« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-11-14 15:40:30
Temat: Kwaśnica na miodzie z grzybamiSkładniki:
2 duże woreczki kapusty kiszonej, 1.5 kg żeberek wieprzowych, szklanka miodu
leśnego, 0,5 kg chudego boczku, ziemniaki ok 1.5 kg, grzyby suszone dwie
garście
Przyprawy: proszek grzybowy - 2 płaskie duże łyżki, majeranek 2 płaskie duże
łyżki, sól, vegeta, ziele angielskie- 5 szt, pieprz mielony, ziarno jałowca -
10 szt
listek laurowy - 5 szt, kminek mielony - 1 płaska łyżka
słoiczek koncentratu pomidorowego, 1/2 główki czosnku
Wykonanie: Kapustę wrzucić do dużego garnka wraz z kwasem, wrzucić suszone
grzyby i proszek grzybowy. Ziemniaki przekroić na 4 i wrzucić do kapuchy.
Żeberka pociąć na kawałki 4 cm , obsmażyć i również wrzucić do kapusty. Boczek
pokroić w plasterki - obsmażyć i również wrzucić do gara. Dodać wszystkie
przyprawy i wlać miód. Ziarna jałowca stłuc tłuczkiem na miazgę. Czosnek i
majeranek rzucać w dwóch etapach w trakcie gotowania kwaśnicy oraz na samym
końcu przed samym wyłączeniem. Gotować do momentu kiedy ziemniaki będą miękkie
a żeberka będą odchodzić od kości.
Na koniec można dodać zasmażkę mocno brązową
Polecam to jeden z przepisów w serwisie www.NaGrzyby.pl - jedłem tą kwaśnicę i
zapewniam że smak jest doskonały
http://www.grzyby.cp.win.pl/uploads/galery/360.jpg tak wyglądała :)
Tu mała relacja z kosztowania tego specyfiku
http://www.grzyby.cp.win.pl/module.php?op=galery&cmd
=12
więcej grzybowych potraw >>> http://www.grzyby.cp.win.pl/articles.php?topic=7
Pozdrawiam i smacznego :)
Zenit
www.NaGrzyby.pl
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |