Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Małe, brązowe za szybką?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Małe, brązowe za szybką?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-09-09 13:09:34

Temat: Małe, brązowe za szybką?
Od: "Monika Sawicka" <m...@a...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Wiecie co to jest?
Mój murzynek. Piecze się od kwadransa :)))

pozdrawiam,
Monika (rządna słodkiego)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-09-09 13:43:41

Temat: Re: Małe, brązowe za szybką?
Od: "MechaGodzilla" <m...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Monika Sawicka" <m...@a...net.pl> napisał w wiadomości
news:9nfpnn$48q$1@okapi.ict.pwr.wroc.pl...
> Wiecie co to jest?
> Mój murzynek. Piecze się od kwadransa :)))
>
> pozdrawiam,
> Monika (rządna słodkiego)
>
a przepis???

Mechcia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-09 16:31:33

Temat: Odp: Małe, brązowe za szybką?
Od: "Monika Sawicka" <m...@a...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik MechaGodzilla <m...@n...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9nfrlb$kmi$...@n...tpi.pl...

> > Mój murzynek. Piecze się od kwadransa :)))
> a przepis???

Przepis jest tak prosty droga na Ostrołękę :)

W wysokim rondelku roztopiłam kostkę Kasi. Do tego 1 1/2 szklanki cukru,
trzy łyżki kakao, szklanka mleka i nieco zapachu śmietankowego. Zagotowało
się, mieszałam non stop aż zrobila sie gęsta polewa. Mozna z tego odlac z
pol szklanki na zaś, ale ja tego nie zrobilam. Jak troche przestygnie to
wystarczy wkitowac w to dwie szklanki maki wymieszanej z dwiema lyzkami
proszku do pieczenia, trzy cale jajka i mikserem na puch :)
Blacha keksówka - cienka i długa - wysmarowana tluszczem i wysypana mąką (bo
tartej bulki nie znalazlam w domu). Wylalam w to ciasto, posypalam tarta
gorzka czekolada i wstawilam do goracego piekarnika na trzy kwadranse. Na
ile stopni nagrzalam nie wiem, na 4 ustawilam :). Wyjelam pieknego,
pachnacego murzyna z roztopioną czekoladą na wierzchu. Gdybym odlała sobie
wczesniej masy na zaś - mialabym czym polac. Ja wole jednak białą firmy
Schxxxxxu (coby nie reklamowac). I wyrósł mi Poslki Bialy Murzyn, pyszny,
lekko wilgotny w srodku, cienki i dlugi. Polecam :)
Najchętniej od razu przystąpiłabym do konsumpcji, ale gorący moglby
zaszkodzic. Jak ostygł wciągnęłam ze smakiem; połowę na raz - caly by nie
wszedl :))))

Ok, ide juz stąd, bo zapomnę o czym pisalam.
Smacznego...........

Monika pozdrawia.....


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-09 17:03:24

Temat: Re: Małe, brązowe za szybką?
Od: "Kaliope" <k...@p...krakow.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "MechaGodzilla" <m...@n...pl> napisał w wiadomości
news:9nfrlb$kmi$1@news.tpi.pl...
> a przepis???
>

Hejka;-))))

To ja podam moj przepis na murzynka;-)

Kostka magraryny (250 g)
pol szklanki mleka
2 szklanki cukru
cukier waniliowy
4 lyzki kakao
2 szklanki maki
4 jaja
bakalie
2 lyzeczki proszku do piecznia.

Tluszcz rozpuscic z mlekiem, cukrem (cukru z reguly daje troche mniej) ,
cukrem waniliowym i dodac kakao, odlac pol filizanki na polewe. Dodac make z
proszkiem i zoltka, a nastepnie bialka ubite na piane i bakalie. Piec w
piekarniku ok. 45 min, z tych proporcji wychodza dwie piekne foremki
(dlugie, waskie).

Pozdrawiam,

Kaliope

PS, Mechcia sernik wyszedl calkiem, calkiem ;-))))))))))





--
Barbara Łączna
k...@p...krakow.pl
ICQ 73558372

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-09 18:08:52

Temat: Re: Małe, brązowe za szybką?
Od: "MechaGodzilla" <m...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Kaliope" <k...@p...krakow.pl> napisał w wiadomości
news:9ng7nn$69b$1@news.tpi.pl...
>
> Kaliope
>
> PS, Mechcia sernik wyszedl calkiem, calkiem ;-))))))))))
>


dobra, dobra. ktoś mi obiecał przepis na ten sernik...

wrrrrr
MechaGodzillucha


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-10 13:02:10

Temat: Re: Odp: Małe, brązowe za szybką?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

Wyjelam pieknego,
>pachnacego murzyna

nie mowi sie murzyna tylko Murzyna

Krysia
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-10 13:34:30

Temat: Odp: Odp: Małe, brązowe za szybką?
Od: "Monika Sawicka" <m...@a...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> w wiadomooci do
grup dyskusyjnych napisał:l...@4...com..
.
> Wyjelam pieknego,
> >pachnacego murzyna
>
> nie mowi sie murzyna tylko Murzyna

No tak...
Bardzo przepraszam...
Na drugi raz bede pamietac :)))

Monika (a Murzynek juz zjedzony)

/i zaraz mnie wszyscy posadza o kanibalizm, ech, co za zycie............/


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-10 15:22:54

Temat: Re: Odp: Odp: Małe, brązowe za szybką?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>> Wyjelam pieknego,
>> >pachnacego murzyna
>>
>> nie mowi sie murzyna tylko Murzyna
>
>No tak...
>Bardzo przepraszam...
>Na drugi raz bede pamietac :)))
>
>Monika (a Murzynek juz zjedzony)
>
>/i zaraz mnie wszyscy posadza o kanibalizm, ech, co za zycie............/
>

kanibalizm - smaczna rzecz - lubie dzieci, ale calego bym nie
dala rady zjesc, etc etc.

MOJ prywatny Murzyn, a wlasciwie Murzyn i Murzyniatko, bo mi sie
dwa mniejsze nieco ulegly, wlasnie stygna...jeden nie bardzo
chcial wylezc z blaszki, wiec poobgryzalam te farfocle i wychodzi
mi, ze mimo dodania 3 lyzek kakao plus - siup -reszty kakao z
puszeczki (malo bylo), dla mnie jest jeszcze za malo czekoladowe.
zaostawilam sobie troche na polewe z 1.etapu murzynskiego, wiec
otworze druga puszeczke i dosypie kakao do polewy. Do srodka
dodalam rozne takie co pod reka byly plus takie male bobki
czekoladowe (pasuja do chocolate chip cookies/muffins)

teraz oderwalam sie od patrzenia na stygnace ciasto na chwile

Krysia
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-10 16:24:52

Temat: Odp: Odp: Odp: Małe, brązowe za szybką?
Od: "Monika Sawicka" <m...@a...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> w wiadomooci do
grup dyskusyjnych

> teraz oderwalam sie od patrzenia na stygnace ciasto na chwile

A za mna juz Murzynek nie chodzi... Teraz mi sie marzy Napoleon(ka), ale nie
potrafie :(((

Pozdrawiam,
Monika (napelniona knedlami)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

o przeis na fasolowke prosze
Kombiwar - czy sa gdzies przepisy?
sos dresing do hamburgerow
Przegapiłem Makłowicza!!!
pieniadze dla mamy gandalfa - podsumowanie

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »