Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Masa do tortu czekoladowego - pytanie

Grupy

Szukaj w grupach

 

Masa do tortu czekoladowego - pytanie

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-03-23 18:29:57

Temat: Masa do tortu czekoladowego - pytanie
Od: "a." <aniulka03@@wp@@.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witajcie,

w najbliższy weekend chciałabym zrobic tort z masa czekoladowa, tylko
niebardzo wiem jak ja przyrzadzic. Zawsze robilam tort z lekką masą:
smietana + biala czekolada + wiórki kokosowe, a w drugiej czesci byl kajmak.
Teraz chciałabym zmienić masę na czekoladową, ale żeby byla rownie lekka jak
poprzednia.. i tu tkwi problem, czy zrobic ja z budyniu? czy moze ze
smietany tyle ze zamiast białej dodac gorzka czekolade? Moze macie jakies
pomysly, przepisy na dobry, lekki krem - bezmasłowy, bo obawiam sie że
cieżka masa i kajmak to juz bedzie za duzo ;)

Pozdrawiam
a.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Wafelki Koukou Roukou (kuku-ruku)
torcik
chlebek czosnkowy z maszyny i nie tylko :)
Prośba o instrukcję
deser

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »