Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Malaga

Grupy

Szukaj w grupach

 

Malaga

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-09-10 08:09:13

Temat: Malaga
Od: "Ula Dobies" <u...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Mam dla Was wyprobowana Malage:

Skorka cytryny (troche)
ok. 30 dag migdalow bez skorki
ok. 30 dag orzechow bez skorki
ok 30 dag rodzynkek
ok 30 dag suszonych morele
ok 20 dag suszonych sliwkek (bez pestek)
ok. 30 dag daktyli
5 fig
3 zoltka (żółtka)
ok. 0.3 szklanki mleka
0.75 szklanki cukru (opcjonalnie, jak kto lubi )
0.5 l koniaku

Wszystkie bakalie oprocz rodzynek drobno pokroic. Zoltka utrzec z cukrem na
puch, dodac troche mleka (tylko do konsystencji rzadkiej smietany). Polaczyc
wszytsko i zalac koniakiem.
Musi poatac ok 1.5 miesiaca. Im dluzej tym smak jest lepszy. Po odstaniu
mozna bakalie odcedzic i wykorzystac np do ciasta. Moja kolezanka lubi
wyjadac bakalie z kieliczka lyzeczka :-))


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Dziwni lokatorzy w mojej kuchni
Żurawina!!!
mialo byc leczo...
Latwe obieranie czosnku
Odp: czosnek??

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »