Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kurczak w potrawce- nowosc czy standard?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Kurczak w potrawce- nowosc czy standard?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-06-12 12:01:53

Temat: Kurczak w potrawce- nowosc czy standard?
Od: <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Wlasnie jem kurczaka w potrawce. Potrawa jak potrawa-znana bardzo. Sosik
zwyczajny-na bazie bulionu, smietany, maki, jarzynek podziabanych w kostke,
rodzynek + innowacja jak dla mnie - kawalki ananasa i odrobina soku do sosu.
Nie powiem- efekt calkiem calkiem.
Tym, którzy nie próbowali- polecam.
pzdr
agi

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-06-12 12:07:09

Temat: Re: Kurczak w potrawce- nowosc czy standard?
Od: "slonko" <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Wlasnie jem kurczaka w potrawce. Potrawa jak potrawa-znana bardzo.

A moglabym prosic o przepis... Bo ja nie znam :)

Magda


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-06-12 12:20:26

Temat: Re: Kurczak w potrawce- nowosc czy standard?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On 12 Jun 2002 14:01:53 +0200, <a...@p...onet.pl> wrote:

>Wlasnie jem kurczaka w potrawce. Potrawa jak potrawa-znana bardzo. Sosik
>zwyczajny-na bazie bulionu, smietany, maki, jarzynek podziabanych w kostke,
>rodzynek + innowacja jak dla mnie - kawalki ananasa i odrobina soku do sosu.
>Nie powiem- efekt calkiem calkiem.
>Tym, którzy nie próbowali- polecam.
>pzdr
>agi

a sera tamoj nie ma?

Krysia (ser pasuje do wszystkiego, wlasnie zjadlam z pigwa)

K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-06-12 12:32:44

Temat: Re: Kurczak w potrawce- nowosc czy standard?
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> w wiadomooci do
grup dyskusyjnych napisał:c...@4...com..
.
>
> a sera tamoj nie ma?
>
> Krysia (ser pasuje do wszystkiego, wlasnie zjadlam z pigwa)
>

Ty jak mój maz jestes, mozna mu dac kanapke z lososiem, najlepsza szynka,
pomidorem i majonezem, a on zaraz: "A gdzie serek?"
Jak pól kilo lezy w lodówce to jeszcze ujdzie, ale jak sie zrobi 30 deko, to
upomina: "Kup serek, bo sie konczy!"
Mój dziadek mial tak z kartoflami, nawet w rosole i pomidorowej je jadl :)))

wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-06-12 12:33:51

Temat: Re: Kurczak w potrawce- nowosc czy standard?
Od: <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

slonko wrote:

>
> A moglabym prosic o przepis... Bo ja nie znam :)

Hihi z przepisami i tlumaczeniem Ci u mnie kiepsciutko- ja wlasciwie wszystko
na oko robie i na smak, posilkujac sie tylko czasem ksiazka kucharska badz
archiwum pl.rec.kuchnia. Ale spróbuje- tyle,ze bez proporcji :)

Kurak ( nie musi byc w calosci, latwiej piers lub skrzydelka )
Tradycyjny zestaw jarzyn do rosolu ( czyli marchewka, pietruszka, seler, por,
cebula ) jak dla mnie jarzyn musi byc duzo :)
Groszek z puszki
Rodzynki
Ananas z puszki
Smietana
maka
maslo
Gotujesz kuraka jak na rosol. Jak jarzyny miekkie to wyjmujesz, po ostygnieciu
kroisz. Kurak gdy ugotowany i mieciutki tez wyjmujesz, pozwalasz mu
przestygnac, dzielisz na mniejsze kawalki.
Sos- troche zimnego rosolu ( ilosc w zaleznosci jaka ilosc sosu chcesz miec)
laczysz z zasmazka ( maka + maslo na patelni zrumienione leciutko i zalane
odrobina wody, wymieszane az znikna grudeczki ) Sol, pieprz, odrobina cukru do
smaku, smietana + pare kropel cytryny, rodzynki.
Zamieszaj, podgrzej ( nie moze wrzec ). Sos powinien byc gesty. Jak rodzynki
zmiekna to dodaj jarzyny + groszek z puszki + kuraka.
Tym razem dodalam jeszcze ananasa.
Proste jak drut mimo mego dluuuugasnego opisu :)) Purystów prosze o
poprawienie, jesli robie cos niezgodnie z arkanami sztuki ;)

pzdr
agi


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-06-12 12:35:00

Temat: Re: Kurczak w potrawce- nowosc czy standard?
Od: <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Krysia Thompson wrote:

> a sera tamoj nie ma?

