| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-08-06 19:52:18
Temat: Niemiecka kuchniaJeśl ktoś posiada ciekawe przepisy niemieckiej kuchni to bardzo o nie
proszę.
Wie ktoś co to są Mafiny (nie wiem jak sie to pisze)? i jaki jest na to
przepis?
z góry dziękuje!!!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-08-08 16:35:40
Temat: Re: Niemiecka kuchnia/.../
> Wie ktoś co to są Mafiny (nie wiem jak sie to pisze)? i jaki
jest na to
> przepis?
> z góry dziękuje!!!
Jesli chodzi Ci o mufinki to polecam archiwum:
http://groups.google.com/groups?as_oq=mufiny%2C%20mu
ffiny%2C%20mufinki
&ie=UTF-8&oe=UTF-8&as_ugroup=pl.rec.kuchnia&lr=&hl=p
l
(link trzeba sklejic w jedna linijke)
Bozenka z Wilna ;o)
Warszawa - Wilno
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200 http://bozena.host.sk
www i FAQ grupy: http://kuchenna.host.sk/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-09 16:45:16
Temat: Re: Niemiecka kuchnia
> Jeśl ktoś posiada ciekawe przepisy niemieckiej kuchni to bardzo o nie
> proszę.
kuchni niemieckiej nie ma. Są tylko kuchnie regionalne: bawarska, szwabska,
palatyńska są dość słynne, poza tym w różnych regionach są też dobre
potrawy. Kuchnia berlińska nie należy do tych lepszych :-)
Waldek, lekko zmęczony po 7220 km samochodem w 3 tygodnie.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-09 17:34:25
Temat: Re: Niemiecka kuchniaOn Fri, 09 Aug 2002 18:45:16 +0200, waldemar z domu
<w...@t...de> wrote:
>
>
>> Je?l kto? posiada ciekawe przepisy niemieckiej kuchni to bardzo o nie
>> prosz?.
>
>kuchni niemieckiej nie ma. S? tylko kuchnie regionalne: bawarska, szwabska,
>palaty?ska s? do?? s?ynne, poza tym w ró?nych regionach s? te? dobre
>potrawy. Kuchnia berli?ska nie nale?y do tych lepszych :-)
>
>Waldek, lekko zm?czony po 7220 km samochodem w 3 tygodnie.
>
WALDEK!!!!!!!!!!!!!
To juz 3 tygodnie minely??? Matko.......jak bylo, siadaj i
opowiadaj, moze byc w odcinkach. Brak bylo Twojego wkladu tu, jak
zwykle
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-09 19:12:26
Temat: Odp: Niemiecka kuchnia
Użytkownik waldemar z domu <w...@t...de> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:aj0rgg$cpp$05$...@n...t-online.com...
>
>
> > Jeśl ktoś posiada ciekawe przepisy niemieckiej kuchni to bardzo o nie
> > proszę.
>
> kuchni niemieckiej nie ma. Są tylko kuchnie regionalne: bawarska,
szwabska,
> palatyńska są dość słynne, poza tym w różnych regionach są też dobre
> potrawy. Kuchnia berlińska nie należy do tych lepszych :-)
>
> Waldek, lekko zmęczony po 7220 km samochodem w 3 tygodnie.
>
> Jest tak jak i polska. Ale skoro nie wiesz jak ną prośbe odpowiedzieć
podaj przepisy z południowego zachodu Deutschland, oki??
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-09 19:51:58
Temat: Re: Odp: Niemiecka kuchnia
>> > Jeśl ktoś posiada ciekawe przepisy niemieckiej kuchni to bardzo o nie
>> > proszę.
>>
>> kuchni niemieckiej nie ma. Są tylko kuchnie regionalne: bawarska,
> szwabska,
>> palatyńska są dość słynne, poza tym w różnych regionach są też dobre
>> potrawy. Kuchnia berlińska nie należy do tych lepszych :-)
>>
>> Waldek, lekko zmęczony po 7220 km samochodem w 3 tygodnie.
>>
>> Jest tak jak i polska. Ale skoro nie wiesz jak ną prośbe odpowiedzieć
różni się bardziej, rozbicie dzielnicowe Niemiec skończyło się w 1871 roku
;-)
> podaj przepisy z południowego zachodu Deutschland, oki??
Spaetzle, to podstawa. W archiwum powinien być na to przepis. Jest to coś
pośredniego między lanymi kluskami a makaronem. Do tego zupa grzybowa. Albo
zapieczone serem i cebulką. Ten makaron jest do tego stopnia wszechobecny,
że jadłem już zupę kartoflaną ze spaetzle. No i oczywiście maultaschen,
czyli pierogi nadziewane masą mięsno-szpinakową (dość twardą) podawane jak
polskie pierogi z cebulką, w rosole lub zapiekane serem. Są jeszcze
Lauchkuchen, czyli coś pośredniego między pizzą a quiche lorraine (w końcu
Lotaryngia też była niemiecka przez pewien czas).
Co cię interesuje?
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-12 08:45:14
Temat: Odp: Odp: Niemiecka kuchnia
Użytkownik waldemar z domu <w...@t...de> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:aj16eh$3hr$03$...@n...t-online.com...
>
> >> > Jeśl ktoś posiada ciekawe przepisy niemieckiej kuchni to bardzo o nie
> >> > proszę.
> >>
> >> kuchni niemieckiej nie ma. Są tylko kuchnie regionalne: bawarska,
> > szwabska,
> >> palatyńska są dość słynne, poza tym w różnych regionach są też dobre
> >> potrawy. Kuchnia berlińska nie należy do tych lepszych :-)
> >>
> >> Waldek, lekko zmęczony po 7220 km samochodem w 3 tygodnie.
> >>
> >> Jest tak jak i polska. Ale skoro nie wiesz jak ną prośbe odpowiedzieć
> różni się bardziej, rozbicie dzielnicowe Niemiec skończyło się w 1871 roku
> ;-)
>
> > podaj przepisy z południowego zachodu Deutschland, oki??
>
> Spaetzle, to podstawa. W archiwum powinien być na to przepis. Jest to coś
> pośredniego między lanymi kluskami a makaronem. Do tego zupa grzybowa.
Albo
> zapieczone serem i cebulką. Ten makaron jest do tego stopnia wszechobecny,
> że jadłem już zupę kartoflaną ze spaetzle. No i oczywiście maultaschen,
> czyli pierogi nadziewane masą mięsno-szpinakową (dość twardą) podawane jak
> polskie pierogi z cebulką, w rosole lub zapiekane serem. Są jeszcze
> Lauchkuchen, czyli coś pośredniego między pizzą a quiche lorraine (w końcu
> Lotaryngia też była niemiecka przez pewien czas).
>
> Co cię interesuje?
>
> Waldek
A może znasz pszepis na Muffiny ?? Jeśli nie to podaj pszepis na co chcesz
byle było dobre i nie było zupą. Dzięki
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-12 08:46:47
Temat: Odp: Odp: Niemiecka kuchnia
Użytkownik waldemar z domu <w...@t...de> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:aj16eh$3hr$03$...@n...t-online.com...
>
> >> > Jeśl ktoś posiada ciekawe przepisy niemieckiej kuchni to bardzo o nie
> >> > proszę.
> >>
> >> kuchni niemieckiej nie ma. Są tylko kuchnie regionalne: bawarska,
> > szwabska,
> >> palatyńska są dość słynne, poza tym w różnych regionach są też dobre
> >> potrawy. Kuchnia berlińska nie należy do tych lepszych :-)
> >>
> >> Waldek, lekko zmęczony po 7220 km samochodem w 3 tygodnie.
> >>
> >> Jest tak jak i polska. Ale skoro nie wiesz jak ną prośbe odpowiedzieć
> różni się bardziej, rozbicie dzielnicowe Niemiec skończyło się w 1871 roku
> ;-)
>
> > podaj przepisy z południowego zachodu Deutschland, oki??
>
> Spaetzle, to podstawa. W archiwum powinien być na to przepis. Jest to coś
> pośredniego między lanymi kluskami a makaronem. Do tego zupa grzybowa.
Albo
> zapieczone serem i cebulką. Ten makaron jest do tego stopnia wszechobecny,
> że jadłem już zupę kartoflaną ze spaetzle. No i oczywiście maultaschen,
> czyli pierogi nadziewane masą mięsno-szpinakową (dość twardą) podawane jak
> polskie pierogi z cebulką, w rosole lub zapiekane serem. Są jeszcze
> Lauchkuchen, czyli coś pośredniego między pizzą a quiche lorraine (w końcu
> Lotaryngia też była niemiecka przez pewien czas).
>
> Co cię interesuje?
>
> Waldek
to wyżej to ja napisłam tylko ktoś mi zmienił imie , cze
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |