« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-10-11 05:52:30
Temat: Lody1/2 litra śmietany kremówki,
5 jajek,
3/4 szkl. cukru
bakalie
1. Śmietanę mocno chłodzimy, później ubijamy.
2. Białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka i łączymy ze śmietaną.
3. Masę można podzielić na 2 części i w zależności od upodobań dodajemy
kakao, kokos, albo cukier waniliowy itp.
Pycha :-))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-10-11 09:33:55
Temat: Re: LodyA jak to zamrażać?
Tak po prostu włożyć do zamrażalnika i poczekać?
Joanna
Użytkownik "Barbara" <b...@w...com.pl> napisał w wiadomości
news:8s0va3$nr6$1@h1.uw.edu.pl...
> 1/2 litra śmietany kremówki,
> 5 jajek,
> 3/4 szkl. cukru
> bakalie
>
> 1. Śmietanę mocno chłodzimy, później ubijamy.
> 2. Białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka i łączymy ze śmietaną.
> 3. Masę można podzielić na 2 części i w zależności od upodobań dodajemy
> kakao, kokos, albo cukier waniliowy itp.
> Pycha :-))
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-10-11 10:40:22
Temat: Re: Lody
Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:8s1cfj$3e2$1@news.tpi.pl...
> A jak to zamrażać?
> Tak po prostu włożyć do zamrażalnika i poczekać?
> Joanna
Ja mam takie Szwajcarskie "ustrojstwo" ( a~la mixer)
ktore rozdrabnia kostki lodu. Jak sie to razem
wymiesza jest od razu gotowe do spozycia bez
koniecznosci mrozenia.
jedrus
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-10-11 11:44:16
Temat: Re: LodyJa masę przekładam do plastykowych pojemniczków i zamrażam.
Tak zwyczajnie.))
Potem daję owoce i polewam advocatem.
Smacznego ))
Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:8s1cfj$3e2$1@news.tpi.pl...> A jak to zamrażać?
> Tak po prostu włożyć do zamrażalnika i poczekać?
> Joanna
>
> Użytkownik "Barbara" <b...@w...com.pl> napisał w wiadomości
> news:8s0va3$nr6$1@h1.uw.edu.pl...
> > 1/2 litra śmietany kremówki,
> > 5 jajek,
> > 3/4 szkl. cukru
> > bakalie
> >
> > 1. Śmietanę mocno chłodzimy, później ubijamy.
> > 2. Białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka i łączymy ze śmietaną.
> > 3. Masę można podzielić na 2 części i w zależności od upodobań dodajemy
> > kakao, kokos, albo cukier waniliowy itp.
> > Pycha :-))
> >
> >
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-10-11 12:46:11
Temat: Re: LodyZ tego co widzialam w programach kucharskich, to domowym sposobem robione
lody po wylozeniu do pojemnikow i wsadzeniu do zamrazalnika mieszano
jeszcze, np. widelcem, co jakies 2 -3 godz. Ale to chyba zalezy od tego,
jaka kto chce uzyskac konsystencje lodow? Nie wiem dokladnie.
Pozdr.,
Danka
"Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> schreef in bericht
news:8s1cfj$3e2$1@news.tpi.pl...
> A jak to zamrażać?
> Tak po prostu włożyć do zamrażalnika i poczekać?
> Joanna
>
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-10-12 07:41:36
Temat: Re: LodyTeż o tym słyszałam, ale nie stosowałam. Kryształki mi się nie wytrąciły, i
tak nie miałam im nic do zarzucenia, były OK.
Hej !
Użytkownik "Danka" <j...@z...nl> napisał w wiadomości
news:39e46111$0$11997@news2.zeelandnet.nl...
> Z tego co widzialam w programach kucharskich, to domowym sposobem robione
> lody po wylozeniu do pojemnikow i wsadzeniu do zamrazalnika mieszano
> jeszcze, np. widelcem, co jakies 2 -3 godz. Ale to chyba zalezy od tego,
> jaka kto chce uzyskac konsystencje lodow? Nie wiem dokladnie.
> Pozdr.,
> Danka
>
> "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> schreef in bericht
> news:8s1cfj$3e2$1@news.tpi.pl...
> > A jak to zamrażać?
> > Tak po prostu włożyć do zamrażalnika i poczekać?
> > Joanna
> >
> >
> >
> >
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-10-12 09:34:34
Temat: Re: LodyUżytkownik Barbara <b...@w...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:8s3q2m$ra$...@h...uw.edu.pl...
> Też o tym słyszałam, ale nie stosowałam. Kryształki mi się nie wytrąciły,
i
> tak nie miałam im nic do zarzucenia, były OK.
A ja nawet lubie takie z wytraconymi krysztalkami.
Jader
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-08 10:20:57
Temat: Re: LodyLody twarozkowe
3 zoltka
3 lyzki cukru pudru
cukier waniliowy
3/4 szklanki mleka
40dkg sera bialego
Zoltka ucieramy z cukrem pudrem, mleko zagotowac z cukrem waniliowym. Do
wrzacego mleka dodajemy utarte zoltka. Zostawiamy na niewielkim ogniu
mieszajac aby zgestnialo ale nie zagotowalo sie. Gdy zgestnieje troche
odstawiamy z ognia i studzimy caly czas mieszajac. Ser rozcieramy dodajac
po trochu mase mleczna-jajeczna. Wstawiamy do zamrazalnika ( tam tez od
czasu do czasu warto zamieszac )
pozdrawiam
agi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |