Data: 2002-08-14 12:14:04
Temat: Re: kapucha pekinska
Od: "Lia" <i...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "sadyl" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3D59A4CF.5ECB60D@poczta.onet.pl...
> St..słoneczko zostawiła mnie samego w domu m.in. z półgłówkiem kapusty
> pekińskiej.
> z części z niej zrobiłem sobie sałatkę: szatki kapuchy/qqrydza/majonez
> smakowo niezła, ale brak polotu
> Macie jakiś pomysł na wykorzystanie pozostałej częsci kapuchy?
>
> sadyl
A ja polecam coś zupełnei innego - kiedyś w knajpce n ato trafiłąm i od
dzis bardzo czesto gosci to na moim stole.
Kapuste pekińską kroimy w paseczki, czyli tak normalnie, nei za drobno
Układamy na dużym talerzu
Robimy malutkie grzaneczki n amasełku z przennego pieczywa i posypujemy tym
kapuste
Bierzemy biały wedzony ser, kroimy w kostke, nei z amała, bvo si epokruszy,
i tez to n akapustce wykładamy\
Układamy tez kilka krążków czerwonej cebuliki, 5-6 plasterków zielonego
ogórka (cieniutko skrojonego)
A teraz clue!!!!!!!!
Smazymy n adobrym smalczyku boczek pokrojony w paseczki, tak zeby si
eprzypiekł, ale nie robimy skwareczków, potem dodajemy 3-4 duze łychy miodu,
i chwile smazymy boczek w miodzie, potem całosc wylewamy n akapuste -
REWElacja, niezapomniane w smaku, podbije wszystkich
Smacznego
Lia
|