Dla Ciebie Trysiu wszystko :))))) Jak mnie odwiedzisz to juz wiesz co jesz ;)

> Krysia (ser pasuje do wszystkiego, wlasnie zjadlam z pigwa)

Intrygujace polaczenie...no ale skoro i z dzemem sie go jada to niby czemu i
nie z pigwa?

> K.T. - starannie opakowana

agi - opakowana dzis niestarannie


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-06-12 12:44:41

Temat: Re: Kurczak w potrawce- nowosc czy standard?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On 12 Jun 2002 14:35:00 +0200, <a...@p...onet.pl> wrote:

>Krysia Thompson wrote:
>
>> a sera tamoj nie ma?
>
>Dla Ciebie Trysiu wszystko :))))) Jak mnie odwiedzisz to juz wiesz co jesz ;)

dzieki, trzymam za slowo!

>
>> Krysia (ser pasuje do wszystkiego, wlasnie zjadlam z pigwa)
>
>Intrygujace polaczenie...no ale skoro i z dzemem sie go jada to niby czemu i
>nie z pigwa?


kupiona ta pigwa (taki przecier sztywny, konsystencja starodawnej
marmolady z bloku, kolorek taki sobie, niebo w gebie!) na stoisku
z serami. z ostrym cheddarem wspaniale!

Trysia


>> K.T. - starannie opakowana
>
>agi - opakowana dzis niestarannie
(a dlaczegoz to???)
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-06-12 12:46:08

Temat: Re: Kurczak w potrawce- nowosc czy standard?
Od: <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Krysia Thompson wrote:

> >agi - opakowana dzis niestarannie
> (a dlaczegoz to???)

Bo zaspala a musiala do pracy odzbroic alarm. Wiec ubrana na chybcika
niestarannie wielce z rozwianym wlosem wpadla i .... alarm uzbroila. Pobudka
gwarantowana ;)
pzdr
agi juz rozbudzona calkowicie

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-06-12 12:46:17

Temat: Re: Kurczak w potrawce- nowosc czy standard?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>>
>> a sera tamoj nie ma?
>>
>> Krysia (ser pasuje do wszystkiego, wlasnie zjadlam z pigwa)
>>
>
>Ty jak mój maz jestes, mozna mu dac kanapke z lososiem, najlepsza szynka,
>pomidorem i majonezem, a on zaraz: "A gdzie serek?"
>Jak pól kilo lezy w lodówce to jeszcze ujdzie, ale jak sie zrobi 30 deko, to
>upomina: "Kup serek, bo sie konczy!"
>Mój dziadek mial tak z kartoflami, nawet w rosole i pomidorowej je jadl :)))
>
>wkn
>
zawsze kochalam zupe pomidorowa z kartofelkami pokrojonymi w mala
kostke...potem wyzeralam zawsze te kartofelki z zupy, jak juz
byly letnie........

Trysia
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-06-12 12:46:23

Temat: Re: Kurczak w potrawce- nowosc czy standard?
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka) szukaj wiadomości tego autora

From: <a...@p...onet.pl>
Kurak ( nie musi byc w calosci, latwiej piers lub skrzydelka )
Tradycyjny zestaw jarzyn do rosolu ( czyli marchewka, pietruszka, seler,
por,
cebula ) jak dla mnie jarzyn musi byc duzo :)
Groszek z puszki
Rodzynki
Ananas z puszki
Smietana
maka
maslo
==============
Nazwalabym to kurczakiem w sosie egzotycznym, bo kurczak w potrawce to to
nie jest :-)
Kurczak w potrawce to gotowane mieso kurczecia podzielone na male kawalki w
sosie smitanowym na bazie mocnego rosolu z duza iloscia koperku.
barbara





--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Na "wkupne"
Tarka do warzyw i rdza
kulinary.chm
Sklep z amerykanskim jedzeniem OFF TOPIC
Malibu!!!

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »