Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kamień do Pizzy

Grupy

Szukaj w grupach

 

Kamień do Pizzy

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 3


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2007-02-02 14:21:37

Temat: Kamień do Pizzy
Od: "g3liat" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam,
mam taki problem jak większość osób które w domowych warunkach tzn. w
temp. Ok. 250 stopni próbuje zrobić dobrą pizzę. Z jakim skutkiem
wiadomo. Ostatnio natchnąłem się na tzw. kamień do pizzy - czy pizza
stone. Można to kupić tutaj http://www.pizzastone.pl/news.php oraz na
allegro. Cena to 69zł+ koszty wysyłki. Czy ktoś ma taki kamień tej lub
innej firmy i czy może powiedzieć, że ciasto pieczone na nim jest
takie jak z pizzerni? Zastanawiałem się czy można kupić w Polsce
standardowe piekarniki do domowego użytku które mają zakres temperatur
do 400 stopni C.
Proszę o opinie czy warto wydać te 69zł. Od razu powiem że nie chcę
kupować żadnych cegieł, bo nie mam gdzie tego w kuchni trzymać.

pozdrawiam

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2007-02-02 17:12:12

Temat: Re: Kamień do Pizzy
Od: "Grzegorz Wójcik" <g...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

>mam taki problem jak większość osób które w domowych warunkach tzn. w
>temp. Ok. 250 stopni próbuje zrobić dobrą pizzę. Z jakim skutkiem
>wiadomo. Ostatnio natchnąłem się na tzw. kamień do pizzy -



Polecam 5 cegieł szamotowych (cienkich) z Castoramy lub podobnego sklepu.
Efekt taki sam, a cena odrobinę niższa - jakieś 10,00.

pozdrawiam
gw
www.mieszanki.pl



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2007-02-03 21:29:32

Temat: Re: Kamień do Pizzy
Od: Rafal Qbiak <r...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

g3liat wrote:

> Witam,
> mam taki problem jak większość osób które w domowych warunkach tzn. w
> temp. Ok. 250 stopni próbuje zrobić dobrą pizzę. Z jakim skutkiem
> wiadomo.
Hello
a co Ci nie wychodzi? ja ostanio pieke pizze przy 225 stopniach okolo 9
minut i placek 32cm wychodzi rewelacyjnie. pewnie fajnie by bylo miec
300, ale jak dla mnie i innych degustatrow bylo rewelacyjnie :)
poza tym plecam dodac do ciasta troche wiecej wody :) => tak zeby ciasto
lekko lepilo sie do reki, a wlasciwie bylo tak na granicy :)

pozdrowienia
Ralf
www.superpoczta.pl/~rkubiak/kuchnia.php

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

OBIADEK
importerzy win (i alkoholi) - poszukujemy
Zupa fasolowa z kielbasa
zapiekane bagietki
Tort

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »