| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-08-22 20:50:42
Temat: Dlaczego trzeba rozmrazac mieso?Kochani :-)
Nudzi mi sie i dlatego wpadlo mi do glowy-byc moze-
glupie pytanie.
Dlaczego najpierw wyjete z zamrazalki mieso musze
odmrozic a potem ugotowac na nim zupe?
Albo zanim wrzuce na patelnie?
Jezeli nikt nie odpisze-nie obraze sie.
Moje pytanie jest tendencujne ;-)
Pozdrawiam serdecznie
Iwonka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-08-22 22:59:42
Temat: Re: Dlaczego trzeba rozmrazac mieso?
Użytkownik "Iwonka" <b...@i...pl> napisał w wiadomości
news:2611-1030049429@as1-65.swietochlowice.dialup.in
etia.pl...
> Kochani :-)
> Nudzi mi sie i dlatego wpadlo mi do glowy-byc moze-
> glupie pytanie.
> Dlaczego najpierw wyjete z zamrazalki mieso musze
> odmrozic a potem ugotowac na nim zupe?
Pocieszę cię, że ja nie rozmrażam mięsa przed gotowaniem zupy - wyciągam z
zamrażarki zamrożone na kość, wrzucam do wody, stawiam na gaz i pozwalam by
się tak samo traktowało....
--
Claris /ona/ z Wrocławia
c...@w...pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-23 04:37:13
Temat: Odp: Dlaczego trzeba rozmrazac mieso?Zamrozone mięso + patelnia = kuchnia do gruntownego mycia
cherokee
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-23 05:24:44
Temat: Re: Dlaczego trzeba rozmrazac mieso?
> Zamrozone mięso + patelnia = kuchnia do gruntownego mycia
>
> cherokee
niekoniecznie, zawsze mozna uzyc pokrywki ale nie o to chodzi :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-23 07:35:00
Temat: Re: Dlaczego trzeba rozmrazac mieso?Użytkownik "Iwonka" <b...@i...pl> napisał w wiadomości
news:2611-1030049429@as1-65.swietochlowice.dialup.in
etia.pl...
> Kochani :-)
> Nudzi mi sie i dlatego wpadlo mi do glowy-byc moze-
> glupie pytanie.
> Dlaczego najpierw wyjete z zamrazalki mieso musze
> odmrozic a potem ugotowac na nim zupe?
> Albo zanim wrzuce na patelnie?
> Jezeli nikt nie odpisze-nie obraze sie.
> Moje pytanie jest tendencujne ;-)
> Pozdrawiam serdecznie
> Iwonka
>
Do gotowania nie musisz, potrwa dluzej, ale ok. Do smazenia musisz - zabawa
polega n atym, aby przes stosunkowo krotki czas ostro przypiec zewnatrz,
kiedy srodek bedzie jeszcze surowy lub medium (w z aleznosci od gustu). Na
zamrozonym miesie nie da sie tego zrobic. Inne techniki (bp. smazenie w
glebszym tluszczu, grill) tez wymagaja rozmrozenia, bo albo mieso trzeba
spalic, aby takze w srodku sie ogrzalo, albo - jak dasz niska temperature -
bedzie gumowate.
V.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |