| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-05-27 19:58:23
Temat: LangoszWitam
bardzo mnie ciekawi ta potrawa.
Moze ktos znajdzie gdzies przepis i mi podesle
Pozdrawiam
Puszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-05-27 20:06:28
Temat: Re: Langosz> bardzo mnie ciekawi ta potrawa.
> Moze ktos znajdzie gdzies przepis i mi podesle
Otwórz się puszko i poczytaj grupę z kilku dni a znajdziesz odpowiedź.
;-)
--
Pozdr. Jerzy Nowak
Wawa
"Don't be fooled. If something sounds too good to be true, it probably
is."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-27 20:58:10
Temat: Re: Langosz> Witam
> bardzo mnie ciekawi ta potrawa.
> Moze ktos znajdzie gdzies przepis i mi podesle
> Pozdrawiam
> Puszka
Czy Ty, aby nie przesadzasz???
MOZEBYS CZYTALA ODPOWIEDZI NA SWOJE WLASNE PYTANIA...
23 maja "Czeskie a może Słowackie pysznosci"
Bozenka z Wilna :o)
Warszawa - Wilno
P.S. Przepraszam niezainteresowanych za lekko podniesiony glos, ale juz
wymiekam....
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200 http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
www i FAQ grupy: http://kuchenna.host.sk
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-28 07:36:45
Temat: Re: Langosz
> > bardzo mnie ciekawi ta potrawa.
> > Moze ktos znajdzie gdzies przepis i mi podesle
> > Pozdrawiam
> > Puszka
>
> Czy Ty, aby nie przesadzasz???
> MOZEBYS CZYTALA ODPOWIEDZI NA SWOJE WLASNE PYTANIA...
>
> 23 maja "Czeskie a może Słowackie pysznosci"
Bożenko, nie karm trolla langoszami ;-)
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-28 17:02:51
Temat: Re: LangoszNa mim serwerze grup dyskusyjnych nie pojawił sie dokładny przepis. Pojawiła
sie tylko odpowiedz ze kogos ciocia ma przepis i wkrótce go zamiesci.
Niestety niemoge sie doczekac.
Z jakiejgo serwera grup dyskusyjnych kozystacie?
Puszka
Użytkownik "Bożena" <b...@s...pw.edu.pl> napisał w wiadomości
news:acu6l3$jqq$1@sunsite.icm.edu.pl...
> > Witam
> > bardzo mnie ciekawi ta potrawa.
> > Moze ktos znajdzie gdzies przepis i mi podesle
> > Pozdrawiam
> > Puszka
>
> Czy Ty, aby nie przesadzasz???
> MOZEBYS CZYTALA ODPOWIEDZI NA SWOJE WLASNE PYTANIA...
>
> 23 maja "Czeskie a może Słowackie pysznosci"
>
> Bozenka z Wilna :o)
> Warszawa - Wilno
>
> P.S. Przepraszam niezainteresowanych za lekko podniesiony glos, ale juz
> wymiekam....
>
> ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
> ICQ 81838200 http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
> www i FAQ grupy: http://kuchenna.host.sk
> ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-28 18:07:55
Temat: Re: Langosz> Na mim serwerze grup dyskusyjnych nie pojawił sie dokładny przepis.
Pojawiła
> sie tylko odpowiedz ze kogos ciocia ma przepis i wkrótce go zamiesci.
> Niestety niemoge sie doczekac.
<ciach...>
Prosze:
******************
Zobacz:
http://home.golden.net/~joyjani/langos.htm
http://www.google.com/search?num=100&hl=pl&ie=UTF8&o
e=UTF8&newwindow=1&q=L
angos&btnG=Szukaj+z+Google
Pozdr. Jerzy Nowak
Wawa
*************************
A jeszcze mam dwie ogromne posby do Ciebie... Po pierwsze, tnij, prosze,
cytaty, a po drugie - pisz pod postem, a nie nad. To wszystko bardzo ulatwi
czytanie.
Pozdrawiam
Bozenka z Wilna :o)
Warszawa - Wilno
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200 http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
www i FAQ grupy: http://kuchenna.host.sk
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-29 15:41:42
Temat: Re: Langosz
Użytkownik puszka78 <p...@g...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:acu37u$4m9$...@n...tpi.pl...
A ja znalazlam w sieci cos takiego:
http://users.freestart.hu/prota/zbieranica_kolacje.h
tm
cytuje za autorem:
Lángos z kefirem (H)
Składniki: 2 szklanki kefiru, 2 jajka, 2 płaskie łyżeczki soli, 3 dag
drożdży, 65 dag mąki
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Wygląd tej mieszaniny nie będzie za
elegancki, ale nie trzeba się tym przejmować.
Całość przekładamy do dość dużego naczynia (bo bardzo urośnie), przykrywamy
i wkładamy do lodówki na 24 godziny.
Następnego dnia formujemy z ciasta langosze (tak się to wymawia). Odrywamy
kawałek ciasta i rozciągamy na boki, tak żeby środek placka był bardzo
cienki. Smażymy na gorącym oleju.
Spożywamy polane śmietana, posypane tartym serem, posmarowane sosem
czosnkowym (sól, woda, czosnek). Wegrzy jedza takie placki do przeróżnych
potraw z drobiu.
Lángos ziemniaczany (H)
Składniki: 1 kg gotowanych ziemniaków przepuszczonych przez maszynkę do
mięsa, sól, pieprz, 1 jajko, 2 dag drożdży (przygotowanych w ciepłym mleku),
1 kg maki.
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i pozostawiamy do urośnięcia na około
1 godzinę.
Z ciasta formujemy placki, ale tak, żeby brzegi były lekko grubsze niż
środek. Smażymy na oleju.
Do ciasta można dodać mieloną szynkę, lub martadelę.
Podajemy ze śmietaną, tartym serem, posmarowane sosem czosnkowym (sól, woda,
czosnek).
Lángos "najprostszy" (H)
Składniki: 1 kg maki, 2 dl śmietany, 2 jajka, 3 łyżeczki soli, 2 paczki
suszonych drożdży, 3 szklanki mleka.
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy (na zimno). Tak przygotowane ciasto
wkładamy do posmarowanego olejem worka z folii. W woreczku należy zostawić
trochę powietrza i ewentualny otwór. Ciasto wkładamy do lodówki (nie do
zamrażalnika) i pozostawiamy tam na co najmniej 24 godziny.
Zawsze wyjmujemy tylko tyle ciasta ile chcemy usmażyć. Przechowywać można
nawet do dwóch tygodni. Formujemy placki rozciągając ciasto od środka na
boki (środek powinien być cieńszy niż brzegi). Smażymy w dużej ilości
gorącego oleju.
Spożywamy ze śmietaną, tartym serem, sosem czosnkowym, dżemem... W takie
langoszowe ciasto można zawinąć parówki. Do ciasta można dodać tarta surową
kapustę, mielone mięso, szynkę...
Niestety jeszcze nie mialam okazji wyprobowac, aale moze ktos sie skusi
pozdrowienia
IDa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-03 18:49:17
Temat: Re: Langosz
> Składniki: 2 szklanki kefiru, 2 jajka, 2 płaskie łyżeczki soli, 3 dag
> drożdży, 65 dag mąki
> a ile langoszy z tej podanej porcji wychodzi?
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-04 05:22:07
Temat: Re: LangoszJezli pytanie bylo do mnie, to niestety nie wiem- jeszcze tego nie robilam.
Na stronie, ktora cytowalam nic na ten temat nie znalazlam. Moze trzeba
napisac do autora strony
pozdrowienia
IDa
Użytkownik Magda <m...@j...krakow.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:adgdna$e68$...@i...cyf-kr.edu.pl...
>
> > Składniki: 2 szklanki kefiru, 2 jajka, 2 płaskie łyżeczki soli, 3 dag
> > drożdży, 65 dag mąki
> > a ile langoszy z tej podanej porcji wychodzi?
> >
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-04 08:30:35
Temat: Re: Langosz
Ida, kochana, tnij prosze niepotrzebny tekst i odpowiadaj pod cytatem, tak
nam wszystkim latwiej i lepiej :)
Pozdrawiam na czczo
Margola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |