| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-03-23 22:53:36
Temat: Re: Mazurki na stronie FAQ (OT)
Użytkownik "Bożena" <b...@s...pw.edu.pl> napisał w wiadomości
news:a7ivje$guu$1@sunsite.icm.edu.pl...
> > Pojawia się komunikat: "The requested URL /faq/pliki/style.css was not
> > found on this server."
> > --
> > Gosia
>
> Wiem. Sprawdzilam, ale pliki juz dawno zostaly podmienione, a w nowych nie
> uzywam zadnych stylow. Na razie sprawdzam.
>
> Bozenka z Wilna :o)
> ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
> ICQ 81838200 http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
> FAQ : http://bozena.samorzad.pw.edu.pl/faq/index.html
> Archiwum: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
> ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Melduje ze bez problemu weszlam,obejrzalam wszystkie mazurki, slinka mi
pociekla.
Pozdrawiam Ramzes-a.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-03-24 00:08:22
Temat: Re: Mazurki na stronie FAQ> Na szczęście własnie zrobiłam własny mięciutki mazurek, bo u mnie w domu nie
> lubi się desek zwanych mazurkami. Zaraz wklepię na stronę, jakby ktoś był
> zainteresowany - z dżemem i kajmakiem
Czy mogę nieśmiało wyrazić ogromne zainteresowanie? Czy to prosty przepis?
Dostałam zlecenie upieczenia takiego mazurka, żeby miał i dżem, i masę, a
zupełnie nie umiem. Do kuchni mam dwie lewe ręce, przynajmniej w porównaniu z
Wami... moim największym osišgnięciem w dziedzinie mazurków jest jak na razie
kwadratowy placek kruchego ciasta posmarowany czekoladowym kremem do pieczywa i
udekorowany połówkami migdałów i kaczuszkami z rzeczonego kruchego ciasta. Dżemu
nie udało mi się tam wetknšć nigdzie :o)
> mimo moich usilnych starań, nie widzę tych mazurków :-(
Uprzejmie donoszę, że w Netscape 4.75 wszystko widać jak należy!
Pozdrawiam,
Agnieszka
--
"If nothing else, I can always serve as a bad example"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-24 00:57:02
Temat: Re: Mazurki na stronie FAQ
Użytkownik "Bożena" <b...@s...pw.edu.pl> napisał w wiadomości
news:a7im2o$1e7$1@sunsite.icm.edu.pl...
> Poniewaz Swieta tuz tuz, dzisiejszej nocy na stronie FAQ
> http://bozena.samorzad.pw.edu.pl/faq/index.html
> powstal nowy swiateczny rozdzial: "Mazurki".
[ciach]
wszystko pięknie chodzi, strona bardzo ładna, dodałam ją do ulubionych.
pozdr
Ania
--
chcesz napisac na priv usuń no.spam z adresu
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-24 07:59:50
Temat: Re: Mazurki na stronie FAQ (OT)"Bożena" wrote:
>
> Wiem. Sprawdzilam, ale pliki juz dawno zostaly podmienione, a w nowych nie
> uzywam zadnych stylow. Na razie sprawdzam.
>
> Bozenka z Wilna :o)
No i już slicznie działa (zdradzisz, gdzie siedział błąd?) :-). A tak w
ogóle już wczoraj chciałam napisać, że odwaliłas kawał dobrej roboty!
Przepisy na mazurki mam zamiar wydrukować i upiec, pomimo że swięta
spędzamy "na wyjeździe" u moich rodziców :-).
--
Gosia
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
http://www.pity.pl - policzy za Ciebie podatek!!! Za darmo!!!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-24 09:53:05
Temat: Re: Mazurki na stronie FAQ
Użytkownik Wkn <w...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:a7isqg$fbq$...@n...tpi.pl...
>
> >
> Bożenko, ale ja tam oczywiście byłam, aż taki głupol nie jestem, ale widze
> tam tylko jakiś kwas w dwóch wersjach.
> A w dziale linki stron grupy trzy kropki. O co chodzi?
>
> Dorota
>
>
już sobie poradziłam i obejrzałąm wszystko :)
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-24 09:55:58
Temat: Re: Mazurki na stronie FAQ
Użytkownik Ness <n...@h...com> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@h...com...
> > Na szczęście własnie zrobiłam własny mięciutki mazurek, bo u mnie w domu
nie
> > lubi się desek zwanych mazurkami. Zaraz wklepię na stronę, jakby ktoś
był
> > zainteresowany - z dżemem i kajmakiem
>
> Czy mogę nieśmiało wyrazić ogromne zainteresowanie? Czy to prosty przepis?
>
> Dostałam zlecenie upieczenia takiego mazurka, żeby miał i dżem, i masę, a
> zupełnie nie umiem. Do kuchni mam dwie lewe ręce, przynajmniej w
porównaniu z
> Wami... moim największym osiągnięciem w dziedzinie mazurków jest jak na
razie
> kwadratowy placek kruchego ciasta posmarowany czekoladowym kremem do
pieczywa i
> udekorowany połówkami migdałów i kaczuszkami z rzeczonego kruchego ciasta.
Dżemu
> nie udało mi się tam wetknąć nigdzie :o)
>
to bardzo prosty przepis, a mój mąż, który tak sobie ceni ,azurki
powiedział, z pełną gębą słodkości, że dobre i wieziemy do rodziców i mam
wklepać na stronę :-)
Ciasto łatwe jak piorun, na to dżem, a na to masa z gotowanej puszki mleka
słodzonego. Pozwolisz, że najpierw wklepię na stronę, żeby dwa razy się nie
wysilać i zaraz wkleję, dobrze? Nawet robiłam zdjęcie już ładnie
ozdobionego, ale kajmak się za bardzo świecił i na zdjęciu niewiele było
widać, więc zrezygnowałam. A mazurek polecam, bo nie wyszedł dechowaty.
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-24 12:11:32
Temat: Re: Mazurki na stronie FAQ
Użytkownik Wkn <w...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:a7k7rv$2of$...@n...tpi.pl...
>
> >
> > Czy mogę nieśmiało wyrazić ogromne zainteresowanie? Czy to prosty
przepis?
> >
no to proszę bardzo, oto mazurek:
Ciasto:
400 g mąki krupczatki
100 g cukru
250 g Kasi albo masła
4 żółtka
4 łyżki mleka
płaściutka łyżeczka proszku do pieczenia
kilka kropli aromatu waniliowego
Na górę:
puszka słodzonego mleka skondensowanego
pół słoiczka dżemu śliwkowego
100 g orzechów włoskich
dowolne polewy i bakalie do dekoracji Najpierw należy przygotować karmel:
puszkę mleka włożyć do garnka z wodą, przykryć i gotować na malutkim ogniu
2,5 do 3 godzin. Wyjąć puszkę i odstawić, żeby nieco przestygła, bo otwarta
od razu obleje nas gorąca masą.
Kiedy już mamy karmel, można przygotować ciasto:
mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem i masłem posiekać w misce. Dodać
żółtka, mleko, aromat i szybko zagnieść, żeby ciasto nie zdążyło się ogrzać
od rąk i nie zaczęło kleić.
Ciastem wykleić średniej wielkości prostokątną blachę. Można zrobić dość
wysoki rancik (wtedy środek ciasta wypełnimy karmelem, a rant będzie
ozdobą), ale nie jest to konieczne. Spód włożyć do piekarnika i piec około
25 minut w 200 stopniach.
Upieczone ciasto delikatnie przełożyć na deskę, posmarować cienką warstwą
dżemu (nie musi koniecznie być śliwkowy, ale najlepiej jakiś lekko kwaśny),
posypać posiekanymi orzechami włoskimi i w końcu rozprowadzić róną warstwę
karmelu.
Mazurek dowolnie ozdobić kolorową polewą, bakaliami, orzechami albo owocami
kandyzowanymi.
I to wszystko, zjadać ze smakiem. A jest naprawdę niezły, bo spód wychodzi
dość miękki, co pasuje do karmelu. Taki mazurek powinien szybko zniknąć.
pozdrawiam
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-24 12:35:26
Temat: Re: Mazurki na stronie FAQ
Wkn wrote:
> no to proszę bardzo, oto mazurek:
Dzięki serdeczne za przepis -- chyba nawet ja sobie z nim poradzę... :o)
W bojowym nastroju wyruszam do sklepu po produkty!
Pozdrawiam,
Agnieszka
--
"If nothing else, I can always serve as a bad example"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-28 21:30:24
Temat: Re: Mazurki na stronie FAQ
Użytkownik "Bożena" <b...@s...pw.edu.pl> napisał w wiadomości
news:a7im2o$1e7$1@sunsite.icm.edu.pl...
> Poniewaz Swieta tuz tuz, dzisiejszej nocy na stronie FAQ
> http://bozena.samorzad.pw.edu.pl/faq/index.html
> powstal nowy swiateczny rozdzial: "Mazurki". Nawet nie myslalam, ze tyle
> tego mamy w archiwum.... Google wyszukaly mi ok. 200 watkow, niestety
dalam
> rade opracowac tylko 30. I w tym roku chyba nie zrobie mazurka. Zaprosi
> ktos?
To ja nieskromnie powiem,że na swojej stronie ,w dziale mniam-mniam
,umieściłem trzy przepisy na mazurki , które od lat robimy w naszej rodzinie
. Są pyszne . Czas przygotowania 1-2 godziny .
Przy okazji witam ;-))
--
pozdrawiam ja i moje muszlowce
----------------------------------------------------
J.Krzysztof Chiliński
j...@p...pl
j...@p...onet.pl
http://republika.pl/jkch1
Milanówek , a obok stolica państwa urzędników
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-04 10:41:15
Temat: Re: Mazurki na stronie FAQUżytkownik Too old... <j...@p...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:
> To ja nieskromnie powiem,że na swojej stronie ,w dziale mniam-mniam
> ,umieściłem trzy przepisy na mazurki , które od lat robimy w naszej rodzinie
> . Są pyszne . Czas przygotowania 1-2 godziny .
> Przy okazji witam ;-))
Witaj kolejny przybyszu z ogrodow ;-)
Bardzo chetnie skorzystam z jednego z Twoich przepisow na mazurki,
gdyz po swietach zostalo mi duzo bialek - bedzie okazja zrobic mazurek
na bialkach.
Pozdrawiam
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |