| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-03-12 11:00:28
Temat: Re: Kawior? Gdzie kupować?
Użytkownik "cherokee" <c...@n...o2.pl> napisał w wiadomości
news:d0uhs5
>
> No ba - bliny ze śmietana i kawiorem na przykład- klasyka.
>
Kolacja w "La Scali"?
d.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-03-12 11:10:06
Temat: Re: Kawior? Gdzie kupować?"cherokee" wrote in message news:d0uhs5$2sh$1@nemesis.news.tpi.pl...
|
| Użytkownik "Magdalena Bassett" napisał w wiadomości
| > Zarty zartami, bylam kiedys na kolacji, gdzie podano kawior na lodzie do
| > pierogow ruskich ze smietana i koperkiem
|
| No ba - bliny ze śmietana i kawiorem na przykład- klasyka.
...seta do tego, tanczace niedzwiedzie i juz jestesmy na ruskiej Maslenicy
;))))))))
echhh... moglby ktos wreszcie wymyslic te maszyne do podrozy w czasie
;)))))))))
Bożenka z Wilna :-)
słoneczna miodzio dziewczyna
http://kuchenna.host.sk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-12 16:02:19
Temat: Re: Kawior? Gdzie kupować?
Użytkownik "dzudzu" <d...@r...pl> napisał w wiadomości
news:d0udlc$2cq$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisał w wiadomości
> >
> > Zarty zartami, bylam kiedys na kolacji, gdzie podano kawior na lodzie do
> > pierogow ruskich ze smietana i koperkiem -bylo to naprawde dobre, az
> > trudno uwiezyc.
> >
> Tak Madziu, kawior to naprawdę bardzo dobre, to wieża smaków, aż trudno
> uwierzyć.
> A jeszcze z szampionem (to taka lemoniada z b(om)belkami dla dorosłych)...
> Tylko, czy szampion pasowałby do tej śmietany z koperkiem?
> Jak myslisz Madziu?
> d.
>
Szampion pasi do wszystkiego..nawet do kopreku...wytrawny musi mocno byc i
schłodzony
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-12 16:35:25
Temat: Re: Szampan? Jak zrobić?Użytkownik "dzudzu" <d...@r...pl>
[...].
> A jeszcze z szampionem (to taka lemoniada z b(om)belkami dla
dorosłych)...
> Tylko, czy szampion pasowałby do tej śmietany z koperkiem?
> Jak myslisz Madziu?
> d.
Nie wiesz jak zrobić?
Dla ubogich tak:
1. Koniak 10 g
2. Syrop cukrowy 60-100 g [w proporcji 2 ml / 1 dag]
3. WINO 0,75 l
4. Kwasek cytrynowy 8 g
5. Soda 2 g
Wlewasz do butelki po szampanie w podanej wyżej kolejności i
błyskawicznie korkujesz i drutujesz.
Dla smakoszy tak:
Wino 0,75 l + 10 g cukru + drożdże Champagne.
Wlać [do butelki po szampanie], wsypać zakorkować i przechowywać
początkowo do rozpoczęcia fermentacji w temp. 15-18*C a potem w temp.
8-10*C.
--
Pozdrawiam, Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-15 10:34:34
Temat: Re: Kawior? Gdzie kupować?:-)))
Widzialem ostatnio w sklepie za apteka.
I pozniej ludzie si dziwia, ze Wa-wa to nie DC :-)
Na stadionie, jak juz ktos pisal. Albo na bazarkach gdzie
rosjanie/bialorusini handluja. Albo na bazarkach przygranicznych. Albo do
brzescia sie wybierz. Albo do kaliningradu. Lub od kierowcow autobusow
(mozna zamowic).
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |