| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-08-14 00:31:11
Temat: kapucha pekinskaSt..słoneczko zostawiła mnie samego w domu m.in. z półgłówkiem kapusty
pekińskiej.
z części z niej zrobiłem sobie sałatkę: szatki kapuchy/qqrydza/majonez
smakowo niezła, ale brak polotu
Macie jakiś pomysł na wykorzystanie pozostałej częsci kapuchy?
sadyl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-08-14 07:50:52
Temat: Re: kapucha pekinska
Użytkownik "sadyl" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3D59A4CF.5ECB60D@poczta.onet.pl...
> St..słoneczko zostawiła mnie samego w domu m.in. z półgłówkiem kapusty
> pekińskiej.
> z części z niej zrobiłem sobie sałatkę: szatki kapuchy/qqrydza/majonez
> smakowo niezła, ale brak polotu
> sadyl
polotu doda wcisniecie do tego zestawu co juz byl- czosnku. To gwarantuje
polot :))))
Jola L-L
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-14 08:02:45
Temat: Re: kapucha pekinska>St..słoneczko zostawiła mnie samego w domu m.in. z półgłówkiem kapusty
>pekińskiej.
>z części z niej zrobiłem sobie sałatkę: szatki kapuchy/qqrydza/majonez
>smakowo niezła, ale brak polotu
>Macie jakiś pomysł na wykorzystanie pozostałej częsci kapuchy?
>
>sadyl
>
>A spróbuj tak: posiekaj te reszte dosc drobno, ale w paski, nie na miał.Na
patelni rozgrzej troszke oleju, wrzuc kapuste, przemieszaj, jeszcze
przemieszaj, ona powinna sie powlec tym olejem - to robisz na ostrym ogniu;.
Potem malutki płomień,przykryć pokrywką - kapusta zacznie puszczac sok i
mięknąć. Pokropic sosem sojowym dość szczodrze, albo skapo maggi i troszki
wody. I niech sie dusi, to tak aż zacznie być to grube od kapysty w brązowawym
kolorze. Może być już, ja doprawiam paroma kroplami karmelu; dodaje potrawie
specyficznej słodyczy i świetnie farbuje na brązowo. Samczniusieńkiego QD
PS. Byłes wczoraj na spotkaniu z MB? Jak było?
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-14 09:04:59
Temat: Re: kapucha pekinska
Użytkownik sadyl <s...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@p...onet.pl...
> St..słoneczko zostawiła mnie samego w domu m.in. z półgłówkiem kapusty
> pekińskiej.
> z części z niej zrobiłem sobie sałatkę: szatki kapuchy/qqrydza/majonez
> smakowo niezła, ale brak polotu
> Macie jakiś pomysł na wykorzystanie pozostałej częsci kapuchy?
>
> sadyl
a wsadziłęś tam coś poza kukurydzą i majonezem? Bo jak nie to pewnie mdła
była. MOże lubisz tuńczyka, to dowal tam puchę tuńczyka, kawałki ogórka
kiszonego albo koserwewego (tylko nie przesadź) i paprykę.
albo tuńczyk, ogóras zwykły, papryka, kukurydza, pomidor, oliwki, majonez
musztarda sól pieprz albo jakiś wzbogacony vinegraite zamiast majonezu, albo
majonez pomieszany z jogurtem i musztardą
Albo kapucha, ogórek kiszony, jajo na twardo i sos majonezowy
Albo jak grecka z fetą tylko zamiast sałaty pekinka + majeranek
itd, itp
Rany, jak ja kocham kapuchę pekińską, niam :)
wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-14 10:31:41
Temat: Odp: kapucha pekinska> > St..słoneczko zostawiła mnie samego w domu m.in. z półgłówkiem
kapusty
> > pekińskiej.
> > z części z niej zrobiłem sobie sałatkę: szatki
kapuchy/qqrydza/majonez
> > smakowo niezła, ale brak polotu
> > Macie jakiś pomysł na wykorzystanie pozostałej częsci kapuchy?
Do zrobionej sałatki dodaj posiekane pomidorki i pokrojone na drobno
wędzone udko z kurczaka.
Pycha!
pozdr
cherokee
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-14 12:14:04
Temat: Re: kapucha pekinska
Użytkownik "sadyl" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3D59A4CF.5ECB60D@poczta.onet.pl...
> St..słoneczko zostawiła mnie samego w domu m.in. z półgłówkiem kapusty
> pekińskiej.
> z części z niej zrobiłem sobie sałatkę: szatki kapuchy/qqrydza/majonez
> smakowo niezła, ale brak polotu
> Macie jakiś pomysł na wykorzystanie pozostałej częsci kapuchy?
>
> sadyl
A ja polecam coś zupełnei innego - kiedyś w knajpce n ato trafiłąm i od
dzis bardzo czesto gosci to na moim stole.
Kapuste pekińską kroimy w paseczki, czyli tak normalnie, nei za drobno
Układamy na dużym talerzu
Robimy malutkie grzaneczki n amasełku z przennego pieczywa i posypujemy tym
kapuste
Bierzemy biały wedzony ser, kroimy w kostke, nei z amała, bvo si epokruszy,
i tez to n akapustce wykładamy\
Układamy tez kilka krążków czerwonej cebuliki, 5-6 plasterków zielonego
ogórka (cieniutko skrojonego)
A teraz clue!!!!!!!!
Smazymy n adobrym smalczyku boczek pokrojony w paseczki, tak zeby si
eprzypiekł, ale nie robimy skwareczków, potem dodajemy 3-4 duze łychy miodu,
i chwile smazymy boczek w miodzie, potem całosc wylewamy n akapuste -
REWElacja, niezapomniane w smaku, podbije wszystkich
Smacznego
Lia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-14 16:24:04
Temat: Re: kapucha pekinskaOn Wed, 14 Aug 2002 09:50:52 +0200, "Jola L-L"
<j...@i...pl> wrote:
>
>Użytkownik "sadyl" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
>news:3D59A4CF.5ECB60D@poczta.onet.pl...
>> St..słoneczko zostawiła mnie samego w domu m.in. z półgłówkiem kapusty
>> pekińskiej.
>> z części z niej zrobiłem sobie sałatkę: szatki kapuchy/qqrydza/majonez
>> smakowo niezła, ale brak polotu
>> sadyl
>polotu doda wcisniecie do tego zestawu co juz byl- czosnku. To gwarantuje
>polot :))))
>
> Jola L-L
>
a ja, kurna, czytam jednym okiem (mam dwoje oczu o roznej
mocy...) i jak widze "Re: kapucha pekinska", to furt tego samego,
widze li i tylko ROpucha pekinska.
przepisow nie mam, polotu nie dodam, tylko mnie rwie, zeby uniesc
pochodnie wolnosci Frontu Obrony Sledzi (bez glow tez),
wiewiorek, kaczek, slimakow, teraz takze ropuch....
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |