| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-04-11 20:09:45
Temat: Kawa Cappucino z wielka pianaDo zrobienia kawy cappucino nie potrzebne ci będzie wiele produktów:
-kawa rozpuszczalna (najlepiej Nescafe)
-cukier
-mleko
Wstawiamy mleko ( ilość zależy od potrzeb). Do kubka wsypujemy około 1
łyżeczki kawy i cukier (zależy od upodobań 1-2 łyżeczki).
Dolewamy odrobię zimnej wody(może być prosto z kranu) i ubijamy mikserkiem
elektrycznym. Po ubiciu konsystencja powinna przypominać bitą śmietanę
(oczywiście inny kolor). Dolewamy do kubka gorącego mleka ciągle mieszając.
Kawa Cappucino gotowa.
PS. Kubek musi być suchy przed wsypaniem do niej kawy. Po wlaniu wody nalezy
od razu rozpocząć ubijanie.
p...@p...fm
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-04-11 20:16:29
Temat: Re: Kawa Cappucino z wielka pianaPrzepis bardzo dobry,
tylko co on ma wspolnego z Cappucino? O przepraszam jest mleko.
Slav
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-04-12 04:59:25
Temat: Re: Kawa Cappucino z wielka pianaPiti <p...@p...fm> wrote:
> Do zrobienia kawy cappucino nie potrzebne ci będzie wiele produktów:
> -kawa rozpuszczalna (najlepiej Nescafe)
> -cukier
> -mleko
> Wstawiamy mleko ( ilość zależy od potrzeb). Do kubka wsypujemy oko"o 1
> "yżeczki kawy i cukier (zależy od upodobań 1-2 "yżeczki).
> Dolewamy odrobię zimnej wody(może być prosto z kranu) i ubijamy mikserkiem
> elektrycznym. Po ubiciu konsystencja powinna przypominać bitą śmietanę
> (oczywiście inny kolor). Dolewamy do kubka gorącego mleka ciągle mieszając.
> Kawa Cappucino gotowa.
>
> PS. Kubek musi być suchy przed wsypaniem do niej kawy. Po wlaniu wody nalezy
> od razu rozpocząć ubijanie.
> p...@p...fm
Ciekawe, ciekawe.
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-04-13 10:10:56
Temat: Re: Kawa Cappucino z wielka pianaUżytkownik Slavek <s...@u...net> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@u...net...
> Przepis bardzo dobry,
> tylko co on ma wspolnego z Cappucino? O przepraszam jest mleko.
He, he, heh. Ubiegles mnie :)
Jader
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-04-17 07:37:12
Temat: Re: Kawa Cappucino z wielka pianaCzlowieku, jestes wielki. Pomysl genialny w swej prostocie. Ja uzylam mleka
skondensowanego zamiast H2O., natomiast zalalam woda. A, i slodzik zamiast
cukru. Wychodzi pol na pol piany i kawy - po prostu odlot. :)))))
Olla
Piti napisał(a):
> Do zrobienia kawy cappucino nie potrzebne ci będzie wiele produktów:
> -kawa rozpuszczalna (najlepiej Nescafe)
> -cukier
> -mleko
> Wstawiamy mleko ( ilość zależy od potrzeb). Do kubka wsypujemy około 1
> łyżeczki kawy i cukier (zależy od upodobań 1-2 łyżeczki).
> Dolewamy odrobię zimnej wody(może być prosto z kranu) i ubijamy mikserkiem
> elektrycznym. Po ubiciu konsystencja powinna przypominać bitą śmietanę
> (oczywiście inny kolor). Dolewamy do kubka gorącego mleka ciągle mieszając.
> Kawa Cappucino gotowa.
>
> PS. Kubek musi być suchy przed wsypaniem do niej kawy. Po wlaniu wody nalezy
> od razu rozpocząć ubijanie.
> p...@p...fm
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-04-17 21:41:13
Temat: Re: Kawa Cappucino z wielka pianaOlla <a...@k...net.pl> wrote:
> Czlowieku, jestes wielki. Pomysl genialny w swej prostocie. Ja uzylam mleka
> skondensowanego zamiast H2O., natomiast zalalam woda. A, i slodzik zamiast
> cukru. Wychodzi pol na pol piany i kawy - po prostu odlot. :)))))
> Olla
>
>
Przepraszam, nic z tego nie rozumiem. Co ma mleko skondensowane do
cappucino? (po polsku kapucynka)?
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-04-18 07:36:04
Temat: Re: Kawa Cappucino z wielka pianaOh, jakis ty drobiazgowy. Mi chodzi o to, zeby byla kawa z duuuuuza piana i
dobra.
A co ma wspolnego z prawdziwym cappucino 'cappucino' w proszku? I nikt sie
jakos nie czepia. A moje w dodatku jest niskokaloryczne (ha ha ...)
Olla
Wladyslaw Los napisał(a):
> Olla <a...@k...net.pl> wrote:
>
> > Czlowieku, jestes wielki. Pomysl genialny w swej prostocie. Ja uzylam mleka
> > skondensowanego zamiast H2O., natomiast zalalam woda. A, i slodzik zamiast
> > cukru. Wychodzi pol na pol piany i kawy - po prostu odlot. :)))))
> > Olla
> >
> >
> Przepraszam, nic z tego nie rozumiem. Co ma mleko skondensowane do
> cappucino? (po polsku kapucynka)?
>
> Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-04-18 09:21:09
Temat: Re: Kawa Cappucino z wielka pianaUżytkownik Olla <a...@k...net.pl> w wiadomooci do grup dyskusyjnych
napisał:3...@k...net.pl...
> Oh, jakis ty drobiazgowy. Mi chodzi o to, zeby byla kawa z duuuuuza piana
i
> dobra.
Nazwijmy to kawa z pianka. Skoro cappucino robi sie inaczej, z czego innego
i inaczej smakuje, to dlaczego ma sie tak samo nazywac? Ktos przeczyta i do
konca zycia bedzie prekonany, ze to jest cappucino. To tak jakby ktos
ugotowal noge od kurczaka i powiedzial, ze to golonka (i cieszyl sie, ze nie
trzeba peklowac, krocej sie gotuje, ma cienka skorke i mniej kalorii ;)
> A co ma wspolnego z prawdziwym cappucino 'cappucino' w proszku? I nikt
sie
> jakos nie czepia. A moje w dodatku jest niskokaloryczne (ha ha ...)
Ja tam bym sie doczepil. To w proszku jest paskudne.
Jader
p.s. Tak w ogole to ja cappucino nie lubie. Tylko czarna bez cukru...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-04-18 10:19:10
Temat: Re: Kawa Cappucino z wielka pianaNo DOBRA - kawa z pianka - niech wam swieci
Jak sie zwal tak sie zwal ... itd ;)
>
> Nazwijmy to kawa z pianka. Skoro cappucino robi sie inaczej, z czego innego
> i inaczej smakuje, to dlaczego ma sie tak samo nazywac? Ktos przeczyta i do
> konca zycia bedzie prekonany, ze to jest cappucino. To tak jakby ktos
> ugotowal noge od kurczaka i powiedzial, ze to golonka (i cieszyl sie, ze nie
> trzeba peklowac, krocej sie gotuje, ma cienka skorke i mniej kalorii ;)
>
> >
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-04-18 15:08:07
Temat: Re: Kawa Cappucino z wielka piana
Jader wrote:
> Nazwijmy to kawa z pianka. Skoro cappucino robi sie inaczej, z czego innego
> i inaczej smakuje, to dlaczego ma sie tak samo nazywac? Ktos przeczyta i do
> konca zycia bedzie prekonany, ze to jest cappucino
no własnie... ja przyznaję sie bez bicia, że nie mam pojęcia jak się robi
prawdziwe cappucino. Może wobec tego ktoś poda prawdziwy przepis?
aga l.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |