| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-06-30 20:49:04
Temat: Lamerskie pytanie o kasze gryczanaZnalazlam przepis na "Klopsiki gryczane pieczone"
W przepisie jest napisane:
"20 dag palonej kaszy gryczanej"
Moja lamerskie pytanie brzmi - to jaka ta kasza????
Taka normalna kupowana gryczana w sklepie pakowana po kilo lub w
woreczkach foliowych do szybkiego ugotowania?
Czy jakas specjalna gryczana palona mam nie wiem gdzie szukac?
Pomocy.....
Przepis w calosci jest tutaj:
http://www.kulinaria.pl/przepis.php?nr=1940&p=22
z gory dziekuje
m.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-06-30 23:51:13
Temat: Re: Lamerskie pytanie o kasze gryczana
Marzenka wrote:
> Znalazlam przepis na "Klopsiki gryczane pieczone"
> W przepisie jest napisane:
> "20 dag palonej kaszy gryczanej"
>
> Moja lamerskie pytanie brzmi - to jaka ta kasza????
> Taka normalna kupowana gryczana w sklepie pakowana po kilo lub w
> woreczkach foliowych do szybkiego ugotowania?
> Czy jakas specjalna gryczana palona mam nie wiem gdzie szukac?
> Pomocy.....
>
> Przepis w calosci jest tutaj:
> http://www.kulinaria.pl/przepis.php?nr=1940&p=22
>
> z gory dziekuje
> m.
Ta ktora zwykle gotujesz to wlasnie palona.
Moze miec kolor (surowa) od zlocistego do jasnobrazowego.
Latwo ja odroznic od niepalonej,ktora jest prawie biala.
pozdr
marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-01 07:17:54
Temat: Re: Lamerskie pytanie o kasze gryczanamarek wrote:
> Ta ktora zwykle gotujesz to wlasnie palona.
> Moze miec kolor (surowa) od zlocistego do jasnobrazowego.
> Latwo ja odroznic od niepalonej,ktora jest prawie biala.
a jakie znaczenie ma palenie kaszy? po co sie to robi?
i jak smakuje niepalona w porownaniu do palonej? nigdy takiej nie jadlam.
pat
--
vege.pl http://www.vege.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-01 07:44:18
Temat: Re: Lamerskie pytanie o kasze gryczana
> > Ta ktora zwykle gotujesz to wlasnie palona.
> > Moze miec kolor (surowa) od zlocistego do jasnobrazowego.
> > Latwo ja odroznic od niepalonej,ktora jest prawie biala.
>
> a jakie znaczenie ma palenie kaszy? po co sie to robi?
aby nabrało smaku i chyba też w celach konserwacyjnych.
> i jak smakuje niepalona w porownaniu do palonej? nigdy takiej nie jadlam.
hmm, jak tu smak wytłumaczyć. Jak dla mnie, to smakuje dość bezpłciowo,
trochę jak pęczak, tylko mniejsze wymiarowo. Próbowałem zrobić jak
paloną, ale zrobiła się ciapciata. Nadaje się chyba do placków
gryczanych.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-01 10:45:49
Temat: Re: Lamerskie pytanie o kasze gryczanaDnia Sun, 30 Jun 2002 18:51:13 -0500, podpisując się jako marek
<m...@m...net>, napisałeś (aś) :
>Ta ktora zwykle gotujesz to wlasnie palona.
>Moze miec kolor (surowa) od zlocistego do jasnobrazowego.
>Latwo ja odroznic od niepalonej,ktora jest prawie biala.
Serdecznie dziekuje :)
m
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |