| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2008-06-06 12:50:29
Temat: Knedliczki - mrożenieHej,
Ciasto drożdżowe w ogóle się da, bo mroziłam, jeszcze ciepłe po upieczeniu
zawijałam w folię i do zamrażarki, jak się je rozmrażało to też były świeże.
A knedliczki to się mrozi surowe czy po ugotowaniu?
Chodzi konkretnie o przepis http://www.smakowite.info/?p=25
Pozdrawiam
Kaja
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2008-06-07 21:29:50
Temat: Re: Knedliczki - mrożenie
Użytkownik "Kajetana Kinga" <k...@g...pl> napisał w wiadomości
news:g2bbql$m3e$1@inews.gazeta.pl...
> A knedliczki to się mrozi surowe czy po ugotowaniu?
Chyba najlepsza opcja, to zamrozić ciasto drożdżowe, a po rozmrożeniu
wcisnąć weń bułczane kostki( jeszcze lepiej grzanki z tych kostek), odczekać
jakieś pół godziny i do wody.
Swego czasu chciałam sobie temat uprościć, grzanki wtłoczyłam w drożdżowe,
włożyłam do lodówki, następnego dnia wyjęłam, po podrośnięciu na wodę i było
bleee, bułka przez noc nasiąkła niemiłosiernie, nie polecam.
> Pozdrawiam
> Kaja
Również
Dorota
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |