Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kotleciki grzybowe

Grupy

Szukaj w grupach

 

Kotleciki grzybowe

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-09-11 09:28:42

Temat: Kotleciki grzybowe
Od: Artur Skawinski <a...@u...univ.szczecin.pl> szukaj wiadomości tego autora

60 dag swiezych grzybkow(kurki, gaski, opienki, pieczarki)
, 2 czerstwe bulki, 1/2szklanki mleka, 1 jajko
, 2 cebulki, 3-4 lyzki margaryny, sol, pieprz, 2 lyzki tartego sera
zoltego, margaryna lub olej do smazenia

Grzyby wymyc, ugotowac, odcedzic. Bulke namoczyc w mleku
, odcisnac. Cebule obrac, posiekac, zrumienic na tluszczu.
Grzyby, bulke i cebule przepuscic przez maszynke
, dodac jajko, sol, pieprz, wyrobic mase
Formowac male kotleciki, obtaczac w tartej bulce wymieszanej z serem.
Podawac z ziemniaczklami i surowka.
smasnego
AS

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Lekko OT: pochłaniacze nad kuchenne
zielona ciecz
Zestaw sztuccow Solingen (Trojmiasto)
Królik w sosie z razowego chleba
Dl;a tych ktorym obrodzilo. Zupa z marchewki.

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »