« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-02-23 00:29:40
Temat: MM:mleko w proszkuOd kiedy jestem na diecie MM, gdy mam ochotę na słodycze jem sobie na sucho
mleko odtłuszczone w proszku. Przy czym czasami zjadam całkiem sporo
kilkanaście łyżeczek. Wiem że takie mleko ma strasznie dużo kalorii , ale
wydaje mi się , że chyba w książce "Jeść, aby schudnąć" pisało coś , że
można pić mleko odtłuszczone w proszku. Ale może nie powinnam jeść go na
sucho , jak myślicie???
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2003-02-24 12:19:47
Temat: Re: MM:mleko w proszku
Użytkownik "Edytka22" <f...@o...pl> napisał w wiadomości
news:b394ai$8sf$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Od kiedy jestem na diecie MM, gdy mam ochotę na słodycze jem sobie na
sucho
> mleko odtłuszczone w proszku. Przy czym czasami zjadam całkiem sporo
> kilkanaście łyżeczek. Wiem że takie mleko ma strasznie dużo kalorii , ale
> wydaje mi się , że chyba w książce "Jeść, aby schudnąć" pisało coś , że
> można pić mleko odtłuszczone w proszku. Ale może nie powinnam jeść go na
> sucho , jak myślicie???
Mozna pic,ale rozpuszczone w wodzie,jako po prostu napoj.Mysle,ze
niepotrzebnie zjadasz sporo laktozy....W razie glodu zjedz sobie suszona
morele,albo jogurt bez cukru i tluszczu.Albo kabanosa. Pozdrawiam Hafsa
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2003-02-24 13:13:49
Temat: Odp: MM:mleko w proszku
> Mozna pic,ale rozpuszczone w wodzie,jako po prostu napoj.Mysle,ze
> niepotrzebnie zjadasz sporo laktozy....W razie glodu zjedz sobie suszona
> morele,albo jogurt bez cukru i tluszczu.Albo kabanosa. Pozdrawiam Hafsa
a czy taki jogurt bez tłuszczu to nie jest produkt wysoo przetworzony a
kabanos to nie wędlina naszpikowana chemią?
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2003-02-24 13:39:29
Temat: Re: MM:mleko w proszku
Użytkownik "Justyna" <j...@g...pl> napisał w wiadomości
news:b3d5oo$dac$1@inews.gazeta.pl...
>
> > Mozna pic,ale rozpuszczone w wodzie,jako po prostu napoj.Mysle,ze
> > niepotrzebnie zjadasz sporo laktozy....W razie glodu zjedz sobie suszona
> > morele,albo jogurt bez cukru i tluszczu.Albo kabanosa. Pozdrawiam Hafsa
>
> a czy taki jogurt bez tłuszczu to nie jest produkt wysoo przetworzony
wydaje mi sie,ze mniej niz mleko w proszku.Zreszta jogurt mozesz zrobic
sobie sama w domu,jesli nie chcesz kupionego.Kabanosa tez jesc nie
musisz,ugotuj piers z kurczaka....Zreszta to moje propozycje.Nie musisz z
nich korzystac.Pozdrawiam Hafsa
a
> kabanos to nie wędlina naszpikowana chemią?
>
>
>
> --
> Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2003-02-24 13:53:07
Temat: Re: MM:mleko w proszku
> Zreszta jogurt mozesz zrobic
> sobie sama w domu,jesli nie chcesz kupionego.
Jak można zrobic jogurt w domu?
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2003-02-24 14:03:40
Temat: Re: MM:mleko w proszku <a...@b...pl> napisał(a) w wiadomości
news:5434.00000406.3e5a23c3@newsgate.onet.pl:
> Jak można zrobic jogurt w domu?
Za http://uczta.vege.pl/ :
DOMOWY JOGURT
2 litry mleka (najlepiej 3,2 proc. tłuszczu)
1/2 szkl. naturalnego jogurtu
Wybierz jak najświeższy gesty jogurt, w którego składzie nie ma żelatyny i
konserwantów.
Zagotuj mleko i schłódź je do temperatury ok. 45 st. C. Jeżeli nie masz
termometru, możesz sprawdzić to w prosty sposób: włóż do mleka palec na
około 10 sekund. Mleko powinno być bardzo ciepłe, ale nie parzyć. Zmieszaj
jogurt ze szklanką ciepłego mleka i wlej z powrotem do garnka. Wymieszaj,
przykryj pokrywką i odstaw w ciepłe miejsce.
Bakterie jogurtowe potrzebują kilka godzin w cieple i spokoju, aby się
rozmnożyć i zamienić mleko w jogurt. Postaraj się aby temperatura mleka w
tym czasie nie spadała. Owiń garnek ręcznikiem i postaw obok źródła
ciepła, ja stawiam go koło kaloloryfera. Nie ruszaj garnka.
Najwygodniej jest nastawiać jogurt na noc. Po ośmiu godzinach jogurt
powinien być gotowy. Trzymaj go w lodówce, aby nie skwaśniał. Jest dobry
przez cztery - pięć dni.
Następny jogurt możesz już robić korzystając z własnego zaczynu.
Do wszystkich dzisiejszych przepisów można używać również jogurtu kupnego.
--
Pozdrawiam, Seva. --> GG#788049 --> mail:w...@p...pl
[Moja strona] --> http://www.seva.sotiko.pl
[Moje aukcje] --> http://www.allegro.pl/mojastrona.php?id=103279
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2003-02-24 14:56:16
Temat: Odp: MM:mleko w proszku
> Bakterie jogurtowe potrzebują kilka godzin w cieple i spokoju, aby się
> rozmnożyć i zamienić mleko w jogurt. Postaraj się aby temperatura mleka w
> tym czasie nie spadała.
bardzo dobrze się do tego nadaje najmniejsza grzałka akwariowa
pozdrawiam justyna
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2003-02-24 15:12:26
Temat: Re: MM:mleko w proszku
Użytkownik "Justyna" <j...@g...pl> napisał w wiadomości
news:b3dbor$s3c$1@inews.gazeta.pl...
>
> > Bakterie jogurtowe potrzebują kilka godzin w cieple i spokoju, aby się
> > rozmnożyć i zamienić mleko w jogurt. Postaraj się aby temperatura mleka
w
> > tym czasie nie spadała.
>
> bardzo dobrze się do tego nadaje najmniejsza grzałka akwariowa
>
> pozdrawiam justyna
>
I ta grzalke wstawiasz do mleka czy do naczynia z woda w ktorym stoi
naczynie z mlekiem???Hafsa
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2003-02-24 15:14:20
Temat: Odp: MM:mleko w proszkuprosto do mleka
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2003-02-24 15:19:48
Temat: Re: Odp: MM:mleko w proszkuJustyna <j...@g...pl> napisał(a) w wiadomości
news:b3dbor$s3c$1@inews.gazeta.pl:
> bardzo dobrze się do tego nadaje najmniejsza grzałka akwariowa
Być może, ale mleko i tak trzeba najpierw zagotować.
--
Pozdrawiam, Seva. --> GG#788049 --> mail:w...@p...pl
[Moja strona] --> http://www.seva.sotiko.pl
[Moje aukcje] --> http://www.allegro.pl/mojastrona.php?id=103279
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |