| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-10-25 06:50:35
Temat: Re: Kapustojady
Bozena <b...@s...pw.edu.pl> wrote in message
news:9r7i7t$ro8$1@sunsite.icm.edu.pl...
> Dzieki wielkie :o)))
>
> --
Kapusta po mediolansku jest pyszna, Kaliope podawala ja juz kiedys i
wyprobowalam Polecam.
Asia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-10-25 08:45:16
Temat: Re: Kapusta marynowana "Kuchnia Bożenki" :o)Użytkownik "Bożena" <b...@s...pw.edu.pl> napisał w wiadomości
news:9r4l91$h5q$1@sunsite.icm.edu.pl...
> > A co to takiego kapusta marynowana? Brzmi nieziemsko ...
>
> Smakuje tez mniammmm.... :o)
>
> Potrzebna jest kapusta, papryka czerwona, cebula i marchew - co do
> proporcji, to kapusty oczywiscie ma byc nawiecej, a reszty tak nieduzo do
> koloru i do lekkiego smaku . Kapuste kroimy w nieduze kwadraty
...
ciach
Bożenko, tak się zastanawiam właśnie JAK się kroi kapustę w kwadraty?
A nie można w paseczki? Bo ja tylko tak umiem ... ;-))))
AniaK
> =================================
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-25 08:59:40
Temat: Re: KapustojadyJa też się dopiszę (żeby nie było, że same kobiety są fankami kapusty).
Ulubione to:
- pierogi lub krokiety z kapustą i grzybami,
- kapuśniak (właśnie ugotowałem :-)))))))))))))
- surówka z kapusty z musztardą i curry.
- gołąbki warzywne,
- kapusta z fasolką,
- kapusta z grzybami,
Pozdrawiam,
Jack SA
Użytkownik "Ana" <a...@p...com> napisał w wiadomości
news:9r4h29$mae$1@news2.ipartners.pl...
> Cała nasza rodzina to straszne kapustojady. A szczególnie ja.
> Jak latem nagotuję młodej kapustki (zasmażanej i koniecznie na słodko) to
z
> dwóch główek ledwo wystarczy do obiadu.
> Kiedy robię gołąbki, to nikt w domu nie je nic innego, dopóki są w garze.
> pięćdziesiąt gołąbków na dwa, góra trzy dni - to norma.
> Kiedy gotuję bigos, to już taką ledwie obgotowaną kapustę sama z gara
> wyjadam.
> No a dziś ugotowałam sobie moją ukochaną zasmażaną kapustę, zasmażka na
> skwarkach z boczku - suuuper odchudzająca, a jaka pyszna ...
> Ciekawe czy dotrwa do jutrzejszego obiadu - co chwila niby to przypadkiem
> przechodzę obok kuchenki ...
> Czy jest tu więcej kapustojadów?
> Pozdrawiam (nie tylko ich)
> AniaK
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-25 09:00:27
Temat: Re: Kapusta marynowana "Kuchnia Bożenki" :o)
Użytkownik "Ana" <a...@e...com.pl> napisał w wiadomości
news:9r8jmg$5ms$1@news2.ipartners.pl...
:
: Bożenko, tak się zastanawiam właśnie JAK się kroi kapustę w kwadraty?
: A nie można w paseczki? Bo ja tylko tak umiem ... ;-))))
: AniaK
:
:
Moze odpowiem za Bozenke a przy okazji wrzuce swoje 3 grosze.
Kapuste w kwadraty kroi sie tak jak cebule tzn. przekrawasz na pol, potem od
ogonka tniesz wzdluz, no i wszerz i masz kwadraty.
A moje 3 grosze to: jadlam kiedys kapuste kwaszona. Na slasku do beczki z
ogorkami wrzucaja cala glowke kapusty. Mowie Wam! Pycha! mozna zajadac sie tylko
samymi liscmi, a golabki jakie smaczne!
pozdr. Wilma
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-26 09:34:33
Temat: Re: Kapusta marynowana "Kuchnia Bożenki" :o)Użytkownik "{Wilma}" <w...@s...pl> napisał w wiadomości
news:9r8kbt$i35$1@galaxy.uci.agh.edu.pl...
> :
> Moze odpowiem za Bozenke a przy okazji wrzuce swoje 3 grosze.
> Kapuste w kwadraty kroi sie tak jak cebule tzn. przekrawasz na pol, potem
od
> ogonka tniesz wzdluz, no i wszerz i masz kwadraty.
> A moje 3 grosze to: jadlam kiedys kapuste kwaszona. Na slasku do beczki z
> ogorkami wrzucaja cala glowke kapusty. Mowie Wam! Pycha! mozna zajadac sie
tylko
> samymi liscmi, a golabki jakie smaczne!
> pozdr. Wilma
Dzęki, jakoś nie mogłam sobie tego wyobrazić ... ;-)
AniaK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |