Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kolacja

Grupy

Szukaj w grupach

 

Kolacja

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-10-16 09:03:09

Temat: Kolacja
Od: "Klaudia Różycka" <l...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Szybka sałatka

- puszka tuńczyka (1,99)
- słoik selera tartego (1,99)
- mała paczka oliwek (1,19)
- 3 łyżki majonezu.

Osączyć jedno, drugie i trzecie, wymieszać z majonezem, jeść

Fasolka:

Zalewasz na noc zimna wodą = jakieś 3 x tyle, co fasoli.

Odlewasz wodę , zalewasz nową, BEZ SOLI i gotujesz do miękkości. Solisz gdy
jest miękka.

Niektórzy radzą gotować w wodzie, którą zalałaś, ale taka fasola jest
trudniej strawna.

Stare przepisy mówią o dodaniu sody - gotuje się faktycznie szybciej, ale
niszczy witaminy, więc tego nie rób.

PS. Jasia gotujemy tak samo. Kolorową polską również.




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

golonka
:)
Sklep Internetowy
piekarnik do zabudowy
KLESKA HASKA

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »