| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-02-16 19:56:00
Temat: Re: Maka gryczana (bylo) Re: Maka zytniaJa osobiście dodaję troszeczkę do ciasta na naleśniki ,pierogi ale wtedy nie
na słodko.
Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
news:a4mcrg$qei$1@quark.noos.net...
> "Irek" <i...@c...pl> a écrit dans le message news:
> 3...@c...pl...
> > Czesc wszystkim!
> >
> > Co mozna zrobic m razowej zytniej maki?
> > Jakis chleb albo pite?
> >
>
> To samo pytanie dotyczace maki gryczanej. Nabylam kilo... co mozna zrobic
?
>
> Ewcia
>
> --
> Niesz !
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-02-16 19:56:25
Temat: Maka gryczana (bylo) Re: Maka zytnia"Irek" <i...@c...pl> a écrit dans le message news:
3...@c...pl...
> Czesc wszystkim!
>
> Co mozna zrobic m razowej zytniej maki?
> Jakis chleb albo pite?
>
To samo pytanie dotyczace maki gryczanej. Nabylam kilo... co mozna zrobic ?
Ewcia
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-16 20:32:40
Temat: Maka zytniaCzesc wszystkim!
Co mozna zrobic m razowej zytniej maki?
Jakis chleb albo pite?
Pomocy!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-17 10:39:54
Temat: Re: Maka gryczana (bylo) Re: Maka zytniaZłote placki http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=2256
========
""Złote placki" ciszą sie wielką popularnoscia i zjadane są w dowolnych
ilościach :-))
Składniki:
ziemniaki (650g)
płatki owsiane (70g)
mąka grochowa (40g)
mąka 'zwykla' (80g)
sól - około plaskiej lyzeczki
nieco ponad 1/2 lyzeczki kurkumy
dwie marchewki
Przepis:
Do miksera wpadają ziemniaki (650g) płatki owsiane (70g), mąka grochowa
(40g) mąka 'zwykla' (80g) soli conieco (około plaskiej lyzeczki) i nieco
ponad 1/2 lyzeczki kurkumy. wszystko zmiksowane na jednolita mase i bęc na
patelnię. smażone na srednim ogniu.
a jeszcze dwie marchewki i w zależności od posiadanego sprzetu: tarcie
ziemiakow i marchwi musisz zrobic wczesniej
Nadesłał(a): AndYrzej , dnia: 2001-11-20
Przepis własny autora.
naleśnik http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=678
"Asia uwielbia :-) 1 raz na 1.5 roczku"
Proporcje podane dla 3 osób.
Składniki:
mąka razowa - 150g
mąka pszenna - 150g
maka grochowa - ok 30g
sól - wedle uznania
woda duzo (około 3 szklanki)
Przepis:
Groch zmielic na mąkę
Pszenicę zmielić na mąkę,
dodać mąkę pszenną i sól (pół łyżeczki)
zmiksować z wodą tak aby było bardzo płynne
rozgrzać patelnię , mało oleju
Wskazówki i uwagi:
konsystencja - jak słaba śmietana
robimy duże prawie na cała patelnię,
i średnio grube
Nadesłał(a): Andy , dnia: 2000-09-21
Przepis własny autora.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-17 10:42:00
Temat: Re: Maka zytnia
www.puszkkka.vege.pl - buleczki, razowce, zury, chlodniki, chleby,
nalesniki, pierniki, zupy. razem 16 przepisow
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |