Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.astercity.net!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!not-for-ma
il
From: "Lia" <i...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: kapucha pekinska
Date: Wed, 14 Aug 2002 14:14:04 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 31
Sender: i...@p...onet.pl@batnet.futuro.pl
Message-ID: <ajdhin$ah4$1@news.onet.pl>
References: <3...@p...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: batnet.futuro.pl
X-Trace: news.onet.pl 1029327255 10788 62.233.186.130 (14 Aug 2002 12:14:15 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 14 Aug 2002 12:14:15 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:120142
Ukryj nagłówki
Użytkownik "sadyl" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3D59A4CF.5ECB60D@poczta.onet.pl...
> St..słoneczko zostawiła mnie samego w domu m.in. z półgłówkiem kapusty
> pekińskiej.
> z części z niej zrobiłem sobie sałatkę: szatki kapuchy/qqrydza/majonez
> smakowo niezła, ale brak polotu
> Macie jakiś pomysł na wykorzystanie pozostałej częsci kapuchy?
>
> sadyl
A ja polecam coś zupełnei innego - kiedyś w knajpce n ato trafiłąm i od
dzis bardzo czesto gosci to na moim stole.
Kapuste pekińską kroimy w paseczki, czyli tak normalnie, nei za drobno
Układamy na dużym talerzu
Robimy malutkie grzaneczki n amasełku z przennego pieczywa i posypujemy tym
kapuste
Bierzemy biały wedzony ser, kroimy w kostke, nei z amała, bvo si epokruszy,
i tez to n akapustce wykładamy\
Układamy tez kilka krążków czerwonej cebuliki, 5-6 plasterków zielonego
ogórka (cieniutko skrojonego)
A teraz clue!!!!!!!!
Smazymy n adobrym smalczyku boczek pokrojony w paseczki, tak zeby si
eprzypiekł, ale nie robimy skwareczków, potem dodajemy 3-4 duze łychy miodu,
i chwile smazymy boczek w miodzie, potem całosc wylewamy n akapuste -
REWElacja, niezapomniane w smaku, podbije wszystkich
Smacznego
Lia
|