Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Krem do ptysiów i karpatki . PILNE :)

Grupy

Szukaj w grupach

 

Krem do ptysiów i karpatki . PILNE :)

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-02-24 11:45:56

Temat: Re: Krem do ptysiów i karpatki . PILNE :)
Od: "Czuryl" <c...@f...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Jestescie po prostu boscy !
Dziekuje. Robie wg przepisu Przemka
(ale wezme pod uwage info Lili) -
od samego czytania cieknie slinka :)
Na pewno bedzie smakowite....

Pozdrawienia
:)
Czuryl



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-02-24 12:16:35

Temat: Re: Krem do ptysiów i karpatki . PILNE :)
Od: "Przemyslaw Koziarski" <p...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Asiunia <j...@p...gda.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:892pn0$m61$...@k...task.gda.pl...
>
> Użytkownik Przemyslaw Koziarski <p...@k...net.pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:8914t9$m5d$...@s...icm.edu.pl...
>
> > gotujace sie mleko sciagnac z palnika, wlac mase, dokladnie wymieszac
>
>
> Czy te mase wlac hurtem na wrzace mleko? nie zetna sie jaja?
> Asia
>
>
>

po troche, mieszajac ciagle

Przemyslaw Koziarski


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-02-24 12:17:33

Temat: Re: Krem do ptysiów i karpatki . PILNE :)
Od: "Przemyslaw Koziarski" <p...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Ja to robie nieco inaczej. Poczatek podobnie: utrzec zoltka z cukrem +
> maka, ale mleko podgrzewam powoli na malym ogniu, wlewam utarte zoltka
> do mleka i calosc mieszam, nadal podgrzewajac na malym ogniu, az do
> mementu, dopoki krem nie zrobi sie gesty, czyli bedzie przypominal
> budyn.
> Zoltka wowczas na pewno sie nie zetna.
>
> Lilla
>
>

Tak tez mozna, ale robie zawsze swoim sposobem i nigdy mi sie nie scielo

Przemyslaw Koziarski


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-02-24 13:26:03

Temat: Re: Krem do ptysiów i karpatki . PILNE :)
Od: "Lilla" <l...@e...flt.krasnik.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Czuryl <c...@f...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:89360t$9ke$...@k...task.gda.pl...
> Jestescie po prostu boscy !
> Dziekuje. Robie wg przepisu Przemka
> (ale wezme pod uwage info Lili) -
> od samego czytania cieknie slinka :)
> Na pewno bedzie smakowite....

A wiec pochwal sie jutro, jak wyszlo. I czy smakowalo (jej ?) :)

Pozdrawiam
Lilla


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-02-24 15:06:22

Temat: Re: Krem do ptysiów i karpatki . PILNE :)
Od: "Marcin M" <h...@k...com.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Przemyslaw Koziarski <p...@k...net.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:891qvh$snc$...@s...icm.edu.pl...
> >

> (niestety, moja wrogosc do gotowcow konczy sie gdy trzeba uzyc ciasta
> francuskiego :)))) ),

Mam to samo .... :))))


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-02-24 15:32:31

Temat: Re: Krem do ptysiów i karpatki . PILNE :)
Od: Joanna Sereinig <j...@j...krakow.pl> szukaj wiadomości tego autora



Przemyslaw Koziarski napisał(a):

> > Osobiście uważam, że jeśli ptysie, to wyłącznie z bitą śmietaną. Co do
> > kremu do karpatki, to polecam kupny krem w proszku, byle nie Delecty,
> > ale Dr. Oetkera - naprawdę wychodzi mniam (choć zwolennicy tradycyjnej
> > metody samodzielnego kręcenia kremów pewnie mieliby teraz ochotę mnie
> > ukamienować... ;)) )
> >
> > Joanna
> >
>
> Podaj wspolrzedne zeby dobrze trafic :)))))
>
> (ciach)



> Przemyslaw Koziarski



Pokój 410 na IV piętrze, komputer w kącie koło szafy.
:)))))))))))

Joanna

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

wmf - warszawa
Re: Re: duzo a lekko
Ostry gdzie jesteś?!?!?
Witaminki?
Koper włoski

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »