Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Łosos -The King !

Grupy

Szukaj w grupach

 

Łosos -The King !

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-03-10 18:46:59

Temat: Łosos -The King !
Od: d...@e...net.ae (Tomek W) szukaj wiadomości tego autora

Mama miała takie porzekadło " Jak chcesz mieć cos naprawdę dobrego do
jedzenia to bedzie to albo drogie albo pracochłonne "
Łosos-owszem-kosztuje ale za to jak łatwo się go przyrządza.
To przepis ktory dostałem od pani Zosi S./Shariah-UAE/ ale..No
copywrite!.
Wpróbowałem go po raz drugi i polecam -ba.. zalecam!!

Filet łososia bez osci (ok 150-200 g na osobę)oskrobać z łusek,obmyć,
posolić,skropić sokiem z cytryny, położyc na nim plasterki cytryny
i obficie posypać swiezym koperkiem.Na to wszystko wiórki masła.
Zawinac szczelnie w folie alu. i włozyc do goracego piekarnika
Po 25-30 minutach ( filet ok 600 g- wiekszy-dłużej) wyjać i podać
tego blado-różowego łososia (w maslano-koperkowym sosiku ) z białym
ryżem
i zielona sałatą. Biale wino do waszego uznania.
Jak ktos lubi delikatne potrawy- to to jest Cool!
Potem żona powiedziała po tym imieninowym daniu -
-No wiesz łosos to chyba najlepsza ryba na swiecie.
Tez tak myslę !
Pozdrowienia
Tomek W.

--
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-03-11 21:19:44

Temat: Re: Łosos -The King !
Od: sadyl <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



Tomek W wrote:
>
> Łosos-owszem-kosztuje ale za to jak łatwo się go przyrządza.

%&*^$$%$%$...

po doświadczeniach z gravlaxem nie jestem o tym przekonany... :(

wk^$%&%&^
sadyl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-12 09:04:50

Temat: Re: Łosos -The King !
Od: "Jader" <j...@p...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "sadyl" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3AABEBF0.757F4BCA@poczta.onet.pl...
>
> po doświadczeniach z gravlaxem nie jestem o tym przekonany... :(

A co to? Powiedz, to oszczedze sobie doswiadczen.

Jader


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-13 09:22:46

Temat: Re: Łosos -The King !
Od: sadyl <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



Jader wrote:
>
> > po doświadczeniach z gravlaxem nie jestem o tym przekonany... :(
>
> A co to? Powiedz, to oszczedze sobie doswiadczen.

A, szkoda gadać
Jakiś czas temu, zachciało mi się zrobić łososia marynowanego w koperku,
czyli własnie gravlaxa
Efekt był taki, że piękny płat łososia poszedł do kosza a
st..(przepraszam - moja kobieta) do dzisiaj ze mnie szydzi :))

sadyl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-14 08:21:30

Temat: Re: Łosos -The King !
Od: "Jola L-L" <j...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


"sadyl" <s...@p...onet.pl> wrote in message
news:3AADE6E6.D259E37F@poczta.onet.pl...

> (ciach).. .do kosza a
> st..(przepraszam - moja kobieta) do dzisiaj ze mnie szydzi :))
> sadyl

Z wielka przyjemnoscia odnotowuje, ze nauki nie poszly w las...tylko w
nas...:))))


Jola L-L


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-14 08:42:23

Temat: Re: Łosos -The King !
Od: "Aleksander Kłosiewicz" <s...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "sadyl" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3AADE6E6.D259E37F@poczta.onet.pl...
> > >
> Efekt był taki, że piękny płat łososia poszedł do kosza a
> st..(przepraszam - moja kobieta) do dzisiaj ze mnie szydzi :))
>
> sadyl

Jest mi z tego powodu niezwykle przykro, ale ten przepis sprawdzałem po
twoim wypadku (a może wpadce?) kikakrotnie i działa bez zarzutów.
pozdr.Alex
ps. Mam nadzieję, że w sezonie sprawdzisz jak ta i kilka innych potraw w
moim wykonaniu smakuje.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

przeczytalam o kucharzu
maszynki do makaronu i pierogów gdzie i jakie kupić
piekarnik
Re: Lasagne
Grzanki

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »