« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-02-13 15:40:17
Temat: Niebieski w kuchnieWitam
Od pewnego czasu nurtuje mnie pewien problem
Jak zabarwić potrawy w naturalny sposób na niebiesko
Wyjaśniam, ze problem ten wyniknął podczas przeglądani kuchni francuskiej o
tam było podane jak to pstrąga sprawić, żeby nabrał niebiańskich barw (w
szczegóły nie będę wchodził )
Własnie - jak to zrobić?
pozdr
Paweł eF
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-02-13 16:12:16
Temat: Re: Niebieski w kuchnie
> tam było podane jak to pstrąga sprawić, żeby nabrał niebiańskich barw (w
> szczegóły nie będę wchodził )
> Własnie - jak to zrobić?
>
> pozdr
>
> Paweł eF
> No to bez szczegółów;musisz sprawioną rybę sparzyć wrzącym octem.
Powodzenia - Ziuty
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-13 22:52:36
Temat: Re: Niebieski w kuchnie> Jak zabarwić potrawy w naturalny sposób na niebiesko
Polecam szafran suszony. Trzeba go zaparzyc i napar mozesz uzywac do
barwienia. Ale, swoja droga, smiesznie wyglada niebieskie jedzenie.
Pozdrawiam
P.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-14 10:27:25
Temat: Re: Niebieski w kuchnie
Użytkownik "Redaktor" <r...@g...pl> napisał w wiadomości
news:a4e1ch$qlm$1@news.tpi.pl...
> Witam
>
> Od pewnego czasu nurtuje mnie pewien problem
> Jak zabarwić potrawy w naturalny sposób na niebiesko
> Wyjaśniam, ze problem ten wyniknął podczas przeglądani kuchni francuskiej
o
> tam było podane jak to pstrąga sprawić, żeby nabrał niebiańskich barw (w
> szczegóły nie będę wchodził )
> Własnie - jak to zrobić?
Hmm... A będzie Ci takie niebieskie jedzenie smakowało?
Dla mnie jest coś nienaturalnego w niebieskim jedzeniu. Po prostu niebieskie
nie kojarzy mi się z jadalnym...
Może to od czasu, kiedy byłam pierwszy raz we Włoszech i zobaczyłam
niebieskie lody. Bardzo chciałam ich spróbować. Ten smak nazywał się po
ichniemu puffo. Brzmiało smakowicie, ale lody okazały się anyżkowe... ble...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-14 13:29:23
Temat: Re: Niebieski w kuchnie
>Hmm... A będzie Ci takie niebieskie jedzenie smakowało?
>Dla mnie jest coś nienaturalnego w niebieskim jedzeniu. Po prostu niebieskie
>nie kojarzy mi się z jadalnym...
>Może to od czasu, kiedy byłam pierwszy raz we Włoszech i zobaczyłam
>niebieskie lody. Bardzo chciałam ich spróbować. Ten smak nazywał się po
>ichniemu puffo. Brzmiało smakowicie, ale lody okazały się anyżkowe... ble...
juz na pewno pare razy pisalam, jak w Nigerii bylam na Blue
Party, na czyjes urodziny. Kto nie mial na sobie niebieskiego
czegos - ladowal w basenie z niebieska woda. chleb czosnkowy byl
niebieski, napoje i lod, salatka z niebieskimmajonezem,
desryniebieskie (tort, galaretka, bezy [moje] z niebieska bita
smietana[dalej moje], ale najgorzej rano, przy sprzataniu (par
ty bylo wieczorem, przy niebieskim oswietleniu) prezentowal sie
...mus z lososia...
smaku zadnego nie bylo niebieskiego
Krysia
P.S. O ile pamietam mialam niebieska sukienke i buty, o co u
mnienie trudno, takze samo mocny niebiesk imakijarz i wlosy, co
se nieco z rudym gryzlo ;))). Wykupilismy wtedy zaly zapas
niebieskiego barwnika do zywnosci w takim dziwnym sklepie
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-14 19:38:08
Temat: Re: Niebieski w kuchnie> > tam było podane jak to pstrąga sprawić, żeby nabrał niebiańskich barw (w
> > szczegóły nie będę wchodził )
> > Własnie - jak to zrobić?
> > Paweł eF
> No to bez szczegółów;musisz sprawioną rybę sparzyć wrzącym octem.
> Powodzenia - Ziuty
-------------------------
Pstraga mozna tez gotowac w wodzie z occtem, bedzie blekitny. Do lukrow i
innych takich jest niebieski barwnik, w Angli jest, wiem bo mi kolezanka
przysyla. Ziemniaki tez sa niebieskie, nazywaja sie blue kongo, wygladaja
obrzyliwie, smakuja jak normalne ziemniaki.
baska
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-15 10:06:40
Temat: Re: Niebieski w kuchnieCzyli natuarlnego sposobu
k:(((((
(oprócz barwników oczywiście)
co do nienaturalności - własn o to chodzi :))))
pozdr
Paweł eF
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-18 08:31:55
Temat: Re: Niebieski w kuchnie> > Jak zabarwić potrawy w naturalny sposób na niebiesko
>
> Polecam szafran suszony.
szafran na niebiesko???
z
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-18 09:17:24
Temat: Re: Niebieski w kuchnie
>> > Jak zabarwić potrawy w naturalny sposób na niebiesko
>>
>> Polecam szafran suszony.
>
>szafran na niebiesko???
>z
>
no bo wiesz, jak wyrzucisz te wstretne preciki to moze Ci
zostanie niebieski kolor...ti-hi-hi-hi
Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-18 12:29:51
Temat: Re: Niebieski w kuchnie
> > > Jak zabarwić potrawy w naturalny sposób na niebiesko
> >
> > Polecam szafran suszony.
>
> szafran na niebiesko???
> z
szafran to chyba na żółto ale ma pewną refleksję na ten temat
otóz ma okualry tzw. blue blockery - są żółt i wycinają z pola widzenia
kolor niebieski
może szafran (też żółty) wcina wszystko co niebieskie a jak się go zaparzy
to oddaje;)))) ?
co do niebieskiego - pozostaje tylko blue curaco
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |