Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kapustojady

Grupy

Szukaj w grupach

 

Kapustojady

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-10-24 08:18:18

Temat: Re: Kapustojady
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Ana <a...@p...com> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9r4h29$mae$...@n...ipartners.pl...

> Cała nasza rodzina to straszne kapustojady. > Czy jest tu więcej
kapustojadów?

Ja to lubię bigosiki, pierogi z kapustą i grzybami i krokiety z kapustą.
No i gołąbki i młodą kapustkę gotowaną z koperkiem, surówki z kapustki,
warzywek i majonezu, sałatki z kapustki pekińskiej.
I czerwoną kapustkę gotowaną z rodzynkami i śliwkami.

Taki tam sobie po części kapustkojad ;-)
Wkn



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-10-24 08:24:11

Temat: Re: Kapustojady
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Ana <a...@e...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9r5r6l$1ik4$...@n...ipartners.pl...
>
> >
> Dawaj no szczegóły, bo się na czerwonej w ogóle nie wyznaję ...
>
A taką jadłaś? Do kartofelków i mięska rewelacja:

czerwoną kapustkę pokroić na średnie paseczki, byle nie za cienkie, wciepać
do gara z wodą, gotować, posolić, popieprzyć, dodać kawałek kostki
rosołowej, wrzucić solidną garść rodzynek albo i dwie (mniam), a także
trochę suszonych śliwek (mogą być na pół przekrojone).
Jak kapustka będzie miękka to dodać trochę cytryny albo odrobinę kwasku
cytrynowego dla nabrania pięknego krwistego koloru, wyłowić do michy i
pałaszować.
Bardzo to lubię, teściowa mnie nauczyła :-))

Wknek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-24 08:29:32

Temat: Re: Kapustojady
Od: "Ana" <a...@e...com.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:9r5tsj$qs4$1@news.tpi.pl...
> A taką jadłaś? Do kartofelków i mięska rewelacja:
>
> czerwoną kapustkę pokroić na średnie paseczki, byle nie za cienkie,
wciepać
> do gara z wodą, gotować, posolić, popieprzyć, dodać kawałek kostki
> rosołowej, wrzucić solidną garść rodzynek albo i dwie (mniam), a także
> trochę suszonych śliwek (mogą być na pół przekrojone).
> Jak kapustka będzie miękka to dodać trochę cytryny albo odrobinę kwasku
> cytrynowego dla nabrania pięknego krwistego koloru, wyłowić do michy i
> pałaszować.
> Bardzo to lubię, teściowa mnie nauczyła :-))
>
> Wknek
>

I tak za przeproszeniem bez zasmażki ? ;-)
AniaK




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-24 08:36:45

Temat: Re: Kapusta marynowana "Kuchnia Bożenki" :o)
Od: "adiola" <a...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

>
> Uwielbiam taka kapustke, jest lekko ostrawa i chrupiaca :o))

No to ja taka kapusciara i nie znalam tego przepisu!!!!!!!!!!!
Na szczescie jestes Bozenko i mam kolejny super przepis :)))))))))
Jest fantastyczny i wpisuje na stale do jadlospisu :))))))))
Dziekuje

Adiola


---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.286 / Virus Database: 152 - Release Date: 01-10-09


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-24 08:45:20

Temat: Re: Kapustojady
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Ana <a...@e...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9r5ucv$1lcs$...@n...ipartners.pl...
>
>
> I tak za przeproszeniem bez zasmażki ? ;-)
> AniaK
>
Bez, koniecznie bez, ale jest super, i te rodzynki w środku, pycha...

Wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-24 09:00:46

Temat: Odp: Kapustojady
Od: "MechaGodzilla" <m...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Ana" <a...@e...com.pl> napisał w wiadomości
news:9r5r6l$1ik4$1@news2.ipartners.pl...
> >
> Dawaj no szczegóły, bo się na czerwonej w ogóle nie wyznaję ...
>
> AniaK

ja robie mniej urozmaicona niz wkn
kapusta pociachana na wrzatek, posolic, dac lyche octu, ugotowac.
wode odlac prawie cala, dodac pieprzu deczko (Krysia :)))), opruszyc maka i
wymieszac. dodac lyche cukru.
wsio.

Mechcia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-24 21:16:44

Temat: Re: Kapustojady
Od: "Kaliope" <k...@p...krakow.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Ana" <a...@p...com> napisał w wiadomości
news:9r4h29$mae$1@news2.ipartners.pl...
...
> Czy jest tu więcej kapustojadów?


Hejeczka;-)

Dopisuję się do listy kapustojadów! U mnie w domku kapustę jada się
namiętnie, mąż ciągle pyta kiedy będzie kapusta po mediolańsku, albo chociaż
zasmażana;-)))))))))) Raz jeden mieliśmy przesyt kapuchy jak ugotowałam
ogromną ilość bigosu (musze poszukać fotki z garem bigosu do galerii z
wyczynami kulinarnymi;-)))))))) i jedliśmy go prawie miesiąc dzień w dzień
;-)))) Ale bigos był boski...

Pozdrawiam serdecznie,

Kaliope kapustożer
--
Barbara Łączna
k...@p...krakow.pl
ICQ 73558372


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-24 22:15:44

Temat: Re: Kapustojady
Od: "Bozena" <b...@s...pw.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

> namiętnie, mąż ciągle pyta kiedy będzie kapusta po mediolańsku...

Po mediolansku? A jak to?
Usmiecham sie od ucha do ucha :o))))))))
Proooosze :o)))

--
Bozenka z Wilna :o)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200
http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
========================================
Galeria grupy: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
Archiwum: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
========================================


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-24 23:05:55

Temat: Re: Kapustojady
Od: "Kaliope" <k...@p...krakow.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Bozena" <b...@s...pw.edu.pl> napisał w wiadomości
news:9r7efk$2fu$1@sunsite.icm.edu.pl...

> Po mediolansku? A jak to?
> Usmiecham sie od ucha do ucha :o))))))))

Hejka;-))))

Także się uśmiecham i piszę;-)))

Kapusta po mediolańsku


80 dkg kapusty białej
200 ml mleka
cebula
łyżka mąki
2 łyżki koncentratu pomidorowego
50 ml śmietany
5 dkg sera żółtego
sól, pieprz i gałka muszkatołowa;-))))))))))

Poszatkowaną kapustę zalać wrzącym mlekiem i dusić aż będzie miękka. Cebulkę
drobno posiekać, podsmażyć na tłuszczu, dodać mąkę, zarumienić i dodać do
kapusty, chwilkę poddusić. Kapustę przełożyć do płaskiego naczynia, wyrównać
powierzchnię, połać koncentratem wymieszanym ze śmietaną, posypać gałką
(ilość gałki zależy od gustu), posypać startym serem i zapiec. Pychotka...

Smacznego;-))))

Kaliope

--
Barbara Łączna
k...@p...krakow.pl
ICQ 73558372

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-24 23:19:54

Temat: Re: Kapustojady
Od: "Bozena" <b...@s...pw.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dzieki wielkie :o)))

--
Bozenka z Wilna :o)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200
http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
========================================
Galeria grupy: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
Archiwum: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
========================================


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Kochani blagam, wezcie sie w garsc
Czy ktos wie?
prosze o porade - ciasto bananowe
WILMA przepraszam!
Dla Wimlmy- przepis na pulpety!

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »