Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia MARYNA !!! GOTUJ PIEROGI !!!

Grupy

Szukaj w grupach

 

MARYNA !!! GOTUJ PIEROGI !!!

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 2


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2008-12-02 11:05:01

Temat: MARYNA !!! GOTUJ PIEROGI !!!
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Maryna, gotuj pierogi!
Kiedy ni mom mąki.
A Jasiek do miasta
Po mąkę do ciasta
Maryna, gotuj pierogi!!!

I drugiego nawet w grudniu jest wiosna!!!

A teraz przepis, co zrobić z czerstwym chlebem.

1 marchew
1 pietruszka
pół małej cebuli
łyżka masła
odrobina soli
odrobina pieprzu
Jak kto lubi - ząbek czosnku.
Nastawiamy warzywa na 1 litrze wody, gdy miękkie nalewamy na talerz lub do
miski wywarna pokrojone czy podrobione kawałki chleba, kładziemy na środek
łyżkę masła.

Taka zupę nazywają wodzianką, ja nazywam solinką, bo alaskany ją jadały, gdy
bił ich raj...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2008-12-02 15:28:13

Temat: Re: MARYNA !!! GOTUJ PIEROGI !!!
Od: "ĐËVILSÖN ! ŐŐŐ ! VV.VV !" <h...@s...org> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:gh358q$q1b$1@nemesis.news.neostrada.pl...
> Maryna, gotuj pierogi!
> Kiedy ni mom mąki.
> A Jasiek do miasta
> Po mąkę do ciasta
> Maryna, gotuj pierogi!!!
>
> I drugiego nawet w grudniu jest wiosna!!!
>
> A teraz przepis, co zrobić z czerstwym chlebem.
>
> 1 marchew
> 1 pietruszka
> pół małej cebuli
> łyżka masła
> odrobina soli
> odrobina pieprzu
> Jak kto lubi - ząbek czosnku.
> Nastawiamy warzywa na 1 litrze wody, gdy miękkie nalewamy na talerz lub do
> miski wywarna pokrojone czy podrobione kawałki chleba, kładziemy na środek
> łyżkę masła.
>
> Taka zupę nazywają wodzianką, ja nazywam solinką, bo alaskany ją jadały,
> gdy
> bił ich raj...
>
>
zmiense kodowanie z chebrajskiego napolskie




--
Posted Via Newsfeeds.com Premium Usenet Newsgroup Service
----------------------------------------------------
------
http://www.Newsfeeds.com

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Wywar do podlania kapusty na bigos
Przygotowanie długodojrzewających.
zakwas na barszcz
bazylia
Re: O: Tokina AT-X 280 PRO 28-80mm F2.8 (Nikon)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »