| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-11-19 20:09:17
Temat: Menu na przyjęciu imieninowym u Dziadka - pomóżcieGości 10 - 12; 3 pokolenia (8-12; 35-42; >=65). Dziadek ambitny (i pora
odróżnia od selera!); chciałby czymś błysnąć - byle nie wydaną na przyjęcie
kasą - smacznym i oryginalnym i przez siebie przyrządzonym. Przyjęcie w
typie raczej obiadowym.
Wspomóżcie proszę radą: co podać, ale z przepisami lub odesłaniem do źródeł.
Upraszam o przepisy raczej ilościowo-jakościowe (czego i ile) niż tylko
jakościowe (czego). Czas nagli: pozostało mi tylko kilka dni (termin to
sobota).
Z góry dziękuję.
Janusz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-11-19 20:39:58
Temat: Re: Menu na przyjęciu imieninowym u Dziadka - pomóżcieJanusz pisze:
> Gości 10 - 12; 3 pokolenia (8-12; 35-42; >=65). Dziadek ambitny (i pora
> odróżnia od selera!); chciałby czymś błysnąć - byle nie wydaną na
> przyjęcie kasą - smacznym i oryginalnym i przez siebie przyrządzonym.
> Przyjęcie w typie raczej obiadowym.
> Wspomóżcie proszę radą: co podać, ale z przepisami lub odesłaniem do
> źródeł. Upraszam o przepisy raczej ilościowo-jakościowe (czego i ile)
> niż tylko jakościowe (czego). Czas nagli: pozostało mi tylko kilka dni
> (termin to sobota).
Dla 8-12 zamawiasz pizzę;
dla 35-42 kupujesz gotowe uszka i barszcz krakusa;
dla siebie to co zwykle.
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-11-19 22:00:36
Temat: Re: Menu na przyjęciu imieninowym u Dziadka - pomóżcieJanusz wrote:
> Gości 10 - 12; 3 pokolenia (8-12; 35-42; >=65). Dziadek ambitny (i pora
> odróżnia od selera!); chciałby czymś błysnąć - byle nie wydaną na
> przyjęcie kasą - smacznym i oryginalnym i przez siebie przyrządzonym.
> Przyjęcie w typie raczej obiadowym.
> Wspomóżcie proszę radą: co podać, ale z przepisami lub odesłaniem do
> źródeł. Upraszam o przepisy raczej ilościowo-jakościowe (czego i ile)
> niż tylko jakościowe (czego). Czas nagli: pozostało mi tylko kilka dni
> (termin to sobota).
> Z góry dziękuję.
> Janusz
Moge podeslac kilka z moich przepisow, wybierz co chcesz:
Kawalki kurczaka w winie
Losos z pieczarkami
Zrazy wieprzowe z rodzynkami
Kawalki kurczaka z cynamonem
Schab spiralnie nadziewany grzybami
Platy piersi indyka (lub kurzej) w sosie cytrynowo-kaparowym
Zeberka w sosie azjatyckim
Ryba zapiekana z cebula i smietana
Piersi indyka z pesto i z serem
Kielbaski duszone z warzywami
Chili con carne
Fasolka zapiekana z jablkami i rodzynkami
Kawalki kurczaka w sosie Alfredo
Mozesz tez tak po amerykansku: pieczony indyk, nadzienie, sos, tluczone
ziemniaki z pieczonym czosnkiem, zapiekana fasolka, zurawiny, nadziewane
pieczarki, salata - jesli chcesz szczegolowe przepisy, to chetnie podesle.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-11-20 09:22:55
Temat: Re: Menu na przyjęciu imieninowym u Dziadka - pomóżcie
Użytkownik "Janusz" <j...@w...pl> napisał w wiadomości
news:fhsqgf$cep$1@news.supermedia.pl...
> kasą - smacznym i oryginalnym i przez siebie przyrządzonym. Przyjęcie w
> typie raczej obiadowym.
> Wspomóżcie proszę radą: co podać, ale z przepisami lub odesłaniem do
> źródeł.
A może żeberka w piwie i miodzie.
http://www.artzi.net/index.php?option=com_garyscookb
ook&Itemid=76&func=detail&id=4
pozdrawiam
--
Tomek
http://www.artzi.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-11-20 12:52:38
Temat: Re: Menu na przyjęciu imieninowym u Dziadka - pomóżcie
Użytkownik "Jerzy Nowak" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
news:fhss67$3p$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Dla 8-12 zamawiasz pizzę;
> dla 35-42 kupujesz gotowe uszka i barszcz krakusa;
> dla siebie to co zwykle.
> pozdr. Jerzy
Co wnosi ten post? śmieszny miał być? To nie był za bardzo...
Już nie mówiąc o tym że >65 pozostali głodni - nie załapałeś, że Janusz
pytał o przepisy dla dziadka, co wcale nie oznacza że sam jest tym
dziadkiem...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2007-11-20 15:49:43
Temat: Re: Menu na przyjęciu imieninowym u Dziadka - pomóżcie
Użytkownik "Tomek" <a...@a...net> napisał w wiadomości
news:fhu92k$cp0$1@atlantis.news.tpi.pl...
> A może żeberka w piwie i miodzie.
> http://www.artzi.net/index.php?option=com_garyscookb
ook&Itemid=76&func=detail&id=4
> pozdrawiam
> Tomek
> http://www.artzi.net
Ciekawe. Dzięki. Znalazłem też awokado z krewetkami, Twojego autorstwa. Też
mi się podoba. Ale połączenie tego....???? Nie ośmieszę się ?
Janusz (Dziadek)
PS Co do pizzy: chętnie dałbym smarkaczom po 2 dychy i adres pizzerii, byle
dalekiej. Ale.....
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2007-11-20 16:09:28
Temat: Re: Menu na przyjęciu imieninowym u Dziadka - pomóżcieJanusz pisze:
>> A może żeberka w piwie i miodzie.
>> http://www.artzi.net/index.php?option=com_garyscookb
ook&Itemid=76&func=detail&id=4
>>
>> pozdrawiam
>> Tomek
>> http://www.artzi.net
> Ciekawe. Dzięki. Znalazłem też awokado z krewetkami, Twojego autorstwa.
> Też mi się podoba. Ale połączenie tego....???? Nie ośmieszę się ?
No tysz cuś. Ośmieszę od razu.
Na pewno się nie ośmieszysz, zwolennicy kuchni tradycyjnej i
"egzotycznej" znajdą coś dla siebie. Dla każdego coś dobrego.
> PS Co do pizzy: chętnie dałbym smarkaczom po 2 dychy i adres pizzerii,
> byle dalekiej. Ale.....
Ale?
Może to niezły pomysł?
--
BBjk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2007-11-20 18:54:22
Temat: Re: Menu na przyjęciu imieninowym u Dziadka - pomóżcie> Ciekawe. Dzięki. Znalazłem też awokado z krewetkami, Twojego autorstwa.
> Też mi się podoba. Ale połączenie tego....???? Nie ośmieszę się ?
Co do połączenia to nie widzę problemu.
Avokado to przystawka, żeberka danie główne.
Jak sie nie chcesz bawić w kotety z fasoli to zawsze mogą być ziemniaki.
Z fasolą ważne są przyprawy, bo inaczej będzie mdłe.
pozdrawiam
--
Tomek
http://www.artzi.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2007-11-20 20:32:37
Temat: Re: Menu na przyjęciu imieninowym u Dziadka - pomóżcieOla pisze:
> Użytkownik "Jerzy Nowak" <0...@m...pl>
>> Dla 8-12 zamawiasz pizzę;
>> dla 35-42 kupujesz gotowe uszka i barszcz krakusa;
>> dla siebie to co zwykle.
> Co wnosi ten post? śmieszny miał być? To nie był za bardzo...
:-)
O czym świadczy nieznajomość upodobań kulinarnych zapraszanych gości (z
pewnością rodziny)?
> Już nie mówiąc o tym że >65 pozostali głodni - nie załapałeś, że Janusz
> pytał o przepisy dla dziadka, co wcale nie oznacza że sam jest tym
> dziadkiem...
Nie?
pozdr. Jerzy
--
Goście są częstowani tym czym chata bogata.
Moi ostatnio zostali poczęstowani smażonymi płotkami bo mieli na nie
chęć, nie zdążyliśmy zjeść ich wcześniej na obiad. Ręce pobrudzili ale
frajdę mieli bo nie jedli płotek z 15 lat.
To co miało być na przyjęcie okazało się drugorzędne.
;-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |