« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-04-20 08:38:07
Temat: Re: Nadzienie wytrawne
Użytkownik "Alek" <alek67@PRECZ_ZE_SPAMEM.poczta.onet.pl> napisał w
wiadomości news:d3u5ji$j2k$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Użytkownik "Margola" <m...@s...precz.kafeteria.pl> napisał w
> wiadomości news:d3u3el$7lh$1@nemesis.news.tpi.pl...
>>
>> Ja robiłam z:
>> - szpinakiem i fetą
>> - szpinakiem i ząbkiem czosnku
>> - mięsem mielonym doprawionym cebulą i pomidorami
>
> To mięso to chyba nie surowe? Jak dokładnie to robisz?
Smażę mięso z cebulą, dodaję pomidory i zioła prowansalskie, redukuję.
Pycha.
>
>> Zwinąć, zlepić i zrobić taki duży prostopadłościan z nadzieniem.
>
> Ja kombinuję w kierunku czegoś małego co można by sobie do piwa przekąsić.
> No chyba ze ten duży prostopadłościan potem w plasterki?
No tak mi się marzy właśnie.
Margola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-04-20 10:49:00
Temat: Re: Nadzienie wytrawne
Alek wrote:
> (...)Mam więc pytanie: czym można to
> nadziać. Macie jakieś sprawdzone przepisy na taki niesłodki farsz?
Robilam kiedys nadzienie z tunczyka z puszki (+ chyba jajka na twardo
posiekane + przyprawy do smaku). Wprawdzie nie do tych ciasteczek, a
serowych, no ale oba chyba podpadaja pod ciasto polfrancuskie i byly
calkiem niezle.
Maria
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-20 18:01:45
Temat: Re: Nadzienie wytrawnePewnego pięknego dnia, a był(a) to wtorek, 19 kwietnia 2005 10:21 użytkownik
bella, sącząc kawkę, wyklepał:
>
> Ser wymieszany z koncentratem pomidorowym (gotowym lub wlasnorecznie
> zrobionym) , jajkiem na twardo, koperkiem.
> Koncentrat powinien byc bardzo gesty, zeby farsz byl taki
> "niesrozwalający sie"
>
> Taki farsz daję do pierożków smażonych na tłuszczu (takich wigilinych:)
O, to jest ciekawe z tymi pierożkami. A ciasto pierożkowe jest takie jak na
zwykłe pierogi? A może pyzowe? A może jeszcze inne? Francuskie?
Krusz.
--
Kruszyna
#GG 3084947
"Primum non stresere..."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-21 08:05:21
Temat: Re: Nadzienie wytrawneUżytkownik Kruszyzna napisał:
> O, to jest ciekawe z tymi pierożkami. A ciasto pierożkowe jest takie jak na
> zwykłe pierogi? A może pyzowe? A może jeszcze inne? Francuskie?
Poniewż pierożki te robię tylko na wigilię (sporadycznie), to nie
pamiętam przepisu:)
Wieczorem poszukam i jutro napiszę.
--
pozdrawiam serdecznie b.
przy odpowiedzi usuń "usunto" z mojego adresu.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |