| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-09-10 08:09:13
Temat: MalagaMam dla Was wyprobowana Malage:
Skorka cytryny (troche)
ok. 30 dag migdalow bez skorki
ok. 30 dag orzechow bez skorki
ok 30 dag rodzynkek
ok 30 dag suszonych morele
ok 20 dag suszonych sliwkek (bez pestek)
ok. 30 dag daktyli
5 fig
3 zoltka (żółtka)
ok. 0.3 szklanki mleka
0.75 szklanki cukru (opcjonalnie, jak kto lubi )
0.5 l koniaku
Wszystkie bakalie oprocz rodzynek drobno pokroic. Zoltka utrzec z cukrem na
puch, dodac troche mleka (tylko do konsystencji rzadkiej smietany). Polaczyc
wszytsko i zalac koniakiem.
Musi poatac ok 1.5 miesiaca. Im dluzej tym smak jest lepszy. Po odstaniu
mozna bakalie odcedzic i wykorzystac np do ciasta. Moja kolezanka lubi
wyjadac bakalie z kieliczka lyzeczka :-))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |