| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-10-16 09:03:09
Temat: KolacjaSzybka sałatka
- puszka tuńczyka (1,99)
- słoik selera tartego (1,99)
- mała paczka oliwek (1,19)
- 3 łyżki majonezu.
Osączyć jedno, drugie i trzecie, wymieszać z majonezem, jeść
Fasolka:
Zalewasz na noc zimna wodą = jakieś 3 x tyle, co fasoli.
Odlewasz wodę , zalewasz nową, BEZ SOLI i gotujesz do miękkości. Solisz gdy
jest miękka.
Niektórzy radzą gotować w wodzie, którą zalałaś, ale taka fasola jest
trudniej strawna.
Stare przepisy mówią o dodaniu sody - gotuje się faktycznie szybciej, ale
niszczy witaminy, więc tego nie rób.
PS. Jasia gotujemy tak samo. Kolorową polską również.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |