Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kotlety mielone z ryby?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Kotlety mielone z ryby?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-07-14 11:59:46

Temat: Kotlety mielone z ryby?
Od: "Ania P" <n...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam.
Może ktoś zapodac przepis na kotlety mielone z ryby? Dawniej jadałam, takie
na koloniach i oboizach ale nie wiem jak je zrobić?
Pozdrawiam.

--
Ania P
Kraków


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-07-14 12:31:41

Temat: Re: Kotlety mielone z ryby?
Od: "Jeannette" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Podobnie jak kotlety mielone
Rybę -najlepiej filet zmielić wraz z cebulka i namoczoną bułką, dodać
przyprawy, jajo wymieszać i smażyć.
Jeannette


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-14 15:29:03

Temat: Re: Kotlety mielone z ryby?
Od: "Ania P" <n...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


> Podobnie jak kotlety mielone
> Rybę -najlepiej filet zmielić wraz z cebulka i namoczoną bułką, dodać
> przyprawy, jajo wymieszać i smażyć.
Ale pamietam że było coś jeszcze i nie wiem czy był to szczypiorek, koperek
czy coś innego?

--
Ania P
Kraków


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-14 15:37:34

Temat: Re: Kotlety mielone z ryby?
Od: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de> szukaj wiadomości tego autora



Ania P:
>>Podobnie jak kotlety mielone
>>Rybę -najlepiej filet zmielić wraz z cebulka i namoczoną bułką, dodać
>>przyprawy, jajo wymieszać i smażyć.
>
> Ale pamietam że było coś jeszcze i nie wiem czy był to szczypiorek, koperek
> czy coś innego?

mi organoleptycznie najbardziej pasuje koperek.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-14 17:27:17

Temat: Re: Kotlety mielone z ryby?
Od: "Małgorzatka+" <nick(bez+)@interia.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Ania P" napisała

> Ale pamietam że było coś jeszcze i nie wiem czy był to szczypiorek,
koperek
> czy coś innego?

Myślę, że koperek będzie ok (ja go sypie do placków ziemniacznych - pycha) a
do kotletów z ryb dodaję gałkę muszkatałową i zioła prowansalskie.
--
Małgorzatka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-15 06:10:20

Temat: Re: Kotlety mielone z ryby?
Od: "Kyllyan" <m...@w...pl.invalid> szukaj wiadomości tego autora

>
> > Ale pamietam że było coś jeszcze i nie wiem czy był to szczypiorek,
> koperek
> > czy coś innego?

Duużo natki pietruszki


--
pozdrawiam :-))
Sławomir J Marusiński
Gdańsk, GG 5420750

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-15 09:32:51

Temat: Re: Kotlety mielone z ryby?
Od: "batory" <b...@p...wywaltoonet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Jeannette" <j...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:cd38u0$p55$1@news.onet.pl...
> Podobnie jak kotlety mielone
> Rybę -najlepiej filet zmielić wraz z cebulka i namoczoną bułką, dodać
> przyprawy, jajo wymieszać i smażyć.
>
Robię bardzo często i moja rada jest taka: zamiast namoczonej bułki dać
bułkę tartą, wyrobić i odstawić na parę minut, żeby ta bułka wchłonęła wodę,
bo inaczej to wychodzi taka paćka, że się z tego baaardzo trudno formuje
kotlety. I jeśli robisz z ryby mrożonej to po rozmrożeniu jeszcze tę rybę
należy trochę odcisnąć, bo inaczej: patrz wyżej.
Pozdrówka - Agnieszka

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-15 10:09:16

Temat: Re: Kotlety mielone z ryby?
Od: "Jeannette" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "batory" <b...@p...wywaltoonet.pl> napisał w wiadomości
news:cd5j5m$9s8$1@nemesis.news.tpi.pl.
> Robię bardzo często i moja rada jest taka: zamiast namoczonej bułki dać
> bułkę tartą, wyrobić i odstawić na parę minut, żeby ta bułka wchłonęła
wodę,
> bo inaczej to wychodzi taka paćka, że się z tego baaardzo trudno formuje
> kotlety. I jeśli robisz z ryby mrożonej to po rozmrożeniu jeszcze tę rybę
> należy trochę odcisnąć, bo inaczej: patrz wyżej.
> Pozdrówka - Agnieszka

Masz rację :)
Jeannette


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-19 09:37:31

Temat: Re: Kotlety mielone z ryby?
Od: "Amelka" <a...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Jeannette" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:cd5kut$3dm$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "batory" <b...@p...wywaltoonet.pl>
napisał w wiadomości
> news:cd5j5m$9s8$1@nemesis.news.tpi.pl.
> > Robię bardzo często i moja rada jest taka: zamiast
namoczonej bułki dać
> > bułkę tartą, wyrobić i odstawić na parę minut, żeby ta
bułka wchłonęła
> wodę,
> > bo inaczej to wychodzi taka paćka, że się z tego
baaardzo trudno formuje
> > kotlety. I jeśli robisz z ryby mrożonej to po
rozmrożeniu jeszcze tę rybę
> > należy trochę odcisnąć, bo inaczej: patrz wyżej.

Ja robię w wersji z rybą gotowaną. Reszta jak wyżej.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Q: Sos cztery sery
Dobre dusze podajcie przepis na jagodzianke...
Na co zrwrócic uwage
surówka z selera
surówko-sałatka z por

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »