Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kielbasa w ciescie drozdzowym

Grupy

Szukaj w grupach

 

Kielbasa w ciescie drozdzowym

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-06-28 17:02:42

Temat: Kielbasa w ciescie drozdzowym
Od: Boguslaw kempny <k...@s...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Wczoraj upieklem cos takiego.
Lyzke drozdzy i lyzke cukru wymieszac, dodac pol szklanki mleka,
dwie lyzki maki, wymieszac i zostawic w cieple do wyrosniecia.
Jak wyrosnie, zrobic ciasto - 3 szklanki maki krupczatki, 3 szklanki
maki tortowej, jedno srednie jajko, 5 dkg masla, sol do smaku,
wyrosniete drozdze, mleko (tyle, zeby ciasto bylo geste, okolo 1/4
szklanki).
Wyrobic ciasto i zostawic do wyrosniecia. Jak zwiekszy objetosc
dwukrotnie, rozwalkowac na grubosc okolo 5 mm i zawijac w nie kielbase.
Zostawic jeszcze na kilkanascie minut w cieple do wyrosniecia,
po czym upiec w srednio nagrzanym piekarniku (okolo 200 stopni) - mniej
wiecej 40 minut.
Zaraz po upieczeniu skropic lekko woda, zeby skorka byla miekka.
Mozna zjesc od razu, na goraco, albo zostawic na pozniej, jak ktos ma
duzo silnej woli -))

BK

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

pochwala octu
galaretka z porzeczek
pumpernikiel
ekspres cisnieniowy
czarna porzeczka - właściwości

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »