« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-06-28 09:41:19
Temat: Re: fasolka szparagowaOn Thu, 28 Jun 2001 11:43:55 +0200, "kasiek"
<k...@w...ps.pl> wrote:
>od jakiegoś czasu już jest, choć niezbyt tania (przynajmniej w Szczecinie)
>kto ma pomysły na serwowanie w/w niech się dzieli.
>pozdrawiam
>kachna
>
swietna jest po prostu ugotowana al dente (= nieco chrupiaca) z
duzymi skwarkami z bekonu albo innej wedzonki. Wymieszac, zjesc,
wylizac talerz.
Krysia
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-06-28 09:43:55
Temat: fasolka szparagowaod jakiegoś czasu już jest, choć niezbyt tania (przynajmniej w Szczecinie)
kto ma pomysły na serwowanie w/w niech się dzieli.
pozdrawiam
kachna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-28 11:28:18
Temat: Odp: fasolka szparagowatak robie i jeszcze skrapiam przyprawa typu maggi
kachna
Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:hruljt8tn1vmlq3imil6k0lkbi0cjf6756@4ax.com...
> On Thu, 28 Jun 2001 11:43:55 +0200, "kasiek"
> <k...@w...ps.pl> wrote:
>
> >od jakiegoo czasu już jest, choć niezbyt tania (przynajmniej w
Szczecinie)
> >kto ma pomysły na serwowanie w/w niech się dzieli.
> >pozdrawiam
> >kachna
> >
>
> swietna jest po prostu ugotowana al dente (= nieco chrupiaca) z
> duzymi skwarkami z bekonu albo innej wedzonki. Wymieszac, zjesc,
> wylizac talerz.
>
> Krysia
> K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-28 11:41:00
Temat: Re: fasolka szparagowaOn Thu, 28 Jun 2001, Krysia Thompson wrote:
> swietna jest po prostu ugotowana al dente (= nieco chrupiaca) z
..tartą bułką przyrumienioną na maśle - można dodać trochę ziółek
prowansalskich
lub w postaci sosu z fasolką (beszamel, dużo śmietany) - mój przysmak z
dzieciństwa.
Mdana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-28 11:55:08
Temat: Re: fasolka szparagowaUgotowaną w całości fasolkę (kilka sztuk ) rzaem z żółtym sere zawinąc w
plaster szynki i następnie w plaser sera. Ułożyć w naczyniu żoroodpornym
wysmarowanym masłem i odrobinką wody. Można dodatkowo położyć ugotowany
kalafior, paprykę, pomidory, posypać przyprawami. Zapiec. Smacznego
ania
kasiek napisał(a) w wiadomości: <9heq81$l9a$1@zeus.man.szczecin.pl>...
>od jakiegoś czasu już jest, choć niezbyt tania (przynajmniej w Szczecinie)
>kto ma pomysły na serwowanie w/w niech się dzieli.
>pozdrawiam
>kachna
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-28 12:25:26
Temat: Re: fasolka szparagowaPrzyjechał PKS z tabliczką <9heq81$l9a$1@zeus.man.szczecin.pl>,
wysiedli ludzie, w tym "kasiek" <k...@w...ps.pl> i
usłyszeliśmy:
>od jakiego czasu już jest, choć niezbyt tania (przynajmniej w
>Szczecinie) kto ma pomysły na serwowanie w/w niech się dzieli.
ściągniety pomysł ugotowana (uparowana w oryginale) pokropiona
mieszanką sosu sojowego i oliwy zimno tłoczonej. je sie najlepiej
paluchamy.
--
wojmat <w...@v...pl>
http://puszKKKa.vege.pl
baza wegetariańskich przepisów dla każdego
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-28 22:34:33
Temat: Re: fasolka szparagowaOstatnio zjadlam z sosem jogurtowo-ziołowym, bo chciałam ominąć masełko
itepe żeby było niskokalorycznie:
kubeczek jogurtu naturalnego, posiekane koperek, pietruszka, szczypiorek,
zgnieciony ząbek młodego czosnku, trochę octu winnego, sól, pieprz. Aha, do
gotowania fasolki prócz soli dodaj koniecznie łyżkę cukru!
Agata Solon, naturalna
Użytkownik kasiek <k...@w...ps.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9heq81$l9a$...@z...man.szczecin.pl...
> od jakiegoś czasu już jest, choć niezbyt tania (przynajmniej w Szczecinie)
> kto ma pomysły na serwowanie w/w niech się dzieli.
> pozdrawiam
> kachna
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-29 07:34:23
Temat: Re: fasolka szparagowa
e koperek, pietruszka, szczypiorek,
>zgnieciony ząbek młodego czosnku, trochę octu winnego, sól, pieprz. Aha, do
>gotowania fasolki prócz soli dodaj koniecznie łyżkę cukru!
>
>Agata Solon, naturalna
a co robi cukier?
Krysia
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-29 07:44:46
Temat: Re: fasolka szparagowa
----- Original Message -----
From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
To: <p...@n...pl>
Sent: Friday, June 29, 2001 9:34 AM
Subject: Re: fasolka szparagowa
>
> e koperek, pietruszka, szczypiorek,
> >zgnieciony ząbek młodego czosnku, trochę octu winnego, sól, pieprz. Aha,
do
> >gotowania fasolki prócz soli dodaj koniecznie łyżkę cukru!
> >
> >Agata Solon, naturalna
>
>
> a co robi cukier?
>
> Krysia
> K.T. - starannie opakowana
>
cukier krzepi ;-)
Herbatka
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-29 07:48:44
Temat: Re: fasolka szparagowa
>>
>>
>> a co robi cukier?
>>
>> Krysia
>> K.T. - starannie opakowana
>>
>cukier krzepi ;-)
>Herbatka
wodka lepij, czy TEZ mam dodawac do fasolki szparagowej?
Krysia
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |