« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-02-02 14:21:37
Temat: Kamień do PizzyWitam,
mam taki problem jak większość osób które w domowych warunkach tzn. w
temp. Ok. 250 stopni próbuje zrobić dobrą pizzę. Z jakim skutkiem
wiadomo. Ostatnio natchnąłem się na tzw. kamień do pizzy - czy pizza
stone. Można to kupić tutaj http://www.pizzastone.pl/news.php oraz na
allegro. Cena to 69zł+ koszty wysyłki. Czy ktoś ma taki kamień tej lub
innej firmy i czy może powiedzieć, że ciasto pieczone na nim jest
takie jak z pizzerni? Zastanawiałem się czy można kupić w Polsce
standardowe piekarniki do domowego użytku które mają zakres temperatur
do 400 stopni C.
Proszę o opinie czy warto wydać te 69zł. Od razu powiem że nie chcę
kupować żadnych cegieł, bo nie mam gdzie tego w kuchni trzymać.
pozdrawiam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-02-02 17:12:12
Temat: Re: Kamień do Pizzy>mam taki problem jak większość osób które w domowych warunkach tzn. w
>temp. Ok. 250 stopni próbuje zrobić dobrą pizzę. Z jakim skutkiem
>wiadomo. Ostatnio natchnąłem się na tzw. kamień do pizzy -
Polecam 5 cegieł szamotowych (cienkich) z Castoramy lub podobnego sklepu.
Efekt taki sam, a cena odrobinę niższa - jakieś 10,00.
pozdrawiam
gw
www.mieszanki.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-02-03 21:29:32
Temat: Re: Kamień do Pizzyg3liat wrote:
> Witam,
> mam taki problem jak większość osób które w domowych warunkach tzn. w
> temp. Ok. 250 stopni próbuje zrobić dobrą pizzę. Z jakim skutkiem
> wiadomo.
Hello
a co Ci nie wychodzi? ja ostanio pieke pizze przy 225 stopniach okolo 9
minut i placek 32cm wychodzi rewelacyjnie. pewnie fajnie by bylo miec
300, ale jak dla mnie i innych degustatrow bylo rewelacyjnie :)
poza tym plecam dodac do ciasta troche wiecej wody :) => tak zeby ciasto
lekko lepilo sie do reki, a wlasciwie bylo tak na granicy :)
pozdrowienia
Ralf
www.superpoczta.pl/~rkubiak/kuchnia.php
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |