Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kiszona kapusta

Grupy

Szukaj w grupach

 

Kiszona kapusta

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-05-14 14:44:14

Temat: Kiszona kapusta
Od: "Jader" <j...@p...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Najprostrza metoda kiszenia kapusty by my uociec. Kapuste drobno pokroic
(jakto na kiszona kapuste). W misce posypac sola (wg. uznania - niestety
robi sie to oczywiscie na oko - nie za duzo). Jak pusci sok przelozyc do
slojow (standardowo uzywane sa do tego 1.5-3 l, doziskane sprezyna -
zakrecane moga nie trzymac, bo nie wytwarza sie w nich podcisnienie, a wrecz
przeciwnie oczywiscie). Uwaga, tu najwazniejsze - w slojach kapusta musi byc
chamsko ubita, najlepiej jeszcze nasypac z czubem i docisnac wieczkiem. I to
wsio - po kilku dniach jest miodzio.
Jak uslyszalem, ze nic sie tam wiecej nie sypie, to bylem szczerze
mowiac zszokowany, bo kapusta ma wspanialy, bogaty, lekko chrzanowy smak.
Oczywiscie po nabyciu wprawy mozna kobinowac z dodawaniem nieco utartej
marchewki, selera, czy co tam.

Jader


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

feng shui
Musze zrobic przyjecie...
konfitura z rozy
www.gastronomie.pl
Zawijańce z indyka

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »