Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia [OutCook] Nowy OutCook / zaproszenie do współpracy.

Grupy

Szukaj w grupach

 

[OutCook] Nowy OutCook / zaproszenie do współpracy.

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-02-11 22:30:58

Temat: [OutCook] Nowy OutCook / zaproszenie do współpracy.
Od: "Bartosz Malkowski" <b...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

Witam!

Biorąc pod uwagę dużą ilość błędów koncepcyjnych, które popełniłem w starym
OC, postanowiłem zaniechać stary projekt i rozpocząć nowy, typu _opensource_
pod nazwą OutCook Express 2.
Chciałbym zaprosić do współpracy programistów piszących w Delphi 6 / Kylix
(ja osobiście uzywam Delphi).
Projekt ten chciałbym prowadzić na serwerze sourceforge.net.
Wszystkich zainteresowanych proszę o kontakt!

Ogłaszam też mały koncert życzeń!
Wszyscy zainteresowani widzieli mojego, nierozwijanego już OutCook Expressa.
Wiecie co mógł, wiecie też czego nie mógł a czego oczekiwaliście. Dlatego,
proszę o Wasze uwagi, opinie, życzenia i wszelkie komentarze. Piszcie o
wszystkim: układ menu, skróty klawiszowe, możliwości, jakie dane chcecie
przechowywać.... Wszystko!

Pozdrawiam serdecznie!

--
<sig> <name> Bartosz Małkowski </name>
<email> b...@p...fm </email> </sig>

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-02-12 12:33:00

Temat: Re: [OutCook] Nowy OutCook / zaproszenie do współpracy.
Od: "Oses" <o...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Ogłaszam też mały koncert życzeń!
> Wszyscy zainteresowani widzieli mojego, nierozwijanego już OutCook
Expressa.
> Wiecie co mógł, wiecie też czego nie mógł a czego oczekiwaliście. Dlatego,
> proszę o Wasze uwagi, opinie, życzenia i wszelkie komentarze. Piszcie o
> wszystkim: układ menu, skróty klawiszowe, możliwości, jakie dane chcecie
> przechowywać.... Wszystko!
>
> Pozdrawiam serdecznie!
>
> --
Ciezko jest tworzyc cos od nowa a tym bardziej wymyslac jesli sie nie wie
czego mozna chciec :-). Koncept starego OutCook Expressa byl trafiony, menu
tez wydawalo sie intuicyjne. Sam pomysl ze slownikami i odmiana wyborny. I
format bazy XML tez byl super. (ciekawe jak sie zachowuja mechanizmy Delphi
przy pracy z tym formatem chodzi mi o predkosc wyszukiwania, sortowania
wielkich baz)
Moze jeszcze dla tych co nie wiedza w czym rzecz, zajrzyjcie na strone
http://outcook.info.koszalin.pl/ (lezy tam stara wersja) . Moglbym jeszcze
przytoczyc niezliczona liczbe linkow do programow angielskojezycznych (gdyby
ktos chcial :-).

Jak dla mnie a przede wszystkim mojej zony baza powinna zawierac
- nazwe przepisu
- skladniki
- kategorie i podkategorie
- instrukcje przepisu (sposob przyrzadzenia)
- czas przygotowania
- porcje
- opcjonalne zdjecie
- ocena (ulubione lub oflagowanie)
- mozna sie pokusic o kalorycznosc (sa jakies normy USD czy cos takiego,
moge poszukac)
- inne (łatwe-trudne)
- zrodlo przepisu (opcjonalnie)

narzedzia:
- wydruki (pojedynczy przepis, jak i ksiazeczka => z grupy przepisow)
- internet
- (wysylanie emailem do osoby lub na grupe)
- (aktualizacje bazy przez internet)
- przeliczanie porcji
- koniecznie slownik z odmiana przypadkow
- ewentualne sprawdzanie pisowni
- zaawansowe wyszukiwanie (stary modul byl elegancki)
- rozne szablony wygladu przepisu w glownym oknie (formatowanie html)

To tyle co mi sie nasunelo na pierwszy rzut.

Pozdrawiam
Darek G

Odnosnie Delphi to za malo mam wiedzy i praktyki ale mimo wszystko chcialbym
sie poprzygladac pracy nad projektem




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-12 23:07:15

Temat: Odp: [OutCook] Nowy OutCook / zaproszenie do współpracy.
Od: "stsal" <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

<ciach!>
> - mozna sie pokusic o kalorycznosc (sa jakies normy USD czy cos takiego,
> moge poszukac)
<ciach!>

Mogę pobawić się w wyliczanie kaloryczności + pozostałe składniki odżywcze.
Po Żywieniu Człowieka mam sporą wprawę ;)

Anka - stsal



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Pycha naleśniczk z kaszaniastym nadzieniem:-) [P]
ciasto z marchewka i orzeszkami
bezy?
pommes Los
Łosoś po mojemu, czy to nie profanacja?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »