« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-10-03 08:41:31
Temat: Ktoś pytał o szpinak ?Oprócz tego, że szpinak oczywiście trzeba udusić z czosnkiem i wędzonym
boczkiem to tak spreparowany szpinak może być świetnym dodatkiem do lasagne.
Ze składników potrzebne jeszcze będą - ser ( Gorgonzola - he, he :)))
brokuły z puszki pokrojone na małe kawałki, oczywiście Lasagne i sosik -
proponuję najprostszy - mało mąka, mleko, śmietana kwaśna, odrobina świeżej
bazylii i koperku siekanego ( sól, pieprz i ciut gałki muszkatołowej ).
Jak już składniki będą gotowe to do naczynia do zapiekania na dni nalewamy
odrobinę sosu, na to plaster lasagne, na to warstwa szpinaku, cienkie
plastry sera, brokuły, znowu lasagne i tak do końca - lasagne ma zostać na
samej górze - wszystko zalewamy sosem i wstawiamy do rozgrzanego pieca -
długości pieczenia niestety nie podam, gdyż w zależności do sposobu
przygotowania samego lasagne różnie to wygląda.
Ale jest bardzo smaczne
--
ostry
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-10-03 12:17:33
Temat: Re: Ktośpytał o szpinak ?----- Original Message -----
From: ostry <o...@e...com.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Tuesday, October 03, 2000 10:41 AM
Subject: Ktośpytał o szpinak ?
> Oprócz tego, że szpinak oczywiście trzeba udusić z czosnkiem i wędzonym
> boczkiem to tak spreparowany szpinak może być świetnym dodatkiem do
lasagne.
>
> Ze składników potrzebne jeszcze będą - ser ( Gorgonzola - he, he :)))
> brokuły z puszki pokrojone na małe kawałki, oczywiście Lasagne i sosik -
> proponuję najprostszy - mało mąka, mleko, śmietana kwaśna, odrobina
świeżej
> bazylii i koperku siekanego ( sól, pieprz i ciut gałki muszkatołowej ).
A ten sos to może być BESZAMELOWY?
Justy
--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-10-03 12:28:49
Temat: Re: Ktośpytał o szpinak ?> A ten sos to może być BESZAMELOWY?
No praktycznie każdy biały i gęsty :)
ostry
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |