu wyjęłam i zrobiłam
"leczo", wyszło ok, nawet wyraźna była kostka. Wrzuciłam zmrożonego kabaczka
i naprawdę jest super:-))
Dziś zamroziłam już słuszną porcję tego warzywa, a do tego pomroziłam osobno
paprykę posiekaną i zamrożę jeszcze pomidorki bez skórki w kostkę pokrojone,
potem zimą tylko wyjmę składniki podsmażę wędlinę i cebulę i dodam resztę
mrożoną:-)))
Pozdrawiam
Dorunia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-09-08 10:41:44
Temat: Re: Kabaczek mrożony
> Dziś zamroziłam już słuszną porcję tego warzywa, a do tego pomroziłam
osobno
> paprykę posiekaną i zamrożę jeszcze pomidorki bez skórki w kostkę
pokrojone,
> potem zimą tylko wyjmę składniki podsmażę wędlinę i cebulę i dodam resztę
> mrożoną:-)))
>
>
> Pozdrawiam
> Dorunia
>
Czesc,
Fajna sprawa z mrozeniem kabaczka. Musze sprobowac.
Do leczo super przyprawa jest "czubrica" - jest to bulgarska przyprawa.
Trudno ja kupic w sklepie, ale na bazarze wystepuje, rzadko, ale moze Ci sie
uda :-)
Ula
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |