Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Lubczyk

Grupy

Szukaj w grupach

 

Lubczyk

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-05-22 10:53:41

Temat: Lubczyk
Od: "Beata M." <b...@k...umcs.lublin.pl> szukaj wiadomości tego autora

Ostatniej niedzieli stalam sie posiadaczka duzego peku lubczyka, jako,
ze znane mi sa jego moce czarowne chcialabym go jak najdluzej
zachowac;-) i tu moje pytanie, moze lekko infantylne, czy lubczyk mozna
zamrozic? Nadmieniam, ze czesc juz sie suszy, ale czy dobry bedzie
rozmrozony??
Bede wdzieczna za odpowiedz
Beata M.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-05-22 10:57:46

Temat: Re: Lubczyk
Od: "Grzesio Ostrowski" <e...@N...poczta.gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Beata M. <b...@k...umcs.lublin.pl> napisał(a):

> zachowac;-) i tu moje pytanie, moze lekko infantylne, czy lubczyk mozna
> zamrozic? Nadmieniam, ze czesc juz sie suszy, ale czy dobry bedzie
> rozmrozony??

Heja!
Bardzo dobrze się zachowuje zamrożony - i nic nie traci swoich "kochliwych"
właściwości. Mam jeszcze w zamrażarce trochę z poprzedniego toku - testowałem
niedawno na koleżankach z pracy [był w smalcu] - test wyszedł nadzwycaj
pozytywnie...
:-)))))

pozdr,
nudny grzesio

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-22 11:00:13

Temat: Re: Lubczyk
Od: Gosia Zaleska-Gajc <z...@h...pl> szukaj wiadomości tego autora

"Beata M." napisał(a):
>
> i tu moje pytanie, moze lekko infantylne, czy lubczyk mozna
> zamrozic?

Można mrozić :-).
--
Gosia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-22 14:47:28

Temat: Re: Lubczyk
Od: "Ana" <a...@e...com.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Grzesio Ostrowski" <e...@N...poczta.gazeta.pl>
napisał w wiadomości news:acftja$sj1$1@news.gazeta.pl...
>

>
> Heja!
> Bardzo dobrze się zachowuje zamrożony - i nic nie traci swoich
"kochliwych"
> właściwości. Mam jeszcze w zamrażarce trochę z poprzedniego toku -
testowałem
> niedawno na koleżankach z pracy [był w smalcu] - test wyszedł nadzwycaj
> pozytywnie...
> :-)))))

Hm, na WSZYSTKICH ????

> pozdr,
> nudny grzesio
>

Grzesiu, jestes coraz ciekawszy......
AniaK


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-22 15:10:59

Temat: Odp: Lubczyk
Od: "Cherokee gd" <c...@t...skasujCalyTenNapis.pl> szukaj wiadomości tego autora

> > i tu moje pytanie, moze lekko infantylne, czy lubczyk mozna
> > zamrozic?


Mozna mrozic, ale uwaga: jesli rozmrozi Ci sie choc troche, to potem nie
nadaje sie do niczego, bo jest jak podgniły.

Wniosek: popakuj mniejsze ilości w wiecej woreczków.

Też mam w lodówie:))))))))0

pozdrawiam

cherokee


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-22 15:34:00

Temat: Re: Lubczyk
Od: Gosia Zaleska-Gajc <z...@h...pl> szukaj wiadomości tego autora

Cherokee gd napisał(a):
>
> Wniosek: popakuj mniejsze ilości w wiecej woreczków.

Albo... w pojemniczki na lód! Z dodatkiem wody oczywiscie.
--
Gosia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-22 16:26:27

Temat: Re: Lubczyk
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net> szukaj wiadomości tego autora



Gosia Zaleska-Gajc wrote:
>
> Cherokee gd napisał(a):
> >
> > Wniosek: popakuj mniejsze ilości w wiecej woreczków.
>
> Albo... w pojemniczki na lód! Z dodatkiem wody oczywiscie.
> --
> Gosia


Mozna ten lubczyk posiekac, dodac do niego dobrej oliwy i wymieszac jak
paste. Te paste zawinac w plastikowa folie w dlugi waleczek, zamrozic.
Zamrozony waleczek pokroic w malutkie kostki, trzymac w woreczku w
zamrazalniku i dodawac do zup wedle smaku. Tak samo mozna robic "na
zapas" czosnek.
Magdalena Bassett
Kalifornia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-23 06:04:34

Temat: Re: Odp: Lubczyk
Od: "Beata M." <b...@k...umcs.lublin.pl> szukaj wiadomości tego autora

Cherokee gd napisał(a):

> > > i tu moje pytanie, moze lekko infantylne, czy lubczyk mozna
> > > zamrozic?
>
> Mozna mrozic, ale uwaga: jesli rozmrozi Ci sie choc troche, to potem nie
> nadaje sie do niczego, bo jest jak podgniły.
>
> Wniosek: popakuj mniejsze ilości w wiecej woreczków.

Tak wlasnie wczoraj zrobilam, posiekalam lubczyk i popakowalam w male
woreczki i juz sie mrozi na chwile kryzysowe;-), czyli na ewentualne
klotnie z lubym, bedzie jak znalazl;-).
Bardzo dziekuje Wszystkim za dobre rady
Beata M.



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-23 06:09:09

Temat: Re: Lubczyk
Od: "Beata M." <b...@k...umcs.lublin.pl> szukaj wiadomości tego autora

Magdalena Bassett napisał(a):

> Mozna ten lubczyk posiekac, dodac do niego dobrej oliwy i wymieszac jak
> paste.

Hm... nie znam sie na oliwach niestety, wiec osmielam sie zapytac dobrej
oliwy, to w tym przypadku jakiej? Bardzo mi sie podoba pomysl z
"przechowywaniem" w waleczkowo-pastowy sposob czosnku i chcialabym Twoj
pomysl wykorzystac, ale ta dobra oliwa....

Pozdrawiam
Beata M.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Bazylka dziwna troche
kolacja i obiadek
Wczoraj wymyślone i zrobione (truskawki)
Burito;
Pomóżcie - jakie ciasto zrobic na zbliżające się imieniny?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »