« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-10-13 14:00:35
Temat: Re: Kaczka
Mich'ata wrote:
> Wiesz...nie chodzi o znalezienie przepisu na "kaczke po pekinsku" bo to
> proste. Wiem co to google i umiem sobie z nimi radzić/niebywałe!/.
aaa, to przepraszam :)))
wiku
--
http://www.breakbeat.pl/
MAY THE BREAKZ BE WITH YOU
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-10-13 15:57:25
Temat: Re: Kaczka
Użytkownik "Mich'ata " <m...@g...WYTNIJ.pl> napisał w wiadomości
news:bmear5$86f$1@inews.gazeta.pl...
> wiku <s...@r...pl> napisał(a):
> Wiesz...nie chodzi o znalezienie przepisu na "kaczke po pekinsku" bo to
> proste. Wiem co to google i umiem sobie z nimi radzić/niebywałe!/.
> Chodzilo o rade grupowiczow i sprawdzony, domowy przepis na
> kaczke...niekoniecznie na slodko /czyt.dość łatwy bo nie chciałabym
> wywalić jej do kosza.../
więc zrob jak podała mistella
Inna wersja to farsz
z wątróbki, bułki namoczonej w mleku i natki piertuszki, na koniec piczenia
do
sosu wrzucić jakbłka i nimi obłożyć kaczke.
Ja robie tak i nie dodaje jablek. Uwielbiam.
Co do kaczki to jescze jedna uwaga, jesli to nie sklepowa i np mrozona ,a z
podworka to czas pieczenia z jednej godziny moze sie znaaaaaacznie
przedluzyc.
TM
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-13 18:17:45
Temat: Re: Kaczka
Użytkownik "wiku" <s...@r...pl> napisał w wiadomości
news:bme8fe$77$1@SunSITE.icm.edu.pl...
>
> oto niektore z nich:
> http://kuchnia.gery.pl/przepisy/p1047.htm
> http://www.dieta.hg.pl/kaczka%20po%20pekinsku.htm
> http://www.kamis.pl/x.pro/ModRecipes/ShowRecipe/121/
28/
> http://www.decare.com.pl/index.pl?page=przepisy&act=
showOne&id=140
Hejka
Szukam szukam w przepisach i dalej nie moge znalezc porady zeby
tesciowa nie zameczala mnie kaczka :-)) Zamiast rozplywajacej sie
kaczuszki z chrupiaca skorka za kazdym razem wychodzi z piekarnika
ciagnaca sie, gumowata i o smaku watrobki kaczucha. Ostatnio probowalem
z piersiami z kaczki na patelni ale efekt podobny chociaz z glazura z
miodu bylo calkiem niezle.
Podpytany wietnamczyk mowil cos o gotowaniu wczesniej w przyprawach
przez godzine i wrzucaniu na goracy olej ???.
pozdrawiam
Tomek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-13 19:14:18
Temat: Re: Kaczka
Użytkownik "T.Zon" <z...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bmepu5$gjn$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "wiku" <s...@r...pl> napisał w wiadomości
> news:bme8fe$77$1@SunSITE.icm.edu.pl...
> >
> > oto niektore z nich:
> > http://kuchnia.gery.pl/przepisy/p1047.htm
> > http://www.dieta.hg.pl/kaczka%20po%20pekinsku.htm
> > http://www.kamis.pl/x.pro/ModRecipes/ShowRecipe/121/
28/
> > http://www.decare.com.pl/index.pl?page=przepisy&act=
showOne&id=140
>
> Hejka
> Szukam szukam w przepisach i dalej nie moge znalezc porady zeby
> tesciowa nie zameczala mnie kaczka :-)) Zamiast rozplywajacej sie
> kaczuszki z chrupiaca skorka za kazdym razem wychodzi z piekarnika
> ciagnaca sie, gumowata i o smaku watrobki kaczucha. Ostatnio probowalem
> z piersiami z kaczki na patelni ale efekt podobny chociaz z glazura z
> miodu bylo calkiem niezle.
>
> Podpytany wietnamczyk mowil cos o gotowaniu wczesniej w przyprawach
> przez godzine i wrzucaniu na goracy olej ???.
>
> pozdrawiam
> Tomek
Dobry wieczór,
Otrzymywałam wiele kaczek ze wsi, a to od teściowej, a to od mamy, a to za
korepetycje i naprawdę upiec potrafiłam tylko udka, a z pozostałości robiłam
rosołek, który spożywali ofiarodawcy [mam nadzieję, że nie za karę bo
domownikom też smakował] z ryżem lub domowymi kluseczkami.
Teraz obydwie Mamy nie żyją, korepetycji od dawna nie udzielam. Brat nadal
hoduje kaczki, ale raczej jemy jajka, a kaczuszki chyba doczekają emerytury.
Pozdr
Toxyczna babcia Helena
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-14 12:10:19
Temat: Re: KaczkaYenefer wrote:
> No wlasnie. Moze ktos zna przepis na kaczke z jablkami ale taka wybitnie na
> slodko... jadlam kiedys taka w restauracji... Nie spotkalam sie jeszcze z
> takim przepisem... Cos jakby posmarowane dzemem... W kazdym razie
> zdecydowanie bardziej na slodko niz tradycyjna kaczucha z jablkami...
Dokładnie - posmarowane jakąś konfiturą, pomarańczowa się nadaje,
mus jabłkowy też może być. Tylko smarowidło najlepiej wymieszać przed
użyciem z imbirem, oczywiście na ciepło. A do środka jakieś suszone
owoce. Jabłka najlepiej dodać pod koniec pieczenia, obok kaczki, bo
inaczej się rozlecą zupelnie. Kaczkę piec pod przykryciem, na ostatnie 15
minut odkryć.
Krycha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-14 12:15:16
Temat: Re: KaczkaMich'ata wrote:
> (...)
> Chodzilo o rade grupowiczow i sprawdzony, domowy przepis na
> kaczke...niekoniecznie na slodko /czyt.dość łatwy bo nie chciałabym
> wywalić jej do kosza.../
Dokupić 1/2 kg wątróbek kurzych, przepuscić przez maszynkę razem z
peczkiem pietruszki, zagęścić tartą bułką, dodać pieprz, sól, może być
i gałka muszkatołowa. Kaczkę natrzeć przyprawami, wypchać nadzieniem
(luźno, bo urośnie).
Krycha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |