Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kawa Cappucino z wielka piana

Grupy

Szukaj w grupach

 

Kawa Cappucino z wielka piana

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-04-11 20:09:45

Temat: Kawa Cappucino z wielka piana
Od: "Piti" <p...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

Do zrobienia kawy cappucino nie potrzebne ci będzie wiele produktów:
-kawa rozpuszczalna (najlepiej Nescafe)
-cukier
-mleko
Wstawiamy mleko ( ilość zależy od potrzeb). Do kubka wsypujemy około 1
łyżeczki kawy i cukier (zależy od upodobań 1-2 łyżeczki).
Dolewamy odrobię zimnej wody(może być prosto z kranu) i ubijamy mikserkiem
elektrycznym. Po ubiciu konsystencja powinna przypominać bitą śmietanę
(oczywiście inny kolor). Dolewamy do kubka gorącego mleka ciągle mieszając.
Kawa Cappucino gotowa.

PS. Kubek musi być suchy przed wsypaniem do niej kawy. Po wlaniu wody nalezy
od razu rozpocząć ubijanie.
p...@p...fm





› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-04-11 20:16:29

Temat: Re: Kawa Cappucino z wielka piana
Od: Slavek <s...@u...net> szukaj wiadomości tego autora

Przepis bardzo dobry,
tylko co on ma wspolnego z Cappucino? O przepraszam jest mleko.

Slav



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-04-12 04:59:25

Temat: Re: Kawa Cappucino z wielka piana
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los) szukaj wiadomości tego autora

Piti <p...@p...fm> wrote:

> Do zrobienia kawy cappucino nie potrzebne ci będzie wiele produktów:
> -kawa rozpuszczalna (najlepiej Nescafe)
> -cukier
> -mleko
> Wstawiamy mleko ( ilość zależy od potrzeb). Do kubka wsypujemy oko"o 1
> "yżeczki kawy i cukier (zależy od upodobań 1-2 "yżeczki).
> Dolewamy odrobię zimnej wody(może być prosto z kranu) i ubijamy mikserkiem
> elektrycznym. Po ubiciu konsystencja powinna przypominać bitą śmietanę
> (oczywiście inny kolor). Dolewamy do kubka gorącego mleka ciągle mieszając.
> Kawa Cappucino gotowa.
>
> PS. Kubek musi być suchy przed wsypaniem do niej kawy. Po wlaniu wody nalezy
> od razu rozpocząć ubijanie.
> p...@p...fm

Ciekawe, ciekawe.

Wladyslaw

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-04-13 10:10:56

Temat: Re: Kawa Cappucino z wielka piana
Od: "Jader" <j...@p...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Slavek <s...@u...net> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@u...net...
> Przepis bardzo dobry,
> tylko co on ma wspolnego z Cappucino? O przepraszam jest mleko.

He, he, heh. Ubiegles mnie :)

Jader


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-04-17 07:37:12

Temat: Re: Kawa Cappucino z wielka piana
Od: Olla <a...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Czlowieku, jestes wielki. Pomysl genialny w swej prostocie. Ja uzylam mleka
skondensowanego zamiast H2O., natomiast zalalam woda. A, i slodzik zamiast
cukru. Wychodzi pol na pol piany i kawy - po prostu odlot. :)))))
Olla


Piti napisał(a):

> Do zrobienia kawy cappucino nie potrzebne ci będzie wiele produktów:
> -kawa rozpuszczalna (najlepiej Nescafe)
> -cukier
> -mleko
> Wstawiamy mleko ( ilość zależy od potrzeb). Do kubka wsypujemy około 1
> łyżeczki kawy i cukier (zależy od upodobań 1-2 łyżeczki).
> Dolewamy odrobię zimnej wody(może być prosto z kranu) i ubijamy mikserkiem
> elektrycznym. Po ubiciu konsystencja powinna przypominać bitą śmietanę
> (oczywiście inny kolor). Dolewamy do kubka gorącego mleka ciągle mieszając.
> Kawa Cappucino gotowa.
>
> PS. Kubek musi być suchy przed wsypaniem do niej kawy. Po wlaniu wody nalezy
> od razu rozpocząć ubijanie.
> p...@p...fm

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-04-17 21:41:13

Temat: Re: Kawa Cappucino z wielka piana
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los) szukaj wiadomości tego autora

Olla <a...@k...net.pl> wrote:

> Czlowieku, jestes wielki. Pomysl genialny w swej prostocie. Ja uzylam mleka
> skondensowanego zamiast H2O., natomiast zalalam woda. A, i slodzik zamiast
> cukru. Wychodzi pol na pol piany i kawy - po prostu odlot. :)))))
> Olla
>
>
Przepraszam, nic z tego nie rozumiem. Co ma mleko skondensowane do
cappucino? (po polsku kapucynka)?

Wladyslaw

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-04-18 07:36:04

Temat: Re: Kawa Cappucino z wielka piana
Od: Olla <a...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Oh, jakis ty drobiazgowy. Mi chodzi o to, zeby byla kawa z duuuuuza piana i
dobra.
A co ma wspolnego z prawdziwym cappucino 'cappucino' w proszku? I nikt sie
jakos nie czepia. A moje w dodatku jest niskokaloryczne (ha ha ...)
Olla

Wladyslaw Los napisał(a):

> Olla <a...@k...net.pl> wrote:
>
> > Czlowieku, jestes wielki. Pomysl genialny w swej prostocie. Ja uzylam mleka
> > skondensowanego zamiast H2O., natomiast zalalam woda. A, i slodzik zamiast
> > cukru. Wychodzi pol na pol piany i kawy - po prostu odlot. :)))))
> > Olla
> >
> >
> Przepraszam, nic z tego nie rozumiem. Co ma mleko skondensowane do
> cappucino? (po polsku kapucynka)?
>
> Wladyslaw

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-04-18 09:21:09

Temat: Re: Kawa Cappucino z wielka piana
Od: "Jader" <j...@p...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Olla <a...@k...net.pl> w wiadomooci do grup dyskusyjnych
napisał:3...@k...net.pl...
> Oh, jakis ty drobiazgowy. Mi chodzi o to, zeby byla kawa z duuuuuza piana
i
> dobra.

Nazwijmy to kawa z pianka. Skoro cappucino robi sie inaczej, z czego innego
i inaczej smakuje, to dlaczego ma sie tak samo nazywac? Ktos przeczyta i do
konca zycia bedzie prekonany, ze to jest cappucino. To tak jakby ktos
ugotowal noge od kurczaka i powiedzial, ze to golonka (i cieszyl sie, ze nie
trzeba peklowac, krocej sie gotuje, ma cienka skorke i mniej kalorii ;)

> A co ma wspolnego z prawdziwym cappucino 'cappucino' w proszku? I nikt
sie
> jakos nie czepia. A moje w dodatku jest niskokaloryczne (ha ha ...)

Ja tam bym sie doczepil. To w proszku jest paskudne.

Jader

p.s. Tak w ogole to ja cappucino nie lubie. Tylko czarna bez cukru...



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-04-18 10:19:10

Temat: Re: Kawa Cappucino z wielka piana
Od: Olla <a...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

No DOBRA - kawa z pianka - niech wam swieci
Jak sie zwal tak sie zwal ... itd ;)



>
> Nazwijmy to kawa z pianka. Skoro cappucino robi sie inaczej, z czego innego
> i inaczej smakuje, to dlaczego ma sie tak samo nazywac? Ktos przeczyta i do
> konca zycia bedzie prekonany, ze to jest cappucino. To tak jakby ktos
> ugotowal noge od kurczaka i powiedzial, ze to golonka (i cieszyl sie, ze nie
> trzeba peklowac, krocej sie gotuje, ma cienka skorke i mniej kalorii ;)
>
> >

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-04-18 15:08:07

Temat: Re: Kawa Cappucino z wielka piana
Od: fghfgh <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



Jader wrote:

> Nazwijmy to kawa z pianka. Skoro cappucino robi sie inaczej, z czego innego
> i inaczej smakuje, to dlaczego ma sie tak samo nazywac? Ktos przeczyta i do
> konca zycia bedzie prekonany, ze to jest cappucino

no własnie... ja przyznaję sie bez bicia, że nie mam pojęcia jak się robi
prawdziwe cappucino. Może wobec tego ktoś poda prawdziwy przepis?
aga l.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Jaką kupić gofrownicę?
zupa grzybowa
gesi
jak przygotowac schab
Marcepan???

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »