| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-11-05 14:38:23
Temat: Re: [OT?] Pytanie o TVN-StylePewnego pięknego dnia, a był(a) to sobota, 5 listopada 2005 15:20 użytkownik
Lia, sącząc kawkę, wyklepał:
> No so Ty. Akcent ma pięknie, rasowo brytyjski.
Idę się schować :)
Krusz.
--
Kruszyna
#GG 3084947
"Primum non stresere..."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-11-05 14:39:25
Temat: Re: [OT?] Pytanie o TVN-StyleDnia 2005-11-05 15:38:23 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *Kruszyzna* skreślił te oto słowa:
>> No so Ty. Akcent ma pięknie, rasowo brytyjski.
>
> Idę się schować :)
Lepiej idź się ponapawać, bo od dziś nowy odcinek :)
--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154 JID i...@j...org
*psy mają właścicieli, koty mają służących*
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-11-05 14:45:49
Temat: Re: [OT?] Pytanie o TVN-StylePewnego pięknego dnia, a był(a) to sobota, 5 listopada 2005 14:17 użytkownik
Zazula, sącząc kawkę, wyklepał:
> Co do linkow to jeszcze znalazlam
> http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=73952&pag
e=1&pp=50
>
Wow! Dzięki :)
Krusz.
--
Kruszyna
#GG 3084947
"Primum non stresere..."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-11-05 14:47:02
Temat: Re: [OT?] Pytanie o TVN-StylePewnego pięknego dnia, a był(a) to sobota, 5 listopada 2005 15:30 użytkownik
Theli, sącząc kawkę, wyklepał:
> Ale angielska z pochodzenia :) Brytyjski akcent jest nie do podrobienia
> i w sobie ,,cos'', nie to co bulgoczacy amerykanski :)
Kumam :)
Krusz.
ciągle pod stołem
--
Kruszyna
#GG 3084947
"Primum non stresere..."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-11-05 15:33:25
Temat: Re: [OT?] Pytanie o TVN-StyleUżytkownik "zakręcona" <z...@w...pl> napisał w wiadomości
news:dkdg7r$8ui$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Co Wy wszystkie takie zapatrzone w tego faceta z Musisz to mieć?
lubie jego ciety jezyk i bezkompromisowosc. rozwiazania ciuchowe nie zawsze
nie sie podobaja.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-11-06 19:05:45
Temat: Re: [OT?] Pytanie o TVN-Style
Użytkownik "Nixe" <n...@f...peel> napisał w wiadomości
news:dkifdk$31eq$1@news.mm.pl...
>W wiadomości <news:1slp5a32b9xt0$.dlg@iska.from.poznan>
> Lia <L...@p...onet.pl> pisze:
>
>> No więc to mandarynkowe jest szalenie proste i szybkie.
>
> Tam jest napisane:
> "Po namoczeniu wrzucić mandarynki do miksera i zmiksować na gładką masę
> [ Nigella proponuje zmiksowanie razem z pestkami ]"
> Nie bardzo rozumiem, jak mam to rozumieć ;-)
> Moczy się całe mandarynki (w wodzie? na jak długo?) czy obrane? Wiem, że
> pytanie może być głupawe, ale skoro Nigella proponuje miksowanie z
> pestkami, to nie zdziwiłoby mnie, gdyby skórki też należało pozostawić
> ;-)
>
One miały być UGOTOWANE!!! W całości, ze skórą i dobrodziejstwem inwentarza
;)
Pestki radzę wyciągnąć - niestety czuć je potem pod zębami.
--
pozdrawiam, Lesława Ignaszewska
Kłamstwo może rodzić kwiaty, ale nigdy owoce
(Chińskie)
http://leslawa-ignaszewska.com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-11-07 10:55:16
Temat: Re: [OT?] Pytanie o TVN-StyleZazula wrote:
>
> Juz sobie skopiowalam wszystkie przepisy podane w watku i wydrukowalam. Sama
> mimo, ze z racji wieku powinnam smigac w kuchni, nic nie potrafie i az mam
> ochote czegos sie nauczyc. Ostatnio tez chodza za mna muffiny tylko foremke
> musze kupic.
muffiny to genialna rzecz! kup te foremke czym predzej :)
-- kasica, muffinmaniaczka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-11-07 10:58:03
Temat: Re: [OT?] Pytanie o TVN-StyleLia wrote:
>
> Mandarynki się gotuje (z tego co pamietam, a jestem tego pewne na 98%). Jak
> się ugotuje to się odciska je z wody. Nigella nakłuwała lekko paznokciem
> skórkę i odciskała delikatnie. I miksuje się je w całości. Ze skórką. Z
> pestkami.
na Jowisza.
dajcie ten przepis!!! :)
-- kasica, zasliniona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-11-07 12:24:57
Temat: Re: [OT?] Pytanie o TVN-StyleDnia 2005-11-07 11:58:03 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *Katarzyna Kulpa* skreślił te oto słowa:
> na Jowisza.
> dajcie ten przepis!!! :)
>
> -- kasica, zasliniona
Podaję to co podnao na wizażu, z moimi poprawkami.
Przepis na ciasto mandarynkowe
Potrzebne składniki :
* 4 mandarynki [ lub trzy pomarańcze ]
* 25 dkg migdałów - mielone!!!
* 25 dkg cukru
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* 6 jajek
Wykonanie :
Po ugotowaniu wrzucić mandarynki (odsączone z wody) do miksera i zmiksować
na gładką masę. Potem wrzucić wszystkie składniki w/w i tę całość porządnie
razem zmiksować . Tortownicę o średnicy 20 cm wysmarować masłem , wyłożyć
dno pergaminem . Na 1 godzinę włożyć do piekarnika o temperaturze 190
stopni . Po wyjęciu ciasta z piekarnika , najlepiej zostawić je na noc ,
potem odkleić . To ciasto jest dość wilgotne .
Z tym zostawianiem ciasta na noc jest tak, że Nigella je w nocy piekła ;)
Chodzi o to, zeby ciasto wystygło i ładnie odeszło od formy.
--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154 JID i...@j...org
*psy mają właścicieli, koty mają służących*
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-11-07 12:26:31
Temat: Re: [OT?] Pytanie o TVN-Style
Użytkownik "Katarzyna Kulpa" <k...@h...pl> napisał w wiadomości
news:dknbvq$8bh$4@inews.gazeta.pl...
> Lia wrote:
>>
>> Mandarynki się gotuje (z tego co pamietam, a jestem tego pewne na 98%).
>> Jak
>> się ugotuje to się odciska je z wody. Nigella nakłuwała lekko paznokciem
>> skórkę i odciskała delikatnie. I miksuje się je w całości. Ze skórką. Z
>> pestkami.
>
> na Jowisza.
> dajcie ten przepis!!! :)
Gotujesz w wodzie 4 mandarynki (całe) do miękkości, miksujesz w malakserze
(całe ale odciśnięte) dodajesz 25 deko mielonych migdałów, 22 deko cukru, 6
jajek, łyżeczkę proszku do pieczenia, wylewasz do blaszki (średnica 20 cm)
wyłożonej pergaminem i wysmarowanej masłem, pieczesz godzinę w 190
stopniach.
--
pozdrawiam, Lesława Ignaszewska
Dziewczyna, która skończyła 16 lat,
nie powinna w dzisiejszych czasach
chwalić się cnotą, bo uznają ją za nienormalną.
(Elizabeth Taylor)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